Mili moj ‘ercegovac. Ti se lipo bogatiš na nami, a mi čekamo kad ćemo rak pluća dobit.

 

Mili moj ‘ercegovac. Ti se lipo bogatiš na nami, a mi čekamo kad ćemo rak pluća dobit. Zadnjih po kile duhana kada sam kupio, isto ko da sam vrhove kukuruza-metlice pokupio osušio i smoto i zapalio. Isprvo ništ. Baš ništa druga dva dima već me pritralo nakašalj, a treći i četvrti dim dušu svoju sam iskašljao. I ondak kad ti se nešto prigovori eto tužaljke:

-Slušaj mali. Mali si jer sam dvi godine stariji od tebe. Ako ti s ne puši duvan iz ercegovine, nemoj pušt. Jel te ko tjero nije. Nemoj da ja moram prijavak Gospi davat pa si onda najebo ko žuti kinez u đžungli brez vode i rane. I samo da znaš..duvan se puši tako da ga u toku pušenja bar još trideset puta zapališ. Eto to je gušt. E aj sad reci šta imaš:

 

Ma to što si ti meni prodao je pirika, korov iz bašte koji nije za pušenje već za zapaliti na kraj bašte. Jel sad znaš. Na početku si bio kolturan pa si prodavao dobar koji se da pušiti, a ovaj sada je Bože sačuvaj. Nije ni zašta. Puno si se pokvario. Izradio u ‘ercegovini kuće na dva tri kata, vodu prodaješ po trideset kuna, janjetina, prasetina, ćevapi pljeskavice i sve druge delicije su ti u ponudi. Sveta voda-litra 28,50 kn…imal to smisla tebi koji si odande potekao? Kinesku robu prodaješ iz Koridora iz Posavine, a vidim imaš i dobre veze sa svinjskim farmama iz Slavonije. Ljudi ti sve tamo naprave: zakolju svinju, rastrančiraju, isjeku na kotlete, šunke stave na sušenje, krvavice malo manje jer nisi navikao na oto, pa onda kulen, kulenove seke, kobasice. Ma nije važno što prodaješ govno od duhana ljudima, Gospa će i to oprostiti, jer je Gospa tebi takva i radi za tvoj ćar. A što ću ti ja kad ne znaš za bolje. Ti niti u Gospu vjeruješ, a od kurvarluka i opijanja se ne vidiš. Da ne kažem nešto teže bolje da šutim. Vjerovatno si gledao i film Gospa.?

Jesan. Ka i svaki ‘ercegovac. I ponosni smo na film, jer su američki glumci glumili i zaradili para od filma. Pa nisam baš siguran da su toliko zaradili da se mogu hvaliti? Niti je u filmu bilo specijalnih efekata niti trikova koji ti osupnu razum svojom kvalitetom. Ti si bio zadovoljan što se spominju ‘ercegovci i to je to. Takav ti je i duhan, takav ti bizmis, takav ti je odgoj i takva je tvoja vjera. U ništa ne vjeruješ, jer imaš čovika za to. Čovika koji će ti dati oprost grijeha a čitav život si kriminalom se bavio, isto ka i on. Mafijozo eto to si…da ti nije Tuđmana i da nije prodao Vukovar, tanko bi kakio moj ‘ercegovac. Zahvali i onom govnu Gojku Šušku jer je zapovjedio da se kontigent šlepera umjesto za Vukovar dovezu u ‘ercegovinu. Pa ti sad vidi…jel smiješ stati na vagu? Jel smiješ beknuti a da ti netko tko zna istinu ne začepi usta fliskom i to odgojnom?