Ličimo na Don Quihote, a ponekad utekne i Sancho Panza od nas…

Dobro jutro. Evo jedan moj osvrt na situaciju kod nas u Hrvatskoj, o zdravstvenom pregledu kojeg trebaju sprovesti (sistematski) nad svim Dragovoljcima i Braniteljima i HRVI. Naravno tu su i druge teme, koje sam ranije obrađivao, i pisao o njima. Sistematski pregledi nisu loša zamisao. Ali po mom skromnom i stručnom mišljenju ( nisam radiolog, već medicinski tehničar) je malo prekasno stiglo, jer naime umrlo nas je preko 100.000 a ubilo se 6.790 branitelja. O tome nema niti riječi u medijima, ali se sporadično spominje kada političarima treba, jer im nije nikada u cilju bilo zaštita nas Dragovoljaca i Branitelja, već naše uništavanje, jer su komunističke strukture, zakuhale jelo koje niti pas sa maslom ne može pojesti. Najnoviji progon Heroja Vukovara Damira Markuša, je šok koji će dugo ostavljati na sve nas posljedice. Jel sada shvaćate o čemu pričam? Na popisu smo za odstrel. Zar to nikome nije jasno? Hrvatskoj vladi, i hrvatskom saboru, smetaju svi koji su dali makar jedan dan svog života, za Domovinu. Važno je spomenuti, da su Heroji na udaru, i stoga ih čuvajmo, jer su nam sve što nam je ostalo. Kada izgubimo njih, ako to dozvolimo, a vjerujem da ne ćemo, izgubit će mo vođe sa kojima možemo nešto učiniti i promijeniti u Hrvatskoj. UDBA=SDS=SOA na djelu, u pravom ruhu i svjetlu.

Stoga se pitam:
Ideja tj. zamisao V.M.Luburića je genijalna, ali kada bi svi vi bili svjesni pomirbe i Ustaše i komunisti, pa i Dragovoljci dom. rata. Osobno ne mislim da je ta pomirba moguća. No ono što smatram da je loše i upitno u svemu tome jeste da je baš GENERAL FRANJO TUĐMAN ušao u to?! KAKO!? Jel nije mogao Ustaša ili neki Domobran: kao primjer časnog vojnika iz NDH navodim npr. Slavka Kvaternika. Nije mi jasno. Osim toga, što se tiče, mislim, pomirbe ne bi imali četnika, niti aboliranih, niti ratnih zločinaca, a ovako imamo ih punu kapu, i noćne more nas branitelja i dragovoljaca.
Čak su i svijeće iz Srbije. A to nije nikako dobro, niti za nas, niti za vas. Meni osobno ne moraju dolaziti na grob ako mi donesu svijeću iz Srbije. Ako ih zapale, napravit ću im noćne more.
Nije dobro nikako. Josip Klemm, je prodao babu, djeda, i strine a onda je krenio sa užeg kruga familije, na širi, te na Branitelje i Domoljube, kao i svoje kolege iz SJP Lučko. Meni je ovo normalan dan, kada samo očekujem hoće li policija pokucati na vrata. Nije loše, al ne znam hoću li stići napisati i treću i četvrtu knjigu, pa nek djeca mjesto crtanih romana sa srpskim prijevodom, čitaju kakav je život bio u Hrvatskoj nakon rata.
Osim toga, mislim da je F. Tuđman bio okružen pogrešnim ljudima, koji su ga lagali, muljali, i trpali se tamo gdje im nije mjesto. Ne znam zašto ali imam dojam, da je predaja Vukovara uzrokovana, zbog neporušenih mostova. Bilo bi manje gubitaka i svi bi se izvukli iz grada. A pješaštvo je moglo ući unutra, kao i konvoji sa oružjem. Meni tu nešto silno smrdi. Iskreno. Mislim da M.D. Jastreb nije baš takav nevojnik, kao što ga UDBA pokušava pokazati, i Manolić ga je prebio upravo zbog toga, jer je njemu (Starom Jastrebu bilo jasno) o kakvoj izdaji se radi.
Mislim da je zapovjed stigla odozgor, i da je UDBA na taj način htjela pokazati da je moćna i da svakog može saplesti, prebiti, i unakaziti do invalidnosti u namjerama:
Zato UDBA laje i danas.
Zato i šamaraju omladinu u Zagrebu, zato i viču: Jesam ubio sam ih 20 i još bi ih pobio 100, da sam stigao.
Zato i viču: pa neka je umro, neka je se ubio.
Sramotan upis negativnih poena, odgovornima za navedeno.
A nakon toga slijedi raspašoj sa 200 prebogatih obitelji. Danas ih ima i preko 300. Nije mi jasno sve. Ali mislim da se radi o osobnom UDBA-inom, interesu.
Mojih prijatelja nema više. Neki su poginuli u ratu, neki umrli, neki su odselili, ili ubijeni u atentatu 1992, a osobno sam izbjegao likvidaciju 1991. Dakle nije niti malo zabavno. Poturice u tajnim službama. Četnika more jedno. Meni je dosadilo to gledati.
Dragovoljci i Branitelji, i HRVI svako dobro Vam želim. Ako mislite i ako se nešto može mijenjati iz HNO u Hrvatskoj, radite dok je vrijeme, jer nas je malo ostalo, previše nas pomrlo. A čini se da je nekome i cilj bio to. Da uklone opasnost od drž. udara. Jer mi se nismo bojali srbadije 1991 a sada nas se naši političari boje, a u njih ne ubrajam srbske političare, niti dvolične koji gledaju svoj interes. Ovi zadnji nas mrze iz dna duše. Zato i jesam sa drugih 500 na popisu mrzitelja Srba. A po srpskom je poštovanje, i dobrosusjedski odnosi, durati i trpiti, niske udarce i vrijeđanje, ponižavanje, bahatost, odurnost…
Sada je isplivala, sva pamet i mudrost, ali i siromaštvo hrvatskog naroda. Jesmo li duhom siromašni. Ne znam više doista. Vrištim galamim, lijepim plakate. Ličimo na Don Quihote, a ponekad utekne i Sancho Panza od nas, i odvede i magarce sa sobom. Jel takav život!?
E nije. Ne pristajem na ispiranje mozga, na pomirbu sa fašističkim i nacističkim četnicima. Klemm je pružio ruku njima, ali a sada satire zamislima i nas, i pokušava nas privoliti na najjadniju zamisao koja postoji.
Hrvat je ipak dva, tri koraka ispred, oduvijek bio. Zato im i jesmo prijetnja i nevolja, jer vidimo gdje Srbima ulica počinje i završava. U nasilju, plamenu, klanju, silovanju, likvidacijama, lažima, neistinama, i prijevarama. Sotonsko leglo, sotonsko sjeme, ne donosi ništa drugo već sotonski urod i plod.
Zar ne vidite tko je u Hrvatskoj, u vlasti, i što promiču?
ZA DOM SPREMNI!