Snima se film o Heroju domovinskog rata, gen. Anti Gotovini!

Gen. Ante Gotovina, Heroj Domovinskog rata, je konačno dobio mjesto u filmskoj povijesti Hrvata. Dakle, nakon Ivana Dok Anđelića, i njegova dokumentarna filma snima se i film o gen. Anti Gotovini. Veliki ratnik, vojskovođa, general i nekada Haaški zatvorenik, Heroj obrane Hrvatske, nakon haaškog zatočeništva dobija i mjesto u filmskoj povijesti Hrvatske. Ovim putem pozivam sve one koji žele učestvovati u snimanju filma, kao statist, te pridonijeti igranoj formi, ovog spektakla. Hrvatski Heroji zaslužuju puno više od igranog filma. U najmanju ruku, bi gen. Ante Gotovina trebao biti predsjednik rep. Hrvatske, no zbog izdaje, od strane vlade i sabora, te političara, ostaje ovako kako jeste. U ribolovu? Neka i jeste tamo gdje je sretan i odmoran, sa morem.

Pozivaju se osobe od 20 do 50 godina na audiciju za statiste u igranom filmu i tv seriji “General”, redatelja Antuna Vrdoljaka, o životu i ratnom putu junaka Domovinskog rata, generala Ante Gotovine. Audicija će se održati u prostorijama Osnovne škole Šime Budinića na Voštarnici.

6 misli o “Snima se film o Heroju domovinskog rata, gen. Anti Gotovini!

  1. ( Dozvolite mi ovdje navesti šta o tom “revolveru poklonu” kaže Marko Marković u svojoj knjigi ” JURE I BOBAN, Povijest Crne Legije”, str. 34.

    “… Treba podsjetiti da je Mađarska četeri mjeseca prije njemačkog napada na Beograd s Jugoslavijom sklopila Ugovor o trajnom prijateljstvu, a Hitler ju je prisiljavao da sudjeluje u napadu na svog južnog susjeda, za uzvrat joj nudeći teretorijalne ustupke. Pod njemačkim pritiskom Mađari su se morali predomisliti. Na sjednici vlade 1 travnja 1941. odlučili su napasti Jugoslaviju. Formalni izgovor našli su u očekivanju da će se napadom Njemačke na Jugoslaviju Hrvatska odcijepiti i da tim činom Jugoslavija prestaje postojati, a time prestaje važiti ugovor o vječnom prijateljstvu tih dviju država.
    Dva dana nakon te sjednice grof Tellkey, predsjednik mađarske vlade, počinio je samoubojstvo. O tom činu Maček je u “Memoarima” zapisao: “Ribbentropov posebni izaslanik Maletke posjetio me poslije podne 3 travnja 1941. i donio mi poruku da je dozrela stvar odcjepljenja Hrvatske od Srbije i ponudio mi da u tim stvarima surađujem s Njemcima. Ja sam mu rekao da je odcjepljenje moguće samo ratom i da zato na toj stvari neću raditi ništa, [i](Sada se može vidjeti kokvog predsjednika HSS-a je imala, koji je svim silama htio spasiti Jugoslaviju, i tako, svojim nedržavotvorno hrvatskim stavom, uveliko doprinosio razdor među Hrvatima, koji je išao na ruke partizanima. Sada se olako može shvatiti odluka hrvatske državne vlade za Mačekovo hapšenje i internacija, opaska Otporaš), nego ću sve svoje sile uložiti u to da sprijecžčim rat. Zamolio sam zato neka saopći Reibbentropu da nema smisla sa njemačke strane navijestiti Jugoslaviji rat, jer se proglašenjem kraljeve punoljetnosti i sastavom nove vlade (u kojoj je i dr.V.Maček bio, i slike postoje kako vijerno prisegu polaže vjernosti srpske kraljevsje Jugoslavije, moj opaska, Otporaš) ništa nije promijenilo. Uvjeravao sam ga da nitko u cijeloj Jugoslaviji, osim nešto nedozrele mladeži u Beogradu, ne želi rat. To je bila istina prema onome što su me Košutić i Šutej bili izvjestili. Maletke mi je rekao da vrlo žali što nije kod mene naišao na očekivani odaziv, ali je nadodao da će on moje mišljenje o besmislenosti rata protiv Jugoslavije vjrno reproducirati na nadležnom mjestu. Na rastanku mi je Maletke ostavio kao uspomenu nabijenu ‘pištolu”. Ja sam mu se najuljudnije zahvalio na predanom mi “daru”, ali sam shvatio značenje…”, Otporaš.)

    Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.