Teško magarcu preko kojeg se konji tuku!

 

Naša stara hercegovačka domišljatost, izrečena u naslovu, ima praktično i političko zančenje u odnosu na položaj hrvatskog naroda u BiH, jer i nakon četvrt stoljeća u ”slobodnoj i samostalnoj Republici Bosni i Hercegovini”, Hrvati su još i danas –  ”zadnja rupa na svirali”!?

Odlukom u Daytonu Srbi su dobili 49% BiH – za bh Srbe i Srbiju. Bošnjaci i Hrvati dobili su 51% BiH. Od toga Bošnjaci su nakon rata (Istiklal Harbi) dobili 33% u većoj polovici BiH za Bošnjake i – Tursku. Od srpskih agresora i bošnjačkih muhadžedina ostalo je dakle za hrvatske katolike tek 17% BiH, odnosno 5.88% od ukupne površine 51.129 km2 Bosne i Hercegovine. Srbi i Bošnjaci su brojčajniji, te srpsko-bošnjačku, ili pravoslavno-muslimansku agresiju uz snažnu potporu svjetskog Islama i Pravoslavlja, vode preko hrvatskih leđa: ”Teško magarcu preko kojega se konji tuku!”

Član bošnjačkog Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pokrenuo je, na svoju ruku, proces revizije presude protiv Srbije za genocid, što je izazvalo revolt  srpskog   člana Predsjedništva. Izetbegovićeva odluka bez suglasnosti s druga dva čalna Predsjedništva, razjarila je žeravu u srpskoj polovici BiH i u Srbiji. Hrvatska strana je zabrinuta, jer pitanje revizije  presude za genocid u BiH  mogla bi biti kočnica za brzi ulazak BiH u euro-atlanske strukture!

Bosanskohercegovački Srbi su samo s turom u BiH, a cijelom  svojom nacionalnom i vjerskom posebnošću istovjetni  s veliko-srpskom i  veliko-ruskom ideologijom i ortodoksnom crkvom, koje imaju u svome sadržaju  šovinističke tedencije. Srpski narod u BiH, Srbi općenito,  nisu zabrinuti za stabilnost bh države, jer oni imaju svoju ”državu” – Republiku Srpsku, koja se može odvojiti i samostalno opstati, ili se priključiti Srbiji; u svakom slučaju Srbi drže ključ (ne)stabilnosti u BiH.

Bošnjaci su u nedoumici, jer nisu u mogućnosti uspostaviti Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu, u kojoj bi nametnuli zakon: jedna osoba, jedan glas. Naime, Bošnjaci već sada imaju većinu – 51% sveukupnog pučanstva u BiH; u perspektivi je dolazak većeg broja imigranata iz arapskih zemalja, ne samo iz zemalja koji su ratom zahvaćene, nego i drugih islamskih država, što bi znatno umnožilio muslimansko pučanstvo u BiH.

Izvor: Rudi Tomić

Jedna misao o “Teško magarcu preko kojeg se konji tuku!

  1. Vrijeme je govoriti istinu o Logodru Jasenovac. Tko je imao priliku čitati knjigu “PISMA VJEKOSLAVA MAKSA LUBURIĆA”, imao je priliku tu pronaći nekoliko pisama Maksa Luburića u kojima je on pisao svojim suradnicima, posebice dru. Miljenki Dabi Peranić u Pariz: da mnogi ne znaju šta je bilo i šta se je događalo u Jasenovcu. Onog puta kada se prava istina sazna, mnogi će se iznenaditi, i to će biti propast svake laži i svake Jugoslavije.
    http://otporas.com/vrijeme-je-za-is…logoru-jasenovac/

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.