Ne znam š’a da radim…Pa zovi Tarot. Ajme je pametno…

“Ustala Mirta prije mene, ja kontam još ću malo odrijemat. I tako spavam ja i čuvam ovce a vjerni Bak njemački ovčar sluša šta mu zapovjedam. “Bak pripazi”!-rekoh i odoh u klijet. Gledam lijevo gledam desno, nema mobitela uh sva sreća ali zato mi netko natakario poljski telefon iz JNA. KO mi ga uvaljo da mi je znat da mu ženi zahvalim!? Uzmem slušalicu u ruku i zavrtim ručicom u pravcu kazaljke na satu. Vrtim, vrtim, vrtim i kada se javila Mirta moja rekoh:”Jel more kava evo sad ću se probuditi!” E Ivane ja sam bila u banki!-“I?”-upitah. Šta onda ako je bilo spasovo?” Pa rekla mi je žena na tarotu jer sam i nju noćas zvala, da ne ću imat sriće ako ne kupim čizme od iljadu ipo kuna.” ” Mirta jel ti to mene zajebavaš?” Ja sam rekao da kupiš Borovske kaljače ….Aha! Jeste tako e sad ću te gledat kako sa petama nabadaš po dalmatinskom kamenu. Hhahahahahahah!”

 

Spustim slušalicu. Ajme majko sa kim ja živim…ni probudio se nisam a već me satrla ko Fergusonom. Zvrrrrrrr! Zazvoni telefon! “Halo! Ko smeta!?” “Gosp. Tunjo imate sreće jer ste dobili popust. Evo gledam u lavor vode ispred sebe, inače je to Nostradamusova taktika bila i vidim evo vidim, vidim da vam je susjed postao otac. “Ja sa otim nemam veze!”- Ma ne gosp. Tunjo. On je u ovom snu postao vaš otac. “Jeba ti pas babu, sad si najebala i ti i on”!- “Ijuft”!-odvrati ona i spusti slušalicu.

Ode Tunjo do susjeda darivati malog, pa mu dade janje jedno i škare za šišanje ovaca. “A jel morem malog vidjet”?- ma naravno Tunjo. Tunjo se nadviri nad krevet i skoro se usrao od straja. Mali brkove ima ko i on. Babe se prekrižile kada su saznale da beba ima brkove ko susjed. Ajojjj grč me uvatio!- Lidija priskoči i uhvati za nožne prste. A joj majko moja-sva sreća pa je noćna mora. Što Lidija ne vjeruje u te tarotuše i što ne ispituje što sanjam. Daj mi kavu Lidy, idem istovar napravit i umit se….Koja noćna mora. Hoćul ja ikada vidjeti više normalan san? Bože dobro ti jutro želim i tebi i tvojoj vojski. Pozdravi Puljiza Gorana. Sa mojom familijom ne pričam dok nešto ne rasčistimo. Auh! Beba pa moje brkove ima…Baš ružno za vidjet. Ja svoje ne ću brijati, a njega ćaća neka brije i a babe neka mu ih poštucaju. Hahhahahahaahah! A jesam ga usrećio. Pa i jesam. Bog je nas stvorio na sliku svoju. Zato imam brkove…a i mali iz noćne moje.