Oči otvori širom!

stric

Od turističkih znamenitosti u Vinkovcima imamo svakakva blaga. Imamo odličan muzej, prekrasnu pješačku zonu, starine svakojake i oko 250 kafića.

Imamo i brane na Bosutu koja nemaju što braniti.

Zapravo dvije. Nova i Stara brana. Jedna je porušena u ratu a druga ponosno stoji jer kad voda nadođe godišnje jedan metar do dva, ona ima funkciju obrane, da “podivljali Bosut” za kojeg ponekad nisi siguran jel teče ili ne teče, ne odnese kuće sagrađene sa lijeve i desne obale Bosuta.

Kod Stare brane se znalo po boji, koja se ispuštala iz tvornice, koja se je pak kretala u lepezi od crvene, preko zelene, do plave ili žute kojom bojom se pokrivači bojaju u tvornici Vinteks. I ta tvornica je propala.

Da ne dođe do nesporazuma odmah ću objasniti ribičima: Riba se jeste pecala (šarani) ali se bacala svinjama ili poklanjala komšijama!

Nema poplava na Bosutu. Jer brana funkcionira.
A od turista imamo narkomane koji navrate sa astralnog proputovanja iz druge galaksije. Pa hodaju gradom, čist ne vjeruju da su u Vinkulji. Slavonskom gradiću.
Nosaju fotoaparate i mobitele te slikaju sve što im srcu drago. Zagledaju lijevo desno, posrću, naiđu na pivu, pa je prospu jer misle da piju Likvi. Valjda piva promijeni boju na suncu. Ili je piva možda poprimila osobine kameleona pa dobije boju njihovog lica!?
Potpuno izgubljeni nezainteresirani za promjene, za moguće radosti koje im je osigurao HDZ i SDP: krađu, kriminal, lopovluk, sexualno svodništvo i nastranosti svih vrsta! Dilanje…nego što!

Zar je nešto čudno što imamo toliko narkomana u Vinkovcima!?

Oni mogu disertaciju napisati…npr.naziva:“Kako sam uoči Božića u Njemačkoj otvorio Boutique nogom!”

Ili :- “Kako sam prodao babino zlato, uplatio kladionicu, i dobio”- (tri godine zatvora u Lipovici)

Treba znati čitati između redova. Ma ne…Tajne službe, rade.Toliko rade, da su nam svima počeli krčati mobiteli, šuškati, zviždati. Iz čista mira dok je na stolu, proradi i uputi poziv osobi do tebe na mobitel:-“Ej sad si me nazvao! WOOW! Kako si to napravio!?”

Ma prebijaju se od posla.

Kako ih prepoznati u gradu? E pa evo ovako:

Imaju pojačanu dijoptriju, stakla su kao dno boce, ili popularno rečeno nose:-pepeljare!? Žuti su im prsti od nikotina jer od pojačanog stresa i što 8-10 sati rade u uredu te promatraju osnivanje Ustaške FB Države, imaju u krvnoj slici povećane vrijednosti kolesterola!?

NE! POTPUNO POGREŠNO!

Uvijek ugodni na ulici, na terenu, raspričani, fleksibilni., rade ono za što su plaćeni.

Lijepo odjeveni, dotjerani, naizgled akademski građani, što zapravo jesu, a obučavani su za jedan cilj:

Uništenje bilo kakvog otpora, uhođenje svih okupljenih ukoliko je okupljanje Domoljubne prirode gdje se najčešće fokusiraju na jednu osobu koja bi prema procjeni mogla biti vođa. Uhođenje Hrvata i Hrvatica Domoljuba. Nije čudo što nam ovi politički dinosauri vladaju Hrvatskom i hrvatskim narodom već 20 godina!

Eto TO je naša Hrvatska!

Eto tako to ide…uz ovakvo pisanje čovjek se može snaći i razbistriti glavu, odmoriti živce te dati uhititi i na vremenske kazne osuditi u „misaonom terorizmu“ sve političke nepoćudnike, spaliti ih, kao u prošlom vijeku susjedovu štalu!

Eh, moja Hrvatska je postala raj za piromane, šibicama i paklenim napravama naoružane turiste preko Dunava, koji se potpišu plamenom na nekoliko tisuća hektara.

Tajne službe to ne vide, jer gonjaju ljubavnike žena pojedinih političara, pa su zbog toga par njih iz najtajnije službe dobili otkaz. Zato jer je Tajna služba.

A to su objavili svi najtajniji portali u Hrvatskoj! Odmah u prvom čitanju, rano ujutro…

Živa glava!-što bi rekli ljudi.

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!