Da mu nije ušiju, nikad se retrovizor ne bi zalijepio za jedno. Tako su vozača i uvatili.

 

Faljen Isus  i Marija…evo ja stigo samise kod Vas da Vam pomognem u poslu. Jel bać Tunjo tuten? Nije? Je? E to mi je drago. Pa alo kume Tunjo…kako si? Jel sve dobro zbog ove korone? Je? Ma znao sam ja da si ti bać Tunjo jaka raca i da te nije lako potplašit i ugurat u bolesne. Hehehehe!

A kako kuma Mirta? I ona dobro? Aha! Znači bila u trgovini pa izgubila novčanik. Makar šta…ma jel moguće? Ma da je nije netko pokro? A? Šta kažeš bać Tunjo? Je? Ma majku mu njegovu, koji je taj što je to napravio? Pa jel on ne zna tko je Mirta, jel ne zna da je Mirta tvoja žena? Auuuuuu… znači to si sazno od “bobija” kad je čovik došo na pretres, zbog štete koju je napravio. Ma stoka jedna nekulturna…iz đžepa krast. A joj!? Pa zar tebe bać Tunjo udario automobil? Nije automobil već KOMBI!? Pa koji je to manijak za volanom bijo, pa te udario…pa jel stao jel ti pomogo? A joj!? Nije stao već je nastavio dalje, a tebi se na glavi iza uva zalijepio retrovizor…Bože dragi, imal ovo smisla ikakvoga!? Pa čiji je to, odaklen je otaj vozač bio? Jel od onih? A naš, iz našeg sela….Auuuuuu!? Krasno. Sad će ga cijelo selo ismijat. Ta Isusa ti, jel ti to reče da je velečasni te udario pa utekao!? Stani Tunjo, znači prepoznali su mu kombi jer ti se iza uva zalijepio retrovizor!?

A krvi ti Irudove…svašta. Jel bio pijan!? Ajme majko moja, aje pop alal mu ćufta. A smanjit će mu se i pastva koja je dolazila na misu. Pa jel se ispričao? Pa Tunjo, to je sramota, mislim ne tvoja već njegova… Tunjo dobro pa si živ osto...Ma šta kažeš iza toga došla hitna pa ti pomogla ostat brez trinaest iljada kuna!? Alal im ćufta…kuda ide ovaj svijet. Pa ko ti uzeo pare ako smim znat!? Vozač prve pomoći. A krvi ti Irudove…jel može ovo gore biti. Sva sreća Tunjo pa nisi teže ozlijeđen, inače tko zna kakvom bi doktoru došo pod ruke. Možda nekom sa diplomom iz Srebrnika il iz ‘Ercegovine…Pa to virujem Tunjo da ti je pun opanak svega a ponajviše vode. Ta to nije bio tvoj dan. Kako to da te nisu udovice neke spopale il cure već ova dva pederaša!? Dobro bać Tunjo, čujemo se. Pozdravi Mirtu i budi mi dobar, i ne zaboravi, daj ova dva, zapravo jedno govno a drugo umotano u celofan na sud. Ma kažem u celofanu jer to se nije smilo za velečasnog kazat. Znači i on isto…Ma imaš pravo bać Tunjo. Drugi puta bać Tunjo. Čuvaj se da te ijopet nešt ne udari. Fala Bogu pa su ti pare vratili. Lopov pa u Prvoj pomoći, a ovaj drugi ka slijepac-udario nešto pa nije vidio od šume!? Šuma je njemu u glavi. Ma Tunjo ta ne sekiraj se. Ima on šefa za kojeg radi, pa će njemu naplatiti. Hahahahahah! Imaš pravo. Ajd u zdravlje bać Tunjo, evo mi se isprazni baterija. Pozdravi Mirtu i drži se dobro. Dok je nos van vode sve je dobro! Sva sreća pa u kanalu nije bilo vode, još bi te silom u nesvisti učili plivati…