Majstor i Margarita: Poncije, što si to učinio!?

Poncije Pilat, nakon osude Isusa Krista, odlazi u jedan dio svojih nedumica, sumnji u duhu, sa psom, i muči se sa pitanjem… Je li trebao ikada osuditi Isusa Krista koji je se zalagao za ljubav, međusobno štovanje, i odvajanje života od svog susjeda i susjede., skupa sa lopovom i ubojicom? Čini se da danas naši ljudi griješe, i miješaju kruške, jabuke i šljive: kada se mole Bogu usliši ih lopov, i ubojica. A njega su ubili. A i da nisu umro bi od tuge. Jer Poncije Pilat se odlučio za društvo psa, jer čovjeku drugom i svom sudu više ne vjeruje. Naravno poput svih revolucionara, krivo je Isus tumačen pa je tako i završio. Osuđen i ispljuvan, istučen, prebijen, mučen, razvaljena lica, izrezane kože, je završio na Križu, i umro. Možda su ga i zalili morskom vodom iz Mrtvog mora. Da mu lakše bude. Pitam se sada, nakon 30 godina od čitanja romana književnika koji je 26 godina nakon smrti postao popularan, ima li to smisla ikakvoga, toliko trčati za bogatstvom, novcem i za draguljima, kada je sve smislio i dao ljudima. Za tuđim? Jel to tvoje!? Što je s mudrosti? Upaljača na kiosku ima! Nešto postoji što nas tjera na greške? Obveza? Kakva je to obveza ako te tjera, napustiti čovjeka u smrtnoj opasnosti! Ima li to smisla trgovati ljudima, tuđim životima, kada je poanta, ljubav, poštovanje, udaljenost i respekt? Nema smisla. Bez sigurne, udaljenosti od milijardu i sto milijuna svjetlosnih godina jedne obitelji od druge, nema napretka! Stoga postoji i pouka…Naš vijek trajanja je 20 godina kraći jer je to netko jako dobro organizirao i zakuhao te sprovodi nad nama. Nakon domovinskog rata je 100.000 umrlo a 7.000. Npr. mojih prezimenjaka je preko 600 poginulo u ratu!

Heroji Trpinjske ceste, i Dragovoljci koji su za ovu Domovinu, dali svoje živote u Boju su tu. I za zapitati je, bar meni, zašto su uklonjeni dijelovi iz sv. Pisma, gdje se govori o reinkarnaciji? Jer se taji nešto veliko, a to bi bilo, svijest da se progoni i goni do kraja, onaj tko je sve ovo započeo. A to je Krist. Odustajem od razapinjanja. Pa tako i progona…imamo bradatu nejač, naoružanu do zuba, koja će ga progoniti. Ovo nije moj svijet, nikada bio. Jer sam sit krvi, prolijevanja krvi, masakra, laži, licemjerja. Prijatelji i suborci odoše, na put bez povratka. Takav dojam imam. Euri se mlate uredno. Jedan ustane, 100.000 Dragovoljaca zamre, ode, i nestane. Nitko niti spomena o meni, o nama, jer je i takva moja sudbina. Zar sam meso za klanje bio? Zar da me se brat odrekne i okrene, i ode, čudnim putem?

  1. Zašto liječnička komora šuti?
  2. Zašto PLIVA šuti? Jer nemaju pare, za kupovinu lijekova, i jer im se neće kupovati nešto što je droga, i zato je stvarna poruka UMRI, jer imaju još lošije lijekove koji satiru Dragovoljca i Branitelja!; je njihova poruka.
  3. Zašto MORH šuti?
  4. Zašto min. Branitelja šuti?

Izvor: Ćaknuti