Pobijedio sam Kafkijanski prijeki sud!

Zamislite Kafkijanski proces koji je stvaran i koji se događa svuda po Hrvatskoj. Dolaze Vam policajci doma, dva policajca i dvije policajke, sa inspektorom. Optuženi ste za udruživanje u zločinačku organizaciju, za rušenje sustava i Hrvatske. Policajci nabrijani, navlače crne rukavice na ruke, valjda misle da ću otpor pružati. Traže po stanu i podrumu oružje, eksploziv bilo što čime bi potvrdili optužnicu:

VII. Sukladno članku 244. stavak 1 Zakona o kaznenom postupku pretrazi se pristupilo bez prethodne predaje naloga i pouke o pravima odnosno poziva za predaju osobe ili stvari jer:

a) se pretpostavljao oružani otpor

b) je bilo nužno da se zbog sumnje na kazneno djelo koje je počinila grupa ili zločinačka organizacija odnosno zločinačko udruženje ili koja su počinjena u sastavu zločinačkog udruženja ili čiji su počinitelji povezani sa inozemstvom, pretraga obavi iznenada.

c) se pretraga ima obaviti u javnim prostorima

d) postoji sumnja da bi prethodno davanje upozorenja omogućilo skrivanje, uništenje ili oštećenje predmeta ili tragova koji se trebaju oduzeti.

e) postoji sumnja da bi prethodno davanje upozorenja ugrozilo sigurnost osobe koja poduzima pretragu.

f) je vlasnik ili posjednik doma nedostupan.

Kao katolički borac, nisam se nikada predavao. Jedan puta mi je bila policija doma, dva inspektora, koji su tražili podatke o web stranici, tko financira i sa kim je vodim. Drugi puta su me zvali u MUP Vinkovci gdje su me dočekale tri osobe, čovjek iz VSOA(vojno sigurnosna obavještajna agencija), inspektor za ratne zločine i treći na računalu. Očito sam dirnuo u osinjak. I to poveliki sa mojim pisanjem. Od tada se počelo motriti na mene. Svi prijatelji su okrenuli leđa. Tako i obitelj moja. Kada ovako nešto doživite, morate se sjetiti Franca Kafke i njegova romana-Proces. Bez ikakvih dokaza, najava, sa sumnjom u Vaše poštenje ulaze u Vaš dom, ispituju, traže, preturaju stvari iz ormara, traže u podrumu oružje, eksploziv, dokumente. Gadljivo mi je i prisjećati se toga svega, jer nisam ništa od navedenog imao, osim srca i istinitog govora. Kada su policajci počeli navlačiti rukavice, pojavio se i “angažirani svjedok” susjed sa prvog kata koji je bio nafiksan kao crna zemlja. On je morao dati potpis i zakletvu da o ovom događaju ne će nikome pričati, praćeno kaznenom odgovornosti ako prekrši što je potpisao.

Znam da nisam jedini dragovoljac kojemu se ovo događalo. Događalo se i drugima, i znao sam oduvijek da sam označen kao nepokorivi dragovoljac i katolički borac pun morala. Omrznut sam kako moja malenkost, tako i drugi. I sa Herojima se tako čini ali se njima plasira u celofanu. Ali ih odaje grč na licu, jer Heroj zna istinu i ljubi je i brani životom. Mjesec dana u istražnom zatvoru u Osijeku i mjesec dana prisilnog psihijatrijskog liječenja. U zatvoru sa četnicima, dilerima droge koji su preko granice nosili 250 kg marihuane, lopovi, pljačkaši…talog društva u Hrvatskoj. A na psihijatriji sam bio svjedokom obračuna fizičkog između medicinskog tehničara i starijeg pacijenta. Nasilja na sve strane. To nije uopće normalna zdravstvena ustanova, već kazamat za iživljavanje nad pacijentima. Mene nisu dirali…ogradio sam se od svih i upošljavao mozak svaki sekund. Da ne duljim…sa starijim pacijentom je tehničar pod obrisao. Ali iz svega toga izlazim kao pobjednik, jer od tada volim pobjeđivati. Magistar psihologije mi je napisala da sam natprosječno inteligentan. Pobjeda! Razmislite dobro o napisanome. Istina je sve. Montiran proces sudski, sudac četnik, iz bivše JNA. Srbin naravno. Fer obrada? Ne hvala…niti malo ne sumnjam da je namještaljka od vrha na dolje. “Dušebrižnici” i “lažni prijatelji” dalje od mene. Sa Vama sam završio za vijeke vijekova. Neprijatelji bliže, a Vi braćo po oružju budite blizu. Negdje sam pročitao, da onaj koji je Kristov, svi mu okreću leđa, kako prijatelji, tako i obitelj i svi drugi koji Vas poznaju. Na PRAVOM sam putu!