Heroj: Ljubo Ćesić Rojs

Rođen je 20. veljače 1958. Ljubo Česić Rojs je jedna od najkontroverznijih osoba javnog života u Hrvatskoj iz više razloga. Stvaranje neovisne Hrvatske i početak Domovinskog rata dočekao je kao vozač autobusa/specijalac, a samo za nekoliko ratnih godina prošlog desetljeća dogurao je do čina general bojnika, visokog časnika Hrvatske vojske. Poznat je kao zapovjednik 66. inženjerijske pukovnije. U vrijeme Tuđmanova režima bio je čak i pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška, također još jedne kontroverzne osobe iz devedesetih godina, a za koalicijske vlasti Ivice Račana djelovao je kao saborski zastupnik.

Saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs je bio jedini koji je tjerao suze na oči u to vrijeme. Njegov humor je humor čovjeka sa kamena a bio je i ostao uzrok spoticanja samo onima koji su imali nešto protiv pravog Hrvata. Možemo kazati i ustvrditi, da je ljudina poput Rojsa bilo više, i Hrvatska bi bila bolja. Ne pričam o činu desetnika, narednika, satnika, bojnika. Ne pričam o bagerima. Njegovi bageri nisu bili, to je istina, ali je izgradio kilometre i kilometre cesti. Njega su ismijali zbog jedne rečenice: Tko je jamio-jamio!? Zaboravljaju mnogi da su karijere podigli i izgradili, u politici upravo na toj rečenici. Zaboravljaju da vikednice nije imao, od kamena bračkog, već je imao kontejner od UN, kojeg je nasadio nezakonito, na kozju stazu. I tamo im je smetala. I smetala je zato što je kontjener, od UN-a.

Ovako danas moramo trpiti mrgudna lica novih generala, koji u vojarnama imaju ročnike koji se slikaju sa šajkačama, tajne službe koje su u službi velikih i jakih, a istima nije i Rojs na čelu. Mislim da bi njegove (Rojsove) postavke bile daleko bolje i zabavnije u nekakvom boljem svijetu, uz njegova kuma Rođu-Stjepana Spajića. Šok, bi uslijedio odmah u startu.

Nisam nostalgičan, niti osjećajan previše, ali, stvari stoje tako, da želim skrenuti pažnju, na činjenicu kako je važno čuvati i svakog onoga iz Domovinskog rata, koji je još živ, jer nas sve više odlazi na putem koji nisu primjereni čovjeku, bojovniku, prijatelju i suborcu. Generale Ljubo Ćesić Rojs, svako dobro Vam želim.

Stric Ivan!

 

Jedna misao o “Heroj: Ljubo Ćesić Rojs

  1. TO JE ČOVJEK KOJI SE SMIJE CIJELOM JUGO ČETNIČKOM KOMPLEŠU. Nije pička pa mu se rugaju što mu nemogu ništa ood medija do izdajica kao kiša na racu… i ja vama se smijem! ha ha ha bio jednom legenda Rojs mu je nadimak srce mu je Hrvatska… ha ha ha…

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.