Heroj: Miroslav Šajatović-Komarac

Nek javnost vidi dajte lajk! DA SE NE ZABORAVI!

Mladić s fotke, nadimkom Komarac, zove se Miroslav Šajatović! Rodom je iz Vinkovaca. Stanovao je sa majkom, bratom i sestrom kraj Banje, jezera nastalog od starog kopa ciglane. Pecao je tu ribu sa bratom Božom. Šarane je lovio, babuške i deverike. 1991 se uključio u V mjesnu zajednicu (Vrtno naselje). Nakon uključenja u V mjesnu zajednicu, odlazi u Vukovar, točnije u Borovo naselje, gdje zadužuje snajper, te izvršava borbene zadaće, sve do svog ranjavanja. Teško je ranjen u Borovu istom granatom kada i Željko Kovačević. Miroslav Šajatović Komarac je ostao bez obje noge! Kada sam godinama kasnije kod Dude Dubravka Lozića, također vukovarskog veterana, gledao snimku iz vukovarske bolnice, i ugledao njega, na krevetu kako dolazi k sebi, a pored njega je bila med. sestra, te kada je nadošao i ugledao svoju krvavu ranu i ruku, sestra mu na njegovo jaukanje uzvrati: Ne diši u ranu! Ne diši u ranu!

Greška
This video doesn’t exist

Božo i sestra su ostali bez brata Miroslava, a mati i otac su ostali bez sina. Stanovao je u Zagrebu, gdje je imao kuću, u kojoj je živio sa suprugom i djecom. Pošto je bio invalid, bez obje noge, ima je problema sa min. branitelja koji mu nisu htjeli ugraditi lift u kuću sa kojim bi se kretao, na kat, jer mu je bilo strahovito teško kretati se uz stube.

Komarac, Miroslav Šajatović je bio čovjek iz naroda, iz siromašne obitelji. No što kazati nego ovo, da je 90% branitelja bilo istih materijalnih uvjeta dolazilo u Vukovar i Borovo naselje, te su ginuli u srčanim i teškim borbama za hrvatski narod!

Počivao u miru, Božijem suborče. Sa nama si!

Jedna misao o “Heroj: Miroslav Šajatović-Komarac

Komentari su zatvoreni.