Prvi susjed mora biti milijardu i sto milijuna svjetlosnih godina od mene! I bez telefonije…

Ono što nam je zagarantirano jeste upravo to da imamo stijeg, tri hitca u zrak sa tim da nekoga ne povrijedimo, npr. susjedstvo zbog dizanja galame, buke i drugih stvari. Kovčeg kojeg će uredno familija isplatiti kreditom od 6 rata, i mogućnost stalne suradnje jer kada krene ne omakne se nikada te ne ostane samo na tom slučaju smrtnom. Odoru kako tko obuče tako će ju i imati. Za sada je nekoliko slučajeva da su sahranjeni branitelji bez patika ili dijelova opreme ili odjeće.

Misa zadušnica…kako za koga. Kazat će bio je đubre, a možda je svaki, ama baš svaki zadatak izvršio. I bio štovan od Anđela koji ga je čuvao. Prijatelji ako dođu, vjerovatno će se sjećati izrečenih pogrda, i ružnih riječi i bljuvotina koje su ispalili, ili ulaska u tuđe dvorište. Krimena ako ima sve je na papiru i kod državnog odvjetnika. Što si veća baraba, to imaš prođu, a što si pošteniji kao moj djed i moji ujaci, to si najebaooooo, nadrljao, nadrapao, kao nikada u životu.

Zapamtiš život i življenje, dok je svemira i njegova postojanja, nešto što se zove licemjerstvo, kriza u čovjeku. Inače građevina osjeti svaku ciglu i instalacije kada iskoče iz svog položaja a šatori i bolje. Pogotovo ako su iz Kragujevca uveženi za pravaško slavlje. Jebaji ga jeftinije je od hrvatskih. Nisam upućen ali mislim da su bili u ponudi i trubači iz Dragačeva, sa opancima zavrnutim na gore jer im je muka od kočenja koliko su agresivni prema Hrvatu. Zato te krivine i služe.

Ima li tko zdraviji komentar, od ovog? Ja ga ne morem napisati jer mi je muka koliko je pravaštvo i oni koji se nazvaju pravašima obahatili, i postali niškorisne barabe za svoj ćeif. Užas nad užasima. Dr. Ante starčević je jeo zobenu kašu, a ovi jedu janjetinu i svnjetinu. Dr. Ante je imao dva, možda tri odijela, a ovaj ima sarmu ispod vrata, a kravata je redovito Croata. Još nešto. Pa za kraj samo ovo. Onako kako su Hrvati išli u boj prije, tako neka bude i ostane i za sljedeća pokoljenja. Marama od cure, djevojke pa “Što Bog dade, i sreća junačka”. Kao i prijatelj iz Vrbice kod Đakova, što je dobio maramu i koji se je izvukao iz Vukovara, sa plinskom gangrenom blijed kao krpa, na rubu života. Modni detalji nisu nikada bili važni, kao danas. Ponekad se pitam imaju li oni išta drugoga osim prestiža, bogatstva i moći u glavi? Ne. Nemaju. ovo što se dogodilo Hrvatu će biti i utegh koji će presuditi na vagi pravde. Bog ne voli bahate, niti hvalisavce. Voli tihe radišne i pametne, u svom okviru. Onaj koji se otme još je Bogu draži, jer je oduvijek volio hajduke i buntovnike. A mrzio je one koji su klali a imali zavrnute opanke na gore. Sa ma kojom duljinom brade!