Jedna misao o “Heroj: Eugen Dido Kvaternik

 1. Striče Ivane,
  Veseli me i drago mi je da si stavio ovo o našem dragom i velikom hrvatskom revolucionarcu Eugenu Didi Kvaterniku. Ne sam da je on bio veliki revolucionar u borbi za Hrvatsku Državu, NDH, nego je on još bio veći kao hrvatski Židov, kako on tako isto i njegov otac vojskovođa HOS-a NDH Slavko Kvaternik.
  Pred sobom imam knjigu prevedenu na hrvatski jezik:

  POURQUOI J’AI DEFENDU OUSTACHAS? ZAŠTO SAM BRANIO USTAŠE.
  Tu knjigu je napisao dr. Georges Desbons, odvjetnik hrvatskih Ustaša u Marseilles-kom atentatu na srbijanskog kralja Aleksandra Karađorđevića 9 listopada 1934. godine, Zvonimir Pospišil-a, Ivana Rajića i Mije Kralja. Ovu knjigu je – po mojem mišljenju – preveo s francuskog na hrvatski dr. Andrija Ilić prigodom pedeset (50) godišnjice atentata na kralja Aleksandra Karađorđevića, tj. 1984. godine.

  U toj knjigi odvjetnik Desbons često spominje Eugena Didu Kvaternika i njegovu ulogu u Ustaškom Pokretu…Ovo je jedna rijetka knjiga za koju današnji Hrvati malo ili ni malo znaju. Nepoznavati sadržaj iz ove knjige od 52 stranice bio bi veliki promašaj poznavanja obrane obrane ove trojice hrvatskih Ustaša i revolucionaraca u borbi za Hrvatsku Državu.

  Ovim putem, javno i na ovom mjestu, otvoreno i bez straha, bez ikakove fige u džepu osuđujem, ako ne mogu pravno i sudski, onda neka to bude na ovom portalu Hrvatskog Obranbenog Štiva SRAMOTNA OSUDA svih onih Hrvata koji iz bilo kojih razloga ne žele čitati, pisati, hvalu i priznanje dati, ovim i svim hrvatskim ŽRTVENICIMA NDH koji su se borila ZA HRVATSKU DRŽAVU prije nego su se ovi ISTINE bojažljvi Hrvati rodili. Jer svaka šutnja i svako klevetanje ovih hrvatskih VITEZOVA iđe u prilog LAŽI i u prilog hrvatskom neprijatelju.

  Neka sa sobom u grob nose BILJEG HRVATSKE SRAMOTE!

  Mile Boban, Otporaš.

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.