Jedna crtica o “krvoločnim Ustašama” na početku rata!

Nekoliko dana nakon napada na vinkovačku “kasarnu”, među nas je došlo dvoje preplašenih ljudi. Sa vidnim strahom molili su nas da ih pustimo u kasarnu, da vide svog tek punoljetnog sina, koji je u službi u JNA! Majka je lomila prste, očekujući ne znam što, a ubljedjeli otac, jedva nam je promucao, da su tamo negdje iz centralne Srbije i da žele sina odvesti kući! Pokušali smo objasniti roditeljima da ih neće pustiti ni blizu, a kamoli dozvoliti da samo vide sina, a ne da ga i odvedu! Ma samo VI DOPUSTITE, drugo će biti lako! Nudili smo ih kavom, jelom, no njima je bilo samo do toga da dođu do svog sina!
Uspjeli smo kontaktirati sa JNA i oni su uspjeli doći do kapije, pokušati pregovarati sa nekim u uniformi i to je sve!
Vratili su se vidno razočarani, ne više ustrašeni već tužni! Sav njihov napor i strah bio je uzaludan. Nisu mogli ni viditi sina! Sjeli su sa nama u podrum, ponovo odbili hranu ali su popili nešto žestoko! I pričali! Otvorili su nam srce i dušu!

Greška
This video doesn’t exist

Kad su krenuli na svoj dugi put SVI SU IM PRIČALI, da neće doći do sina! Da će ih Ustaše zaklati prije nego nazovu dobar dan! Tko vidi Ustašu, to mu je zadnje što je vidio u životu! Nisu mogli vjerovati da će ova djeca (kako su nas zvali), biti tako dobra i ljubazna, a JNA tako okrutna! Obećali su da će kod kuće svima pričati o lažnoj srpskoj propagandi o krvoločnim Ustašama! Jesu li tamo daleko pričali istinu kako su rekli, ne znam, ali je sigurno da su se momci ponijeli kao LJUDI, što je i normalno! Gdje su dalje otišli ne znam, jedan naš bojovnik ih je odvezao na kolodvor i to je to!

TOLIKO O KRVOLOČNIM USTAŠAMA!

ZA DOM SPREMNI!

Stric Ivan!

3 misli o “Jedna crtica o “krvoločnim Ustašama” na početku rata!

  1. …a kad su se vratili kući u centralnu Smrdiju onda su vjerojatno pričali da su ih Hrvati klali. No eto sv.Sava ih oživio pa oni nekako se izvukli. Ma ne vjerujem ja tim lažovima ništa. Pola života su mi uzeli sa svojom agresijom. Pobili mi i osakatili neke starije prijatelje. A i ja sam sa tom gamadi išao zajedno u osnovnu školu. Pa čak i u prvi srednje. A kad je došlo do napada na Hrvatsku i moj grad, onda su svi ti Srbi kao po dogovoru nestali (vrlo vjerojatno i jest bilo po dogovoru), a nas školske kolege i obitelji ostavili da se sami snalazimo. Ne vjerujem Danajcima/Ciganima/Srbima ni kad darove nose.

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.