Velikosrpska sotonizacija ustaša!

 

15wxv5u

Svaka čast starijim hrvatskim povjesničarima poput Klaića, Mandića, Šišića i drugih. Primjerice Ferdo Šišić rabi pravilno imenicu ustaša kroz čitavu povijest, čak i u predhrvatskoj povijesti. Evo samo par najstarijih osvrta iz Šišićeve Povijesti Hrvata u vrijeme narodnih vladara, Pretisak izdanja iz 1925. godine (str.98): „…Kad se Dezitiatima i Breucima pridružiše i druga ilirska plemena, broj ustaša poraste toliko, da se u Rimu govorkalo, da ih ima oko 800.000…; …dok su druge čete ustaša provalile…;  …Znanje latinskog jezika i rimsku vojničku vještinu mogli su neki od ustaša lako steći u vrijeme svog službovanja… Povjesničar Mandić sasvim normalno piše o ustašama pod vodstvom Hadži Loje protiv okupacije Bosne i Hercegovine.

Trebalo bi raspravljati o desotonizaciji ustaša jer su neprijatelji hrvatskog naroda i hrvatske države, poglavito politika velikosrpske ideologije sotonizirali i demonizirali  hrvatsku vojsku – ustaše, time i hrvatski narod, da bi im sotonizacija vojske i naroda poslužila kao ideološko oružje za ubijanje hrvatskog naroda bez krivnje, bez istrage i bez presude. Sotoniziranje i demoniziranje ustaštva od 1929. naovamo i kroz etiketiranje ustaštvom svakog Hrvata napose u komunističkoj Jugoslaviji pojačala je velikosrpska politika u agresivnom ratu protiv Hrvatske i protiv BiH od 1991-1995. i još k tome uvela i silovanje kao strateško oružje.

Ta ista velikosrpska politika, po potrebi naziva ustašom čak i Josipa Broza Tita, za kojeg se dokumentarno znade da je služio interesima Velike Srbije više, nego svi srpski vladari prije i poslije njega njega. On je zapravo stvorio od male Srbije prostorno veliku Srbiju kojoj je priključio Hrvatski Srijem te multinacionalnu Bačku i Banat, a od tursko-balkanske čaršije napravio je Beograd europskom metropolom. O Titovoj službi velikosrpskoj politici najbolje govore smaknuća hrvatske mladosti u Marševima smrti ili Križnom putu od Bleiburga do jugoslavensko-grčke granice i podređivanje hrvatskog naroda Srbiji, što je svaki misleći Hrvat doživljavao kao najveće nacionalno poniženje u čitavoj povijesti hrvatskog naroda. Dakle, pojam sotoniziranog ustaštva s naglaskom na fašizam služio je velikosrpskoj ideologiji također i za vrijeme mira  kao strateško-psihološko oružje, kojim su Srbi držali Hrvate u podređenoj ulozi zabranjujući im sve što su smatrali, da na bilo koji način služi Hrvatskoj u istinitom smislu. Istovremeno Beograd sotoniziranjem ustaša – svih Hrvata jača velikosrpsku ulogu u Jugoslaviji i napose u Hrvatskoj.

Takova velikosrpska ideologija kalkulirala je svoje uspjehe na sotonizaciji i demonizaciji ustaštva jer je znala tu sotonizaciju proširiti u Jugoslaviji na sve narodne slojeve počev od djece u vrtiću i u školama, na nogometnim i drugim sportskim natjecanjima, u vojsci, u jeziku pismu i kulturi, u kazalištu i na filmu, u pjesmi i govoru, u običajima i susretima ljudi i svuda, baš svuda i svagdje, gdje su Srbi osjetili da mogu primjeniti sotonizirano ustaštvo protiv Hrvata.

Danas, čak svjesni Hrvati i hrvatska znanost zaboravlja, da je većina hrvatskog naroda do te mjere indoktrinirana ustaštvom, da ga doživljava kao normalnu porugu na svome imenu. Uzmimo samo nogometne utakmice, na kojima se u Beogradu i drugdje masovno skandira ustaško ime kao poruga Hrvatima i mi smo ju kao takovu prihvatili i za uzvrat uzvikujemo Srbima Cigani, pri čemu vrijeđamo Rome i nesvjesno koristimo Srbima jer su Romi u Svijetu poznatiji nego Srbi. Upravo ovakove “sitnice” pokazuju naš hrvatski poraz kroz sotonizirano ustaštvo i ujedno uspjeh velikosrpske politike.

Tito je je također smišljeno proglašen ustašom jer je na međunarodnom polju postao vrlo popularan, a ta popularnost za jednog, iako samo statistističkog Hrvata nije nikako odgovarala velikosrpskoj ideologiji. Hrvatskoj i svjetskoj javnosti je manje poznato, da je čak na Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti ustrojen Memorandum – pokret, kojemu je bio temeljni cilj detitoizacija Jugoslavije „jer ju je Tito Ustavom od 1974. poustašio i time ugrozio Srbe“.

Sotonizirano ustaštvo je poprimilo takove razmjere i usađeno je već u dušu i u genetiku svakog Hrvata, da ga treba započeti znanstveno desotonizirati ili ga moramo prihvatiti kao sinonim svome imenu, analogno Romima s pogrdnim nazivom Cigani.

S nazivom ustaša se plaši djecu u Srbiji i nerijetko se nađu sotonizirani ustaše u dječjoj literaturi, a u velikosrpskoj i komunističkoj literaturi povijesti i književnosti je pojam sotoniziranih ustaša tako strahovito i beskrajno uvršten, da Srbi i sada plaše sami sebe sotoniziranim nazivom ustaša. Uz brojne izmišljene i preko svih granica uvećene negativnosti ustaša, velikosrpska politika ih rado prikazuje u crnim odorama jer time podsjeća na Crnu legiju, koja je uspješno i hrabro stražarila protiv četnika na Drini pa je iz toga usadila opći strah srpskim četnicima i vojnicima. Prema istinitoj priči, jedna starica u Dalmatinskoj zagori, odjevena u narodnu crnu haljinu napašala je ovce, među kojima je bio veći broj ovaca crne boje. U povećoj daljini kretala se je brigada četnika i kad su vidjeli “u crno odjevene ustaše” (a to je bila u daljini starica i njene ovce) razbježali su se glavom bez obzira jer im je velikosrpska politika usadila u gene strah od ustaša. Eto dokle idu čak za Srbe posljedice iz velikosrpske sotonizacije ustaša.

Kratko rečeno, velikosrpska ideologija je uvela u svoju ratnu strategiju za stvaranje Velike Srbije pojam sotoniziranih ustaša i silovanje žena i muškaraca u redovima Hrvata, Bošnjaka i svih nesrpskih naroda.

U ovoj raspravi se ne će ulaziti u nijedan oblik ustaša u dubljoj hrvatskoj povijesti iako se znade da su Hrvati pod imenom narodnih ustaša, uskoka, urotnika, branitelja, buntovnika, graničara, ustanika, bosanskih ustaša i hrvatskih domobrana…bili uvijek u obrani narodne pravice, u buntu protiv svake nepravde, u obrani zavičaja i domovine. Nikada nisu posezazali za tuđim, nego su štitili, branili i čuvali svoje od svih zavojevača i napadaća, skladno sa starom pjesmom:

“Plug i brana Hrvatu je hrana, a ustaša to mu je obrana.”

ili

“Naši djedi domu vjerni bili – branili ga protu svakoj sili.”

“Haj zašto li, Haj ne bi mi svoju zemlju ljubili,

Haj zašto li, haj ne bi mi – svi joj vjerni bili!”

Taj stariji dio hrvatske domoljubne, ustaške, buntovne i domobranske povijesti prepustimo stranicama naše slavne povijesti, u kojoj je počesto znalo biti više tužnoga, nego slavnoga, ali hrvatski narod je navikao na sve poteškoće pa i na samu smrt, koju je smatrao časnom i slavnom za obranu obitelji i doma, zavičaja i domovine, pravice i slobode pa nikakvo čudo da hrvatski pjesnik Ivan Mažuranić slavi svoj narod stihom:

“Boj se onog, tko je vik’o bez golema mrijeti jada!”

Tako mrijeti može samo onaj, koji ljubi svoje, a poštiva tuđe. Hrvatski vojnik svih naziva nikada nije osvajao tuđe, ali je hrabro, ponosito i junački branio svoje. I iz toga nastao je hrvatski narodni slogan:

Tuđe ne ćemo – svoje ne  damo!

i stari vojnički pozdravi:

ZA DOM SPREMNI!

i

ZA HRVATSKU – UVIJEK!

a za poginule:

S NAMA STE!

Izvor: Dragan Hazler

About Stric Ivan 2530 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.