HRVATSKA TREBA OPĆI PREPOROD!

dragan-300x200

Dobro postavljena diagnoza je početak uspješnog liječenja svake bolesti! Hrvatska država ima dijagnozu – bolesna je! Postoji i lijek samo ga treba primijeniti!U nas Hrvata je otežano liječenje brojnih bolesti, jer su bolesti zahvatile i ugnijezdile se u sve slojeve naroda, u državnike i političare pa i u crkvene dostojanstvenike. Počet ću od zadnje spomenutih.Kroz čitavu našu povijest, koja nije bila lakša od ove sadašnjosti, Crkva je bila glavni čuvar, učitelj i predvodnik naroda ne samo na vjerskome polju, nego u svemu, a danas Crkvena hierarhija kažnjava svećenike, koji se miješaju u vancrkvene djelatnosti, u politiku.

 

U tome je vjerojatno glavni razlog da “stoka sitnog zuba” s još nerastopljenom hostijom u ustima odlazi iz bogoslavlja glasovati za komuniste. U dva najkatoličkija grada u Hrvatskoj: u Rijeci i u Zagrebu vlada KPJ=SDP. Tako ga je Tito imenovao još 1943. U doba moga djetinjstva u hrvatskome Slunju glavni političari su bili svećenici – dekani Dekanata slunjskog i župnici: vlč. Ivan Mikan, vlč. Dragutin Kukalj i vlč. Ivan Nikšić. Njihovo djelovanje u Crkvi i izvan Crkve je bilo od neprocjenjive važnosti, a današnji, inače odlični dekan i svećenik u slunjskoj Crkvi Presvetog Trojstva, vlč. Mile Pecić nije NIKADA došao niti blagosloviti spomenobilježje hrvatskome vitezu Juri Francetiću, koje je stajalo desetak metara od Župnog ureda. Da je kojim slučajem vlč. Peciću bilo dozvoljeno zaštititi to spomenoobilježje Svetome Jurju jer sam na spomenobilježje dao ugraditi dominantan mesingasti križ, nikada ga ne bi mogao srušiti Ivo Sanader u posluhu Slovenke, Vesne Teršelič, mrziteljice svega hrvatskoga.Što vrijedi Hrvatskoj, da se 80% naroda izjašnjava katolicima, kad taj Narod ne prakticira katoličanstvo NI kroz CRKVU niti ga svećenici predvode u politici. To Vam je poznato pa ću Vas poštediti od daljnjih podataka.

 

Poznato je da je Hrvatska u 2012 uvezla hrane za 2,5 milijarde dolara i drugih proizvoda za najmanje 10 milijardi dolara. Uvozimo 92% češnjaka, 67% lana, oko 50% mlijeka; svaki Hrvat pojede 13 kg uvozne svinjetine.Neosporiva je odgovornost političara, ali ništa manje nije odgovornost niti Naroda. Iznešeni podatci su iz hrvatskih medija. Turisti u Hrvatskoj jedu uvozno povrće i voće, uvozno meso, spavaju na kineskoj posteljini, jelo im se priređuje na uvoznom plinu ili struji, kupuju uvozne suvenire, voze se po uvoznome asfaltu, s uvoznim benzinom… Jedino još koriste hrvatsku vodu, zrak i usluge. Hrvatska nema zarade od turizma! Po mojem sudu za ovaj kompleksni promašaj s uvozom predmeta, koje možemo sami proizvoditi (barem najveći dio!) podjednako su krivi političari i “stoka sitnog zuba”.

 

U Slunju moga djetinstva svaka obitelj je bila država u državi – proizvodila je sve (osim strogo industrijskih, uglavnom metalnih proizvoda), a sada u užem Slunju, dokle dopire moja spoznaja, bave se povrtlarstvom i tek simbolično poljoprivredom samo 4 obitelji: Dvije obitelji Modrušan, obitelj Josipa Jurašina i obitelj †Nikole Hazlera). Svi ostani se snabdijevaju kod Šiptara i sajmenim danom od pretržaca uvoznog povrća, voća, mesa…Dozvolite mi da u ovome pisanju ostanem na primjerima jer oni jasno govore. Dolazim 4 puta godišnje u Hrvatsku i osim kraćih boravaka kod moje djece u Zagrebu, provodim vrijeme u Topuskome. Tu ima tople ljekovite vode na pretek. Osim par kuća grijanih s tom vodom čitavo Topusko se grije na drva.

Ovdje se otvara pisanje za roman:

Topla (vruća) voda se mora rashlađivati prije, nego se ulijeva u rijeku Glinu, da ne uništi ribe. U Topuskome nema nijednoga staklenika za uzgoj povrća, a vruće vode na pretek. Topusko ima vrlo kvalitetna malne sva sportska igrališta, primjerice olimpijski bazen, teniska igrališta (otvorena i zatvorena), stolni tenis, mini-golf, košarku, odbojku, odlično nogometno igralište uz atletske potrebštine, šetnje i planinarenje.
Hrvatski sportaši idu na pripremne treninge u Sloveniju. Tko je za to odgovoran?!

Kupajući se u otvorenome bazenu prošle godine, našla su se uz mene trojica Makedonaca. Pitam ih, da li nemaju bliže termalna kupališta? Odgovor: Mi smo dopremili povrće i voće za Petrinju, Glinu, Topusko i Gvozd pa se malo kupamo prije povratka u Makedoniju.Zemlja u Banovini je čak plodnija od zemlje u Slavoniji, a Makedonija hrani voćem i povrćem prorijeđeno hrvatsko stanovništvo u Banovini. To je za suze, a ne samo za kritiku.
Poslužit ću naslovom jedne novele moga prijatelja †Petra Šegedina:
Svi smo mi odgovorni!Političari su najodgovorniji jer bi oni trebali diktirati domaću proizvodnju i ograničavati nepotrebni uvoz. Time se otvara stotinjak tisuća sigurnih radnih mjesta.Po mojem sudu, svekoliki Hrvatski narod narod treba (NEODGODIVO!!!):

HRVATSKI OPĆI PREPOROD!

To bi bila terapija i ozdravljenje za Hrvatsku!

Teci Savo, Savo teci, kud li šumiš svijetu rec i da svoj narod hrvat ljubi.Nažalost, ima mnogo loših i protuhrvatskih pojava, događanja, ozakonjenja, ponašanja i djelovanja, koja su neshvatljiva za ljude, koji vjeruju da zdravo misle.Mi Hrvati, osim kroatokanibalizma prema samima sebi nemamo drugih neprijatelja, nego Srbe i Talijane (možda zakamuflirano i Mađare). A kako se odnose politički nadležni Hrvati, Hrvatski branitelji, “stoka sitnog zuba” i Katolička crkva u Hrvata prema spomenutim neprijateljima i hrvatski mediji (“naši mediji”)?Iz bezbroj primjera podsjetit ću Vas samo na 1-3 primjera iz četiri spomenute hrvatske skupine:Nadležni im daju

a) aboliciju i amnestiju,

b) nadp+rava za nacionalne manjine, koja uključuju primanje novčane podpore i

c) pravo na dvojezičnost, gdje im ima 1/3…

Ovako nešto ne pozna nijedna pravna država u cijelome svijetu.
“Stoka sitnog zuba” se s njima ženi/udaje, prijateljuje i podilazi im više, nego za Titovine…
Hrvatski branitelji su prihvatili i zaljubili se u pojam Domovinski rat, a taj izraz je za nas porazan, a za zločinačke Srbe rehabilitirajući. Srbi u dijaspori govore: “U Hrvatskoj je vođen domovinski rat i mi smo doši da ga oružano smirimo”.Nisu se borili Slavonci protiv Dalmatinaca niti Istrani protiv Ličana da rat bude DOMOVINSKI, nego smo se svi borili protiv genocidnih i agresivnih Srba.

 

Nota bene!Isto kao što je odbijena BiH tužba protiv Srbije za genocid, bit će odbijena i odgovarajuća hrvatska tužba.Jedino, kako se možemo odužiti Srbiji za sva vremena jest, da “Domovinski rat” preimenujemo u “Srbski genocidni i okupacijski rat na Hrvatsku”.U zapadno europskim lexiconima i medijima rat u Hrvatskoj se naziva Građanski rat.Dakle, ima li bolje i racionalnije pouke i postupka, nego Domovinski (čak bez obranbeni!) rat nazvati:

Srbski genocidni i agresivni rat na Hrvatsku. Ta bi im kazna ostala u povijesti za sva vremena, a Hrvati bi imali satisfakciju.Katolička crkva u Hrvata im je dala nekoliko crkvenih zgrada, među njima najstarija crkva Svetog Nikole u Puli. Osobno sam vidio i čuo kako prota SPC govori njemačkim turistima, da su Srbi večno ovde i da to potvrđuje ovaj srbski Hram. Hrvatska će im i dozvoliti izgradnju Srbskog hrama SPC u zidinama Dioklecijanove palače. Dozvolila im je i gradnju Srbske gimnazije u najhrvatskijem dijelu Zagreba – na Svetome Duhu. U ekumenskim HTV-emisijama podilazi se protama SPC-a kao da su božanstva. Koliko je ovo pametno, neka drugi prosuđuju.Iz HTV izvora znadem, da u HRT/HTV ima 35% Srba.

 

Nikakvo čudo da se svaki pojam Hrvatska substituira sa “Zemlja” i “Regija”, a svaki pridjev “hrvatski-a” se zamjenjuje s “Vaš gledatelji, naši gledatelji…”Hrvatska i Hrvati su u krizi svih vrsta i oblika. Opće loše stanje još više ugrožava Europska Unija i opće gašenje proizvodnje svih oblika, osim slugančenje europskoj gospodi.Hrvatska treba “HRVATSKI OPĆI PREPOROD “! Pitanje je samo tko će ga i s kim sprovoditi.

Dragan Hazler

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

Žig

About Stric Ivan 2529 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.