Jasenovac!

 

Ne bih ali pretjeraše. Možda nekome to toliko ne znači, ali članovi moje obitelji obično na kraju bitke odu u jednom smjeru bez povratka, traga i glasa. Ne, ne odu, odvedu ih. O čemu je riječ: podigla se bura po tko zna koji put o spomen ploči dragovoljcima HOS-a, poginulim u Domovinskom ratu poradi oznake, registrirane kao takve i kao ratna oznaka postrojbe i kao oznaka udruge koja okuplja članove iste, na kojoj stoji pozdrav “ZA DOM – SPREMNI!” u Jasenovcu. I nikoga ne smeta ploča ko ploča nego li baš taj pozdrav “ZA DOM – SPREMNI” jer se eto nalazi u centru sela Jasenovac, poznatom po ustaškom radnom logoru Jasenovac, smještenom nedaleko od sela. Dadoh si truda i označih pozicije na priloženom satelitskom snimku.

Koliko tri riječi mogu izazvati problema, toliko ne može ni 56 godina razlike i društveni sistem koji su se ispriječili između datuma koji su vezani uz obilježja. Drugi ljudi, druge vojske, druge države, no pozdrav isti. I to je kao problem. Niko nije spomenuo činjenicu da je među poginulim HOS-ovcima bilo i srba koji su Hrvatsku smatrali svojom domovinom vrijednom polaganja svog života za nju i to pod pozdravom koji govori baš to. Da su dečki spremni poginuti za svoj dom. Ovi, kojima smeta očito nisu, možda je kvaka u tome.
No, vratimo se na satelitski snimak. Među fotografijama ima još jedan… snimak mog grada, mog Vukovara u kojem još uvijek tragam za dva brata nestala na logoru za iztrebljenje “Velepromet”, a da ne zaboravim i za djedom koji je odveden ’45. iz svoje kuće od ruke čovjeka kojem je spasio glavu barem u pet navrata, jbg, deda. Sjebo si se. Na nekih 400 – 500 metara od centra grada nalazi se zdravom razumu neshvatljiva tvorevina. Tkz. Aleja “OSLOBODITELJA” nastala u bašćama privatnih kuća, bez ili sa sumnjivim pristancima vlasnika, bez lokacijske i građevinske dozvole, skrivena od očiju javnosti. Nije ni čudo što je skrivena jer se 18.11. tamo održi parastos, a zamjenik gradonačelnika grada Vukovara, predstavnici SDSS-a, parlamentarne stranke u RH i ZVO, tkv parazita na državnoj sisi, održe obred, te polože vijence za svoje “junake”, u svakom demokratskom svijetu TERORISTE, koji su srušili, zatrali i ubili moj grad.

Možda bi se čovjek i pokrio ušima, no ne želim se pokrivati jer se to događa pred našim očima i pred očima političara izabranih našim glasovima. I niko NIŠTA! Ni da bi. No zato je spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima jako velika uvreda obiteljima onih koji su pomrli u radnom logoru prije 72 godine. A nas, koji smo izgubili svoje prije 25 godina treba veseliti terorističko orgijanje u širem centru grada na najtužniji dan u povijesti našeg grada.
I što reć za kraj: ako se tako odnosimo prema žrtvama na čijoj krvi je niknula i raste ova naša Hrvatska ne nadam se baš svijetloj budućnosti.

Izvor: Domagoj Jurčić Srijemac

5 misli o “Jasenovac!

 1. Prgomet obećaje stara obećanja, ploča se ne mijenja, zvuk ostaje isti, titov trg, titovo veličanje, hiodočašće u Jasenovac gdje se izlijeva SVA ŽUĆ I SVAKA MRŽNJA protiv državotvornog hrvatstva NDH, a najmanje se odaju sućuti preminulima u Radnom Sabirnom Logoru Jasenovac od 1941-1945., a da se niti jednom jedinom riječi nisu spomenule žrtve titova Jasenovca od svibnja 1945 pa sve do zatvoranja istog 1951., a najmanje da su im se odale i izrazile sućuti čelnog VRHA VLADE RH.
  Je li to to što nam Prgomet obećaje! Prošitajte sadržaj pisma priloženog linka iz kojeg ćete za sigurno saznati što prije niste imali priliku ni znati ni saznati.

  JEDNO PISMO MAKSA LUBURIĆA ZA SVE NAS | Otporaš
  https://otporas.com/jedno-pismo-maksa-luburica-za-sve-nas/

  Sviđa mi se

 2. Na pritisak komentara i gluposti pojedinih ministara, premjer Plenković je učinio drbu stvar. To bi se reklo da: gdje mačke nema, miševi kolo vode. U ovom slučaju Plenković je bio taj koji nije dozvolio MIŠEVIMA KOLO IGRATI.

  Sviđa mi se

Komentari su zatvoreni.