“Mama, mama, došla stvuja!” -“-Kako znaš ćeri moja?” “Došo eletrični šokac!”

 

Dobar dan…jedno ladno sibirsko pivo molim. I kolegi za stolom, eno onom jedno piće odnesite, po volji njegovoj.”Naravno”-reče konobar brišući čaše. Kada je stao sa brisanjem čaša ode on do stola, nešto popriča sa gostom, i vrati se za šank. Uzeo je jednu visoku čašu za pivo stavi pred mene i otvori sa zubima bocu te pođe sipati pivo u čašu.” “Gospodine a korona, sida, hepatitis B, to ništa se ne pazi.”-upitah. “Makar šta!”

Oš ti to pivo pit il da ti ga razbijem u glavu.”-popizdi konobar. “Ma daj seljačino o čemu ti to!? Ti bi se tukao!?”Ja neću hvala.” “Osim toga iz ove je čaše netko pio, kazao bih ženskog roda jer se nazire ruž na rubu. Ima li smisla piti iz takove čaše!?” “Eto vidiš da je ženska uprljala čašu ali ne i ja”.-reče konobar. Ja se neću sa tući sa ženom nisam te race. A vi ako ste za sukob iz snova, za nasmijane dame i rock iz rova. Samo me zovite i kažite što imate. Možemo vani to obaviti. Evo broj mobitela. Zovi samo zovi…ne će te niti konobarski zanat spasiti jer nisi u opasnosti . No pošto sam popio hladno pivo sibirsko iz čaše kako je i red, e sad idem do rođaka moga. Valja i rodbinu obaći… Listam po mobitelu stranicu, za stranicom. Gle ovo ljeba ti šta ovaj piše….Srpska sudkinja, ahmmm, ahaaa,trži ukidanje bloga, ahm ahm. Ovo je dobro. Mali nije svjestan koliko ga Srbadija čita, gotovo više no Hrvati. Nije loš…dobro im ga je ućero. Neki blog Hrvatsko obrambeno štivo…hmmm,hmmm. Taj ima neprijatelja u Hrvatskoj kolko je žita u vrići. A i ova sudkinja za kurac nije samo laje sa srpskih portala.

Tko želi još čitati, kliknite na sliku:

Odšetao sam u mrak ulice, i hodao pločnikom za pješake, dok su bijesna vozila jurila cestom sa 4 trake. Da razmislim…trebam li ja auto. Pa trebao bih, rođak može nabaviti jeftino. AAAAuuuuu al sam naivan. Pa Rođo bi me odrao do krvi. Nije to moje veselje, već mi to prijatelj pjeva, u klubu kojem prilazim. Silazim niz stubište, a glazba istom žestinom svira. Molim vas jedno sibirsko pivo! “Na žalost ne držimo takova piva, imamo samo domaća”! ” Koja to!?” Pa gleaj: imao staro tursko, austrougarsko svijetlo, srpsko pivo Karlovac, Karlobag Virovitica. A što od stranih imate? ” Pa gleaj, imamo englesko pivo “God Save the Queen” točeno i “North Ireland is free” irsko tamno pivo.” Daj mi God Save The Queen…okrenuo sam se iza sebe. Nema nešto puno publike, ali je glazba ugodna.”Izvoli!-reče konobar. Ispijao sam pivo i guštao u njemu. Glazba je svirala u pristojnim decibelima. Halo momak…oprostite gospodine. Ispričavam se što vas smetam imate interesantan slogan na Vašoj jakni motorističkoj. “A što piše na njoj?” upitah gospođu te opazih dijete i pomilovah po glavi ćerkicu-jel ti znaš što piše na jakni mojoj? Znam!-reče dijete kroz smijeh. “Jekla sam mami da je došla stvuja, jer je stigao eletrični šokac.” Bravo-rekoh.” “Imaš dobro oko…čuvaj mamu!” Doviđenja gospođo, dijete Vam je genijalno, i velika pomoć.-rekoh.” Djevojčice jel možeš sama?”” Mogu čiko…ja mamu tako čitav život pomažem. Do viđenja.”

Djevojčica je bila desna ruka majci svojoj koja je bila slijepa i nije vidjela ništa u svom svijetu. Njena kći je njeno oko. Svak ima oko, a za koje stvari ga koristi, je stvar interesa…rijetki su oni koji imaju Božji dodir, i takove darove. Glazba, sviranje, slikanje, pisanje knjiga, pomaganje onima koji si ne mogu pomoći, čitanje knjiga, liječenje dodirom, liječenje rukom.” Sve drugo je bolje osim bolnice. Pa ponekad i časna smrt.!”

Stric Ivan