Tjeralica za gen. Željka Glasnovića od Federacije BiH!

Tužiteljstvo BiH prije nekoliko dana poslalo je zahtjev Ministarstvu branitelja Federacije BiH, u kojem se traži žurno dostavljanje podataka o Željku Glasnoviću i Miljenku Filipoviću. I to zbog toga kako bi se dovršilo istragu i podiglo optužnicu protiv njih. Tužiteljstvo BiH od federalnog ministarstva branitelja traži podatke za nekolicinu visokih časnika HVO-a i HV-a. Jasno je da se radi o istragama zločina počinjenim nad Srbima u BiH tijekom borbenih djelovanja na području Kupresa u travnju i svibnju 1992. godine. Jednako tako se vodi istraga kao i o zbivanjima u Ljubuškom, Tomislavgradu, Mostaru te tijekom završnih operacija 1994. i 1995. u Glamoču, Grahovu i Mrkonjić Gradu. Potražuju se podaci još o Boži Rajiću, Marku Vili, Ivi Čičku, Draganu Matiću, kao i o Petkoviću i Blaškiću.

U videu je pravi primjer odnosa, prema ratnom veteranu. U Hrvatskoj Dragovoljca i Branitelja, udare, pljunu i ako mogu poguraju u smrt!

Greška
This video doesn’t exist

Kako progoni ne jenjavaju, tako se dade i naslutiti da je iza ovih optužnica pokrovitelj nitko drugi do Ured Predsjednice, i vlada rep. Hrvatske. Sa ovim nam je svima stavljeno do znanja, da nitko nije zaštićen kao Hrvat u Hrvatskoj, već je na popisu optuženih za sve moguće krimene, koji im se mogu nadodati. Nakon njihovog procesuiranja, dolaze na red svi koji su ostali, a to smo mi mali Dragovoljci, jer je očiti cilj, da nitko iz dragovoljačke populacije ostane nekažnjen iz razloga jer je imao petlju uzeti pušku i nasrnuti na napadače, te braniti svoj Dom i ognjište. Očito smo velika opasnost za vladajuće, i da mirno ne spavaju, dok živi ijedan Dragovoljac. Jer kako su nas znali opisati, u svom poltičkom riječniku i oslikati: hodajuće smo bombe!

E pa čuvajte se onda. Jer kada bomba pukne, ne postoji ručna kočnica koja može zaustaviti ili usporiti šrapnele!

 

 

3 misli o “Tjeralica za gen. Željka Glasnovića od Federacije BiH!

 1. Milan Boban // 3. veljače 2016 u 0:01 //
  Pismo Pave Gagre generalu Drinjaninu 28.5.1954.‏

  Otporaš: OVO PISMO JE HRVATSKA POVIJEST.

  Pismo Vjekoslavu Maksu Luburiću – generalu Drinjaninu piše Hercegovački Hrvat povodom ženidbe maksa Luburića. Vrijedno pročitati.

  PISMO PAVE GAGRE 28. svibnja 1954. generalu Drinjaninu.

  Ti u našim očima sastojiš se iz dvije ličnosti. Jedna kao čovjek a druga kao gen. Drinjanin, hrv. revolucionarac. Kao čovjeku mi Tebi i Tvojoj izabranici od srca čestitamo i želimo sve najbolje. Razumijemo Te i Tvoju želju, da si stvoriš dom i vlastitu egzistenciju jer ovako se inače nebi moglo mnogo dulje. Osobita će nam čast biti, da postanemo dvostruki kumovi. No pitanje Tebe, kao Drinjanina strašno smo zabrinuti na daljnji rad kojeg smo skupa započeli i kojem smo barem do danas dali neko obilježje i karakter.
  Oko imena Drinjanin počelo se je izgradjivati pojam otpora,

  (Pavo Gagro iz Australije pišem pismo generalu Drinjaninu 28 svibnja 1954. i on tu već tada piše riječ OTPOR, umjesto ODPOR. Jer, nezaboravimo, fonetički se u ovoj rečenici “D” izgovara kao “T”. Mo. Otporaš.)

  vodstva jedne revolucionarne snage. Što de se sa svim tim dogoditi? Tko će uzeti Tvoje mjesto? Imali ga u opće, koji to mjesto će znati popuniti poput Tebe? Ja razumijem, da je hrvatski narod najzadnji, koji će svom zaslužnom borcu dati priznanje i počast ali mi to niti tražimo niti očekujemo. Ti si s Tvojim dosadašnjim životom i žrtvom za svoj narod zaista zaslužio, da se povučeš u mir i blagoslovljeni obiteljski život jer si cijelo vrijeme do sada sve slasti života odbacivao samo, da slobodnije možeš služiti svojoj domovini. Kao čovjek na Tvoju zadnju odluku imaš sto posto pravo, ali kao Drinjanin —?

  Misliš li Ti, da ćeš moći na sve dogodjaje u svijetu a tičući se domovine gledati ravnodušnim okom jednog penzionera/? Je si li Ti siguran, da naša borba neće postati jednog dana kamen smutnje u Tvom braku? Pukne li puška u Tebi će uzavrijeti krv M.L. i nitko živ te neće zaustaviti sve do Drine. Poslušaj Ti svog kuma, koji ima iskustva sa tri žive žene pa predoči svojoj miljenici sve što bi se moglo dogoditi. Nek udje u krug naše obitelji otvorenih očiju i nek Ti bude potpora u Tvom velikom zadatku, kojeg se tako lahko ne odričeš. Za uzvrat, mi će mo je voljeti i cijeniti i biti joj zahvalni, da će svojom ljubavlju za Tebe i ona pružiti svoj dio u našoj gigantskoj borbi za oslobodjenje hrvatskog naroda. U ovakom sporazumu vesela srca kliknut će mo; živili nam mladenci!
  Tvoj Pavo Gagro

  Milan Boban ·
  Glavo moja nisam kopo’ zate, da’ Bog da te raznile granate
  http://otporas.com/glavo-moja-nisam…-raznile-granate/

  Sviđa mi se

 2. Povratni ping: Tjeralica za generala Željka Glasnovića od Federacije BiH! - Croative.net

Komentari su zatvoreni.