Dokumentarni film: Slike iz života ratnika!

Ivan Anđelić Doktor, Heroj Vukovara je svojim duhom čovjeka sa sela, dokazao kako kako se u ratnoj situaciji postaje i veliki ratnik i zapovjednik. Njegov zadatak kojeg je uspješno radio uz ratovanje protu Srba, JNA, četnika iz svih paravojnih formacija, jeste bio i prikupljanje informacija od životnog značenja za postrojbu, na licu mjesta, zato je za današnji pojam strahovito teško pogledati i sagledati, dijapazon (obujam) svih djelatnosti, koje je uspješno obavljao. Ratnik poput Ivana Anđelića Doktora, je prije rata imao obuku za vezistu, u bivšem sustavu JNA, te je u njoj završio obuku.

Važno je spomenuti, da iz Tovarnika, ima još puno bojovnika, no Ivan je zasigurno najveći ratnik Domovinskog rata. Treba spomenuti i njegovog prvog susjeda pukovnika Mirka Marinkovića, kojeg osobno poznajem kao i Doktora. Ivan Anđelić Dok po meni je, ovo odgovorno tvrdim možda i veći od Jure Francetića. Drugi svjetski rat je Juru iznjedrio a Domovinski rat je iznjedrio Ivana Anđelića Doktora. Zato se ponosim, što na nekakav način imamo zajedničkog prijatelja.

Projekcija filma “Slike iz života ratnika” se održavaju diljem Hrvatske, a vjerujem da će se prikazivati i u dijaspori sa velikim uspjehom. Ivanu Anđeliću Doktoru, želim puno uspjeha u predstavljanju knjige i dok. filma, jer je danas ionako sve prepuno komunističke propagande, pa je stoga njegov Domoljubni ratni književni uradak i dokumentarni film, metaforički rečeno, projektil koji će mnoge ostaviti bez daha!