U nedostatku srba , srbi uvezli novog srbina

58569d64-525c-4626-8523-c3eb7b33b04f

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u Beogradu je uručio putovnicu Republike Srbije američkom glumcu, junaku akcijskih filmova, glazbeniku i humanitarcu Stevenu Seagalu, koji je prošlog tjedna dobio srbijansko državljanstvo (BAŠ SE USREĆIO JADAN ).

“Prima se u državljanstvo Republike Srbije Seagal Steven Frederic, rođen 10.travnja (Ovaj 10 Travanj nikako mimoić srbiju),1952. u saveznoj državi Michigan (Lansing, Ingham), državljanin Sjedinjenih  Država”, navode mediji objavu u posljednjem broju službenog glasnika, kojom je Seagal i službeno postao državljaninom Srbije.

Obzirom da segal protivnike ruši svim sredstvima čemu se čudi i sam Chuk Norris

 

Seagal je tijekom svojih posjeta hvalio srbijansku vladu, a tvrdi kako je Srbija pretrpjela nepravde u novijoj povijesti te da Amerikanci imaju predrasude protiv Srba kao i prema njihovoj ulozi u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije 1990-tih.  No obzirom da je tako malo smo prekopali po njegovoj biografiji i srbijo evo ti Seagal sa svim vrlima seodlično uklapa u kulturu srbije.

Prodavač magle: 12 stvari koje niste znali o Stevenu Seagalu

 

 1. Slomio je šaku Seanu Conneryju

Godine 1983. Connery je po sedmi i posljednji put utjelovio agenta 007 – Jamesa Bonda – u filmu ‘Never Say Never Again’. Tom mu je prilikom dodijeljen učitelj za borilačke vještine. Nakon što na jednom od treninga nije bio dovoljno fokusiran, učitelj se razljutio i – slučajno mu slomio šaku. Taj je učitelj bio upravo Steven Seagal, davno prije nego što će i sam ostvariti filmsku karijeru. 

Connery je bolove trpio godinama, misleći da je šaka samo natučena. Na kraju je otišao liječniku koji mu je priopćio da mu je šaka cijelo vrijeme bila – slomljena. 

 1. Kompulzivni je lažljivac

Da, znamo, nije lijepo ružno pričati o ljudima na rođendan, ali činjenice su činjenice. Steven Seagal se u životu nalagao k’o pas. Glumac je tako u više navrata tvrdio da jepomagao u obuci agenata CIA-e te da je i sam surađivao s tom agencijom. Sve njegove bivše supruge su to opovrgnule, kao i navode da se borio protiv Yakuza u Japanu.

– Jedino protiv koga se on borio u Japanu bilo je nekoliko pijanaca, izjavila je Seagalova prva supruga Fujitani.

Njegov bivši poslovni partner Gary Goldman izjavio je pak da je Seagal često pričao glorificirane priče o svojem životu. Jedno je vrijeme čak tvrdio da je bio član Navy SEAL-ova. Kako bi to ispitao, Gary ga je pozvao u ‘lov na blago’. No, čim je čamac na rijeci ubrzao, Seagal je počeo vrištati u strahu za vlastiti život, a kasnije se ispostavilo da ne zna čitati ni mape, a ni kompas. 

Steven je na početku karijere tvrdio da su njegovi korijeni talijanski. Istina je nešto drugačija – on je kombinacija rusko-židovskih i irskih korijena, piše Vice u tekstu naslovljenom ‘Steven Seagal je najjadniji čovjek ikad‘. Kada mu je ‘talijanska faza’ dojadila, vratio se japanskoj, pa je neko vrijeme u intervjuima redovito naglašavao da je on reinkarnacija budističkog redovnika iz 17. stoljeća. 

 1. Seksualni je predator

Još dok je bio u braku sa svojom prvom suprugom Miyako Fujitani, Seagal je oženio glumicu Adrienne La Russa. I nju je ubrzo prevario i to s Kelly LeBrock, s kojom je dobio troje djece. Jedno od njih nazvali su prema dadilji – Arrissi Wolf. Nešto kasnije Seagal je završio u krevetu i s njom. 

S dadiljom je također imao jedno dijete, a trenutno je u braku s mongolskom plesačicom Erdenetuyom Batsukh, s kojom također ima dijete. Ukoliko ste se pogubili – to je ukupno sedmero djece. 

No, serija bračnih nevjera samo je vrh ledene sante. Seagal ima cijelu povijest seksualnog zlostavljanja žena koje su s njim snimale filmove. Godine 1991. napustile se ga sve četiri asistentice jer više nisu mogle podnijeti njegove nasrtaje i ponižavanje. Jedna od njegovih kasnijih asistentica prijavila ga je zbog prisilnog držanja dvije ruske služavke koje su mu morale biti dostupne 24 sata dnevno te ispunjavati njegove seksualne fantazije. Svi ovi slučajevi završili su nagodbama i isplatama odšteta. 

Bivša Playboyjeva zečica Jenny McCartney rekla je da joj je na audiciji naredio da se skine. Kada je to odbila i u plaču istrčala iz ureda, Seagal je trčao za njom i nervozno ju molio da to nikada ne kaže nikome. 

Nakon što je s njim snimila  ‘Out For Justice’, Julianna Margulies otkrila je da ju je Seagal često pozivao u svoju prikolicu ‘kako bi mu iskazala poštovanje’. LeBrock je 2010. godine otkrila da ju je Seagal redovito zlostavljao i silovao kada su bili u braku. S njim inače ima troje djece. 

Uglavnom, ako ste žensko – ne želite biti u društvu Stevena Seagala. 

 1. Za vrijeme jedne je borbe doslovno ‘napunio gaće’

Gene Lebell, nekadašnji prvak u Judu, izazvao je Seagala nakon što je ovaj godinama tvrdio da ga nitko ne može onesvijestiti gušenjem. Nekoliko sekundi nakon susreta s Lebellom, Seagal je ležao nepomično na podu, a usred svega se – upiškio i ukakio. 

 1. Statiste namjerno slao u bolnicu udarcima u prepone

Svi pravi borci koji su ikada upoznali Stevena ili radili s njima kažu da je – prava kukavica. Nije stoga neobično što je svoj ego punio na drugim stvarima. Nekoliko je statista sa setova vlastitih filmova poslao u bolnicu udarajući ih u prepone, čak i kada snimanje nije bilo u tijeku. Neki od njih završili su i na operacijskim stolovima. 

 1. Ljutio je Van Dammea, pa onda kukavički bježao

U drugoj polovici 90- ih godina prošlog stoljeća, kada su Van Damme i Steven Seagal bili na vrhuncu popularnosti, Seagal je često ismijavao Van Dammea na televiziji. Kap je prelila čašu na jednoj zabavi koju je organizirao Stallone u svojoj kući. 

– Sjećam se jedne zabave u mojoj kući u Miamiju. Bila je ’96 ili ’97. Došao je Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Shaquille O’Neal, Don Johnson,Madonna… Ludi party. Van Dammeu je bilo dosta Seagalovog ismijavanja pa mu je prišao i izazvao ga na borbu u vrtu. Rekao mu je da će s njim obrisati pod. Seagal je počeo zamuckivati i ubrzo se pokupio. No, Van Damme nije odustao. Locirao ga je još iste večeri u jednom noćnom klubu. Otišao je tamo i ponovno ga izazvao na dvoboj. Seagal je opet počeo zamuckivati, da bi samo nekoliko minuta kasnije – nestao. Tko bi pobijedio? Pa mislim da Van Damme, ispričao je zgodu Silvester Stallone. 

 1. Većinu njegovih scena snimaju dubleri

Nakon uspjeha u 90-ima, Seagal se fokusirao na snimanje niskobudžetnih filmova koji nisu ni išli u kina, već izravno na VHS i DVD medije. Ali, ni to mu nije bilo pretjerano zanimljivo, pa ljudi koji su s njim radili svjedoče da većinu scena umjesto njega snimaju njegovi dubleri, dok se on pojavi tek da snimi scene krupnijih kadrova. Sam se pohvalio da dnevno na setu provodi oko tri sata.

 1. ‘Under Siege’ dobio dvije nominacije za Oscara

I to se dogodilo! Seagalov film u borbi za Oscare. ‘Under Siege‘ njegov je financijski najuspješniji film i jedini film koji kritika nije pokopala pet ili više metara pod zemlju. Eh da, film je nominiran za Oscara za najbolji zvuk i najbolje zvučne efekte. Jedina dva Seagalova filma koja na RottenTomatoes nisu ocjenjena kao ‘trula’ su upravo Under Siege i Machette iz 2010. godine. 

 1. Snimio je dva blues albuma

Godine 2005. Steven je objavio svoj prvi album – ‘Songs from the Crystal Cave’. Drugi, ‘Mojo Priest’, objavio je već godinu kasnije, a redovito nastupa sa svojim bendom ‘Thunderbox’. 

 1. Majstor Aikida

Osim što ima sedmi dan u Aikido, on je prvi stranac koji je u Japanu otvorio vlastitu školu Aikida. Tečno govori Japanski. 

 1. U dobrim je odnosima s Putinom

Seagal se u nekoliko navrata sreo s Putinom. Kroz medije tvrdi da se s njim zbližio kroz ljubav prema borilačkim vještinama, a pozdravio je i rusko pripajanje Krima, piše Huffington Post

 1. Kasno se počeo baviti glumom

Steven Seagal svoj je prvi film snimio 1988. godine, kada je već navršio 35 godina. U pitanju je film ‘Above The Law’. 

 1. ČEGA SE PAMETAN STIDI TIME SE SRBI PONOSE

 

NAKON OGROMNE LJUBAVI  ISKAZANE PREMA GORE NAVEDENOM GLUMCU , TE NAKON SVIH NJEGOVIH DIVNIH KVALITETA OČEKUJEMO I PROGLAŠENJE SVETIM…………

 

 

NEMA TEBI POMOĆI JADNA SRBIJO, MANI SE SEAGALA I KUPI NOVE DZON DIR…..

Jadranka Balatinac

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

tekst-i-fotografija

About Stric Ivan 2528 Articles
Rano jutro pola pet. Svaki dan putujem na poso kod gazde na poso. Gazda je dobar bio pa mi je poso dao, jer nemam ni za suvu kiflu. Doduše jogurt sam krao dok gazda nije sazno da sam krao. Ondak sam dobio "vaspitnu" tri, četiri od gazde jer je reko da sramotim obitelj gazdinu i moju. Inače gazda je iz sela. Ja sam isto. Al nismo iz istog. Neki dan je bio neki čoek koji se hvali kod gazde da je izumio prozor (windows) i da je zaradio milijarde na račun nas koji nemamo prozor. Mene ne bi preveslo jer mi Prozor imamo u Bosni. I tako... Bio je darežljiv. Ja nisam šćeo jedan taj prozor (windows) al mi je gazda rjeko da ne budem nagao i da uzmem jer bih inače u protuprotivnom trebao za pare kupiti prozor. Kaže ćoek da je iz Amerike i da od para ne zna šta će pa je počeo trovat ljude. Oto se mom gazdi nije dopalo..."Mali!"-ovamo dolazi zovne me gazda. "Idi po burek kod "Trifrtalj Mande" i reci joj da ga zasoli ko što su joj pretci (burekđžije) zasolili Borđžijama. "Za Dom!"-rekoh i odjurih po burek. Trifrtalj Manda je bila ugledni buregđžija, a zvali su ga Manda jer je za okladu pojeo 100 komada ćelapa i popio gajbu piva. A ono tri frtalj je dobio jer mu je još mjesta ostalo za pojest u drobu, pa je ošo kući i pojeo još lonac sarme od prošlog tjedna, jer burek ne jede iz buregđžinice, jer bi time kršio poslovnu politiku. I tako...Vratim se da kod gazde i donesem burek. "Evo gazda ja donio burek, još je vruć, kaže Manda da ga je osobno sam izgazao nogama!" "E takog te volim, kad si poduzetan, kad radiš, pereš suđe, čaše, prostoriju krćme i kada naplatiš." "Dobro gazda, al aj mi reci što nikad ne uzmeš pare kad naplatim?" "Jer svakom drpiš trostruko. Šta si radio onom Palestincu? Jaseru Arafatu? "Ništ..". Jesam ja 100 put rekao kako nije lijepo gledat tuđu ženu? "Pa dobro, ja to od milja..."Od Milja!? Kolko ja znadem ti voliš od milja plavuše a Jaserova je bila crnka i dala mi je onu sliku Alajbegove đamije. "Pa dobro mogu i ja nešto pogledat ako je lijepo". "Možeš ali joj ne moraš davat broj telefona krćme pa da me zivka i psuje tebe, jer onda ja moram objavljivat rat Jaserovim ratnicima". Dok je gazda tako gunđo i kudio me, kaže gospodin prozor( Bill Gates) da je burek famozan, i da nikad nije pojeo tako sladak burek.(!?) Baš je glup taj Bill...burek ne može biti sladak, več odmesa, odsira, i odzelja. Gazda je stajao iza šanka, i glancao čaše, a ja ko ja, imao sam svoju odoru. To mi je gazda kupio. Čizme, pantole, kožnu jaknu, bijelu košulju i crnu kravatu. Eh umalo zaboravih. Gazdina poslovna politika je bila da svi moramo pokrov imati na glavi. Kapu. Ja sam dobio isti ko i gazda, zbog ravnopravnosti, kako mi je gazda kasnije objasnio. I moja i njegova kapa se zvala fes. I došla je Fed Ex-om sa Bliskog Istoka. Ošišo sam se na nulu, a ostavio sam samo brkove za znak raspoznavanja. Jedan put kad se zaratilo, da mi nije brkova ne bih dobro prošao. Uperio čovjek pušku u mene: "Ausweis sofort!" Ja neimadoh osobnu kartu i viknuh: "Heil Hitler". Kamarad možeš ić, reče jedan do njega koji je razumio i kineski. Eto od tada gazdu poznam. Imali smo i slovo iz abecede na njoj, a gazda mi je i to objasnio, da su se to Hrvati pod tim slovom borili da bi posvojili Bosnu, Hercegovinu, Sanđžak komad Italije točnije Trst jer se tamo išlo u šverc riflama. Pa da i oni zarade malo od šverca. Kaže gazda jednom prilikom da su moje najbolje koje postoje i da su stare 501 godinu."Dobro je gazda!"- jać nastavit sa pranjem suđa, a ti idi sa gostom ćakulat. I tako dok sam ja prao suđe i glancao čaše, kod nas su tijekom mjeseci i godina dolazili raznorazni pjevači Halid, Guns n Roses, Mladen Grdović, Serverina, Jelena Rozga, Lidija Bačić i neka grupa Sex Pistols isto ali bez basiste jer se oženio i ostavio bend. Kasnije kada sam porastao sam saznao da je svoju hanumu ukiselio jer mu se nije dopao ruž. Taj basist Sida je bio nadrogerisan. Za to je to i napravio. Ne volim drogu. Ondak su dolazili Viktor Orban, Donald Trump, onda je dolazio čovjek raketa Donaldov najveći neprijatelj jer stalno prijeti Americi sa raketlama sa borbenim glavama. Onda je dolazila Gabriela Merkel, pa Berlusconi koji nije nikada bio sam. Vazda je sa njim bilo cura plavih i crnih i crvenih. Ali ne ovakih crvenih ko što je danas crvenih i vjeruju u savez komunista. Gazda je nosio crvenu maramu pa je dobio traumu. Nije volio crvene i UDBA-u. To su brate Berlusconijeve bile žene za oko za ruku i za pojas okačit. Tolko dobro. Pošto sam bio konobar prišao sam Berlusconijevim curama i rekao: "Felatio, felatio!" Cure su ozbiljno svatile posao i dale na mene. Šta je dalje bilo, mogu napisati u svojim memoarima. Berlusconi je bio šarmer, i volio je darivati manje od sebe. Valjda po parama. Ja sam para imo kolko je gazda davao. I bilo mi je dosta. I ondak ko je još ono dolazio? Ček da se sjetim? Znam da od Srba nije niko dolazio jer su se jako nešto naljutili jer ih je gazda tamanio ko muve kućne u ratu. Mog su gazdu zvali prijetalji Herojem, al on je bio običan mali čovjek. I volio je bliskoistočni smisao za humor. I ja sam isto volio posebno kad je Berlusconi doveo par sirijskih cura. Brisao sam ja čaše i sjećao se kako su me izfelatirale. U mene je sve moralo biti u redu. Šank, police, gosti nisu smjeli donositi oružje, drogu, bijelo roblje. Crno su smjeli ali na vlastitu odgovornost. Prijetila je revolucija nakon Donalda Trumpa u Ameriki pa je htio postati kandidat da bi smirio stanje. Donald je bio velik čovjek. Al sam ja gazdu volio više, jer sam sa njim stalno išao u akciju. Vremeplovom smo se vraćali u prošlost i ispravljali greške ako smo ih neđe napravili. Ae! Imali smo više posla sa bogatima nego sa siromašnima. Gazda je to razumio, i nije dao da mi se išta dogodi. A pošto su kod nas dolazili razni narodni pjevači i sastavi kao što sam već rekao Guns n Roses, Sex Pistols, Damned, Real Kids, MC5, i drugi koje ovim putem stavljam na popis onih koje sam umalo zaboravio. Jest vala. Perem ja čaše i brišem kad nešto puče. Ja se okrenu, a ono čovjek iz Prozora (Bill Gates) osta rumena lica. Aha! Gazda mu zveknuo šamar jer je upetljan u trovanje čovječanstva sa nekim virusom Covic 19. Ša je bilo jarane!? -upitam ja kad je počeo čovjek prozor počeo nešto govoriti. Jel ti znaš đe si došo? Ovo je...ponovi za mnom i tu me gledaj. OVO JE!...sad reci krćma. KRĆMA...kod Satana...JES I LIKE SATAN...ne pitam te to majmune već ponovi...KOD SATANA...Panonskog...PANONIA. E tako...sad si naučio važnu lekciju da se ne zajebava i ne fali sa zločinom na javnom mjestu. Jesi skonto? Du ju anderstud? Imaš vraga u Americi pa nek te on odgaja kad nisu ćaća i mater. Bil Gates počme plakat i klecajući ode vanka. Pazi na kanal!-sam još uspio viknuti za njim. Nisam uspio u namjeri, jer je upo u njega a u taj kanal su komšije bacale govna iz cisterni u koje su upumpavale govna i smeće. "Znači gazda on se ne če izvaditi iz njega dok ne okaje grijehe svoje? Tako je mali! "Gazda možemo li mi iz Bosne uvesti nargile. Ja sam vidio u prolazu kada smo bili u Palestini da su ljudi pušili nargile i pili čaj. Mogli bi to uvesti kao posebnu ponudu zagoste." Šta će im nargila?" "Jel imaju ašiša? Imaju...Pa neka puše brate mili kolko hoće". Ionako ispadne sa kamiona svaki mjesec drveni sanduk od 30kg ašiša. "Jest vala gazda, znaš poso al ga zna i vozač kamiona. Štas mu ono reko? Budem li te vidio da mladeži prodaješ drogu, ostaćeš bez noge idući put kad budeš sjeo u krćmu". "A jes vala jesi ga ustrašio..." Takva je poslovna politika bila u gazde. Gazda je volio čist račun i žene. Svak onaj koji je mislio da nije volio taj se zajebo. Ako se nije ženio, to ne znači da nije volio žene. Pa ni Isus se nije ženio, tako kaže glasnogovornik iz Vatikana. Da ne kažem nešto teže, pustit ću grupu neku da pjeva, bolje nego da kažem neku parabolu, pa ću još i veći glupost napraviti. "Ta ti je pametna!"-Zapiši za sutra. Lepog Maria zovni treba se pripremiti za novi rat. Golub pismonoša mi je javio da počinje. Su kim, tj. protiv koga? Ja gazda ne bi više u sanitet...pun mi fes zavoja i tableta. Gazda me pogleda, priđe i odigne fes sa moje glave. Od kad ovo nosiš?- prosuše se tablete, ispadoše dva prva zavoja, pincete i škare za zavoj. "Od 1991 nosim!-rekoh. Ne moraš više prvi zavoj nosat, od sada i od ovog trenutka si razdužen ko i ja, nas rat ne interesira jer se rat vodi na Zamlji, a do tamo ne možemo niti svemirskim brodom, al zato imamo besplatanu internetsku televiziju, i gledamo šta se događa onima koji su a jesu. A ovo je njihov san, ono što sanjaju. Gazda, sad znam! Mogli bi smo se nazvat: Dobar, loš, jao! Može...reče gazda i zapali cigaretu iz duvankese.