Aktualno

Skandal: Vjekoslav Županić, ratnik kojega je liječnik oštetio!

Hrvatski ratni vojni invalid Vjekoslav Županić iz Vinkovaca u ratu je teško ranjen, no tek je nakon 21 godinu otkrio kako je svoja prava ostvario temeljem krive dokumentacije i zahtjeva, kojeg je netko drugi podnio umjesto njega. Time je zakinut za stvarni postotak invaliditeta, a sumnja i da postoji mogućnost da je netko drugi na temelju njegovih nalaza ostvario pravo na mirovinu.

Vjekoslav je na jednoj bojišnici triput prostrijeljen na ruci, dok je na drugom bojištu stao na minu te ostao bez lijeve potkoljenice. Kao osnova za komisijsko vještačenje i ostvarivanje prava na invaliditet korišteni su medicinski nalazi koje je tada dobio. No, tek kad je dobio ukupno šest prvostupanjskih i drugostupanjskih rješenja medicinskih komisija, ostao je u šoku jer ono što je tamo utvrđeno ne poklapa se sa stvarnim stanjem, ispričao je za magazin Provjereno.

Inače je Veka, moj prijatelj a patio je od UDBA, čitav život, natjeran je kao mladić u bijedu. Dakle sve ima smisao ako se gleda, što i zašto su ga nagazili, jer svaka istina je duboka, no ako se ide preko kanala i pređe se prepreka, što je bilo u ratu 1991-1995, to je danas, a nastavlja se progon branitelja u svim dimenzijama, kako sa ovakvim nebulozama liječnika, pa sve do PTSP i drugih sumanutih dijagnoza. Sve u svemu, naslijeđe i mrlja velika na liječničku komoru, ja se ne može sprati, jer ako se niti jedan liječnik nije prijavio za pomoć pri istrazi oko smrti Dragovoljaca, i Branitelja onda to nešto govori…u ovoj priči  previše.

Moj komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: