TKO JE NAPAO OVU DRŽAVU HOSOVCI I USTAŠE ILI ONI S PETOKRAKOM I KOKARDOM?

HBPS

“Kada je to ova država nastala na antifašizmu i AVNOJ-u?! Tko je ’91. išao u rat s AVNOJ-skim i anitfašističkim parolama?! Išlo se s krunicama i pozdravom ‘Za dom spremni’! Na ustavni način mora se regulirati da se poštuje pobjednička povijest! Poraženi danas vode svoje bitke i dobivaju ih iz dana u dan. Nema govora o smirenju tenzija kao što tvrde Kusić i Plenković!“

Hodak je u studio Bujice, u srijedu 28. veljače, donio zastavicu HOS-a koju, kako tvrdi, drži u svom odvjetničkom uredu. Zastavica je stajala na stolu cijelu emisiju.

“Na djelu je revizija suvremene hrvatske povijesti. Naši ljevičari skloni su cmizdriti o reviziji povijesti iz Drugog svjetskog rata koji je davno iza nas. Domovinski rat završio je 5. kolovoza 1995. godine i u njemu je HOS imao vrlo, vrlo važnu ulogu,” rekao je Hodak, podsjetivši da je tri i pol godine bio odvjetnik HOS-a i HSP-a tijekom procesa na Vojnom sudu u Zagrebu i da je tu bitku na kraju – na Vrhovnom sudu dobio.

Tvrde da reviziju naše novije povijesti provode oni koji u Domovinskom ratu nisu sudjelovali niti ga pomirisali, osim ako su “čekali u gradskom podrumu” da,kako je rekao, “njihovi dođu i oslobode ovu zemlju od ustaša”.

HOS-ovci su časna postrojba, priznata kao dio HV-a i imaju pravo na svoje simbole i svoj pozdrav koji su registrirani za vrijeme Vlade Ivice Račana – dodao je poznati odvjetnik.

Hosovci i ustaše

Bilo je jasno da će Vijeće za suočavanje s prošlošću donijeti odluku o zabrani ZDS, a da će dopustiti “crvenu zvijezdu petokraku” s istoka, složili su se voditelj i gost emisije.

“Tko je ’91. napao ovu državu?! HOS-ovci i ‘ustaše’ koji su počeli paliti, rušiti i ubijati ranjenike na Ovčari, granatirali Dubrovnik – ili su to ipak oni koji su nosili crvenu zvijezdu na svojim kapama,” upitao je Hodak i poentirao: “Oni koji su s crvenom zvijezdom, neakademski rečeno, popušili rat i bili pometeni, ali im je gospodski bilo dozvoljeno da traktorima napuste ovu zemlju koju nisu željeli i koju danas mrze, koju su htjeli pripojiti svojoj matičnoj zemlji Srbiji, oni su danas pobjednici. Crvena zvijezda ostaje legitimni znak kojeg svi moramo prihvatiti zahvaljujući Jakovini, Klasiću, Markovini i sličnim povjesničarima, a HOS-ovi simobli su pod ružnom revizijom. Zastavicu sam donio da se vidi, zlu ne trebalo – možda se uskoro neće smjeti držati i Vijeće za elektroničke medije nekome će zabraniti emitiranje jer ju je donio u emisiju,” objasnio je Hodak.

Bujanec je u emisiji pustio i ‘Bojnu Čavoglave’ Marka Perkovića Thompsona otpjevanu na 20. obljetnici proslave ‘Oluje’ u Kninu pod državnim pokroviteljstvom. “Tko zna, možda će nam u drugom ili trećem koraku zabraniti slaviti ‘Oluju’, no dok god to nije zabranjeno, mi to puštamo,” rekao je Bujanec koji je pjesmu odlučio pustiti umjesto priloga u zadnji čas – s obzirom da je Vijeće odluku donijelo nekoliko sati prije emisije.

Odvjetnik smatra da nijedna vlast neće imati hrabrosti uhićivati mladež koja u desecima i stotinama tisuća – s oznakma HOS-a dolazi na Thompsonove koncerte, jer bi to, kako je rekao, bila borba protiv naše budućnosti i nacionalnog blaga u koje ubraja Thompsonove pjeseme, a posebno ‘Bojnu Čavoglave’ koju bi se sada zabranjivalo kao što je u komunizmu zabranjena ‘Vila Velebita’ ili ‘Ustani bane’…

“Ljevičarski prvoborci protiv ZDS koji su okupirali 90 posto hrvatskih medija, Lovrićke, Pofuci, Dežulovići, Tomići i drugi imaju medije i mogu raspirivati vatru na kojoj se griju, ali ona je ponekad jako opasna i može opeći,, kategoričan je bio Hodak i poslao poruku kako represije nisu dobre: “Za vrijeme komunizma branio sam ljude koji su odlazili u zatvor zbog ‘Vile Velebita’! U zatvor se išlo čak i za relativno blagu hrvatsku pjesmu – ‘Marjane, Marjane’ i to zbog kitice u kojoj se spominje ‘Srce Isusovo’… Zbog nje je jedan student na Općinskom okružnom sudu u Zagrebu dobio četiri godine zatvora! Pjevalo se na studentskom centru na Lašćini, a sudac koji ga je osudio poslije se ubio! Je li u pitanju bila grižnja savjesti, ne znam, ali radim usporedbu tadašnjeg sustava sa sadašnjom hajkom. Zamislite ljude koji su se borili za ovu državu s krunicom u ruci i pozdravom ZDS na usnama; borili se, postali invalidi, a danas se ubijaju… Sada će doći u situaciju da im se zbog toga prijeti još i zatvorom,“ upozorava Hodak.
Bujanec je priznao da se prije emisije čuo s članom Vijeća za suočavanje s prošlošću Antom Nazorom, koji mu je rekao da su se svi složili oko ‘Dokumenta dijaloga’, no razmimoilaženje je nastupilo oko zaključaka, premda su ih potpisali svi. Tako će u nekim posebnim prilikama oznaka HOS-a biti dopuštena uz prethodno odobrenje policije, uglovnom na grobljima i komemoracijama. Voditelja je zanimalo što će biti s djetetom poginulog HOS-ovca koje će doći na Thompsonov koncert s oznakom HOS-a s kojom je poginuo njegov otac?!

“Mislim da ovakva odluka Vijeća vodi daljnjoj podjeli među narodom. Uvijek treba uzeti u obzir referendum o braku ‘U ime obitelji’ protiv kojeg su bili i tadašnja vlada, predsjednik i svi mediji, a uspio je u omjeru 70:30 posto. Tako je i sa  pozdravom ‘Za dom – spremni’… Takav će omjer biti ubuduće oko svih sličnih prijepora. Tuđman je rekao da je 20 posto bilo protiv Hrvatske, no bio je preveliki optimist! Ta je brojka 30 posto,“ podsjetio je Zvonimir Hodak.

Ugledni odvjetnik je poručio kako nema tog Vijeća koje će uspjeti eliminirati hrvatsku pobjedu, a smatra da ZDS iz Domovinskog rata nema veze s Pavelićem. Voditelj je kao primjer naveo našu valutu – kunu koja se također koristila u NDH pa ju je dr. Franjo Tuđman uveo bez obzira na sve prigovore: “To će se srediti finom transakcijom, umjesto kune uvest će euro i svi će biti zadovoljni. Lijepu našu pjevali su i Pavelić i Kvaternik i Francetić i Boban – i ona je i danas naša himna. To je ta ljevičarska dvoličnost i farizejština gdje se jedan simbol prihvaća iz pragmatičnih razloga, a protiv drugog simbola vodi se haranga i rat.”

Sramotnim smatra da ni danas pravdi nisu privedeni odgovorni za agresiju na Hrvatsku koja je najvećim dijelom provedena pod zvijezdom petokrakom, ali i kokardom koja nije zabranjena.

Komentirao je i zahtjev Milorada Pupovca da srpska zajednica u Hrvatskoj osnuje zajedničko vijeće općina i tako uspostavi svojevrsnu autonomiju što bi značilo, kako je rekao, da bi u miru dobili ono što nisu uspjeli u ratu: “Ne treba kriviti Pupovca, on je sposoban političar koji koristi poltronski i kmetski kod koji je kod Hrvata strašno razvijen, što se najbolje vidjelo tijekom posjeta Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Što misliti o državi u kojoj dva ili tri veleposlanika nazovu Predsjednicu i kažu joj da pozovu u posjet Vučića? To nije država!”

Titova u Zaprešiću

Bujica je u srijedu razotkrila još jednu podvalu, ovoga puta u Zaprešiću. Tamošnja Ulica maršala Tita nije ukinuta kako su izvijestili mnogi mediji, nego je podijeljena u tri dijela. Dio ulice sada se zove Ulica kardinala Alojzija Stepinca, drugi dio Avenija hrvatskih branitelja, a treći je i dalje Ulica maršala Tita! U emisiju se telefonski javio mladi inženjer Mate Barun, izabrani gradski vijećnik s mandatom u mirovanju iz stranke Projekt Domovina i sve potvrdio, uz predočeni dokument.

“To se odigralo iznenada, sjednica Gradskog vijeća koja je bila najavljena tjedan dana ranije, dobila je posve novi dnevni red. Samo pet sati prije sjednice dobili smo dopunu dnevnog reda o promjeni naziva Ulice maršala Tita. No, u odluci postoji članak koji govori o tom trećem dijelu koji bi se navodno trebao preimenovati naknadnom odlukom Gradskog vijeća. Nije mi jasno zašto odmah ulica nije preimenovana u cijelosti, u dva dijela – samo na Aveniju hrvatskih branitelja i Ulicu kardinala Stepinca. Vladajući imaju puno obrazloženja za tako čudan postupak, ali u Zaprešiću je godinama bilo puno inicijativa za preimenovanje Titove ulice i nisu uspjevale. Posljednji takav zahtjev ignorirali su tri godine, a na vlasti je isti gradonačelnik, HDZ-ov Željko Turk!“

Barun je predložio amandman protiv ostanka Titove ulice u Zaprešiću: “U tih pet sati morali smo brzo reagirati, tendencija je bila da se ništa ne ostavlja za iduću sjednicu. Tražili smo da se preostali dio preimenuje također u Ulicu kardinala Stepinca, o čemu na sjednici nisu htjeli ni raspravljati!“

Prillično je morbidno da jednog od najvećih zločinaca 20. stoljeća smjestite uz kardinala Stepinca koji je bio njegova žrtva i hrvatskih branitelja koji su se borili protiv njegove vojske, JNA – komentirao je Hodak nevjerojatnu bizarnost iz Zaprešića.

U emisiji je naglašeno kako ovom dolukom ispada da pobjeđuju oni koji su napadali Hrvatsku, a oni koji su je branili sada se nastoje prikazati kao gubitnici: “HOS može samo na groblja, a petokraka može na fešte!“

Gost Bujice rekao je da su rezolucijom Vijeća Europe fašizam i komunizam izjednačeni, ali to nije slučaj u Hrvatskoj.

“Kada je to ova država nastala na antifašizmu i AVNOJ-u?! Tko je ’91. išao u rat s AVNOJ-skim i anitfašističkim parolama?! Išlo se s krunicama i pozdravom ‘Za dom spremni’! Na ustavni način mora se regulirati da se poštuje pobjednička povijest! Poraženi danas vode svoje bitke i dobivaju ih iz dana u dan. Nema govora o smirenju tenzija kao što tvrde Kusić i Plenković! Povijest ne stvaraju nikakva vijeća, ona je već stvorena i to od ’91. do ’95. godine! Povijest je stvarao HOS, hrvatski dragovoljci, HV i HVO u BiH! Pobjednike nastoje približiti poraženima i obrnuto. Svugdje u svijetu povijest pišu pobjednici, osim u Hrvatskoj.“

Odvjetnik smatra kako je odluka Vijeća samo dimna zavjesa nakon koje će se rađati novi zakoni i uredbe represivnog karaktera. Sve mu je bilo jasno kada je vidio sastav Vijeća: “Napisao sam da naziv ‘vijeće’ asocira na riječ ‘smeće’. Država kakvu je Tuđman zamislio ovu bi stvar riješila na referendumu! Nema tu kompromisa!”

Napisala: Mateja Jozeljić

ISTINA&DOMOVINA
Šefik Orlić
About Stric Ivan 2531 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.