Danas je najopasniji onaj tko je načitan koji nije po klišeju razradio svoje vijuge.

Ne pratim toliko vanjsku politiku, ali za Trumpa su pojedinci u pravu. Davno je sv. Ivan napisao da onaj koji ima broj 666 dolazi na tron. Da li u Jeruzalem ili Washington tko zna, ali da je država kao institucija diljem svijeta počela gaziti malog čovjeka, jeste i to odavno. Sljedeće što dolazi jeste kampanja protiv nas domoljuba npr. malih blogera koji svoje vrijeme i ljubav prema domovini pokazuju na ovaj način. I to vrlo brzo će početi kampanja. Jer ako nas u tuđoj neprijateljskoj zemlji prozivaju za nacistu a ovdje plitki ljudi prihvate i zaigraju isto kolo, onda se znade što dolazi i što slijedi, mada njihove stranice su daleko najgore po nacističkim stajalištima, i anti semitskim stavovima, kao i rasnom mržnjom. Čini se da se povijest ponavlja. To sam ja shvatio kada sam čitao knjigu koju sam iskopao na interenetu, no također sam je u jednom dahu pročitao. Pročitao i drugu i treću, tražio na interentu i čitao.

Danas je najopasniji onaj tko je načitan koji nije po klišeju razradio svoje vijuge već naprotiv onako kako je shvaćao i osjećao okolinu oko sebe. Percepcija kod političara je ovakva da žele prikazati moć, dominaciju i kontrolu nad time što su započeli. A kada shvate da im stvari pozitivnim smjerom izmiču iz ruku, tada stvar puste i samo čekaju da se netko ulovi. Primjer je Pupovac i Bilten SNV. Tako bar ja percipiram taj Bilten…provokacija iz temelja do krova. Ali što ostaje drugo nego čekati da se nešto promijeni u Hrvatskoj, na ovaj ili onaj način, makar još par godina čekali, ali će se i dogoditi. Kolona sjećanja i ove godine, mada znatno manja, pokazuje da je ljudima stalo i da se prisjećaju u ove dane žrtve i pada Vukovara. Zato ne dirajte u ove dane one koji su propatili u vrijeme pada Vukovara, bilo kao bojovnici koji su se tamo borili ili su samo branitelji kojima je srce stalo kada je grad pao u ruke četnika.

No i to će proći, treba malo vremena i pažnje od ukućana na tatine glavobolje. Uvijek prođu jer je sve bolje od bolesti i tuge…A ako se i dogodi nešto slično kao 1991, samo ću Vam kazati: Pošaljite mi faks!