Raduju li Vas male stvari?

🙂

Rođendani…52 su mi godine. Ne slavim više niti svoj rođendan, ali bivam iznenađen uvijek od Lidije. I ja nju iznenadim. Sitnicom. Volim male stvari…naizgled najobičnije. “Maje stvaji!” Onaj tko nema ljubav u sebi ne može to osjetiti niti prepoznati. Tko ne osjeti titraj, drhtaj žene pored sebe a kojeg si ti svojim ponašanjem izazvao, ondak si običan”krkan”! Čista kemija. Volim i taj predmet, kao što sam volio sve u školi. A najljepše je kada mi se dadu krila ili pak kada su mi nacrtana na leđima. Odmah se drugčije čovjek osjeća. To je mala stvar.

Kaže Biblija da smo u srodstvu sa Anđelima…ako ne psihički i mentalno onda fizički. Poneki imaju moć letjenja, a poneki koji imaju zadatak na zemlji te hodaju zemljom, nemaju možda niti patike. Možda su bosi. Ili na kontejneru. Bez empatije za braću i sestre, nema niti napretka u društvu. To je mala stvar.

Svi smo po nekoliko puta ili bar jednom sanjali kako smo letjeli zemljom, planetom, svemirom. Ili sa djevojkom, ženom. Prelijevanje boja dok putuješ brzinom WARP-7 je predivno, a kada sretneš nekakva bića na putu, budi pristojan i pozdravi. Pokaži put čovjeku ako ne zna obići prepreku. To svaki čovjek sa zvijezda kuži, i osjeti. I to je mala stvar, čiji obrisi prelaze i u velike stvari. Pusti ga da živi. Idi ti ako ti se ide…Live and let Die!

Ne mora se niti govoriti više, kao sada i danas na svijetu. Materija dobija sasvim drugčiji sastav, volumen, i tkivo. Nije kao u kliničkoj smrti. No dobro. Nije baš nekakva zabava ova koju sam naveo, no ako se ne pazite mogu vam nakačiti raznorazna zlodjela, ili vas pak trpati prijevremeno u sfere koje samo On određuje. To je mala i opasna stvar.

Dakle izbjegavajte zla. I posvećujte pažnju svojoj supruzi, ili prijateljici ako je imate. Život je prekratak da bi ste vrijeme trošili na “krkane” i “princes krofne”. Takovi su ljudi. Stali smo kod rođendana. Bude li posjetitelj mrzovoljan za rođendan ili pak te nazove pa preko “koljena” ti čestita rođendan- pa bolje da jeste nego da nije. I to je mala stvar.

No kada i ako se kao usisavač nasloni na tebe i isisava energiju iz Vas i Vaše bolje polovine, onda znate da imate posla sa polusvijetom. Sa neodgojenim polusvijetom, krkanima kojima ništa nije sveto. Javi li se nervoza…nije nužno popiti tabletu Normabel. Pričajte sa djevojkom, dečkom, ili sa kućnim ljubimcem. Polusvijetu nisu date riječi važne. Obećanja se lome i krše. Tuđe se ne poštuje, već se vrijeđa i krade, želi. Halo! Razlika između dobra i zla je poznata. To je velika stvar. A mala. Malo dobra nikome nije škodilo.

Nismo mi baš toliko plitki pa da ne znamo, što je tuđe a što je moje i što je žudnja. Razumijevanje mora postojati. “Ono naše” što se pučki kaže u narodu postoji samo između Vas i Vašeg Anđela. On je tu da ti upali savjest, a tvoja hrabrost i volja su tu da dobiju dar. Dar primi/ne primi ali i daj obola za taj dar i budi zahvalan. Žrtvuj malo svoje zabetonirane emocije. To je mala stvar.

Svaka želja i požuda koja se podijeli se osjeti i te kako. Sve se to registrira…da, da! To je davno zaboravljeno znanje u muškarcima i ženama koje je On dao, da bi nam bilo zabavno komunicirati sa “drugima”, da bi smo predvidjeli, i osjetili reakcije ljudi oko sebe. Ako ste to zaboravili, drago mi je da sam Vas podsjetio na to. I to je mala stvar.

Izvor: Stric Ivan