Oprez: cajke te spuste na nivo majmuna!

Ne može te netko natjerati na nešto ako ti se to “nešto” ne dopada. Sa ovom prvom i uvodnom rečenicom sam odmah odpilio svima onima koji su sa zapadnjačke glazbe i subkulture prešli na cajke. Činjenica jeste da su cajke okupirale Hrvatsku i da se dobna granica slušatelja spustila. Čitam po fb statuse i koprcanja ljudi kojima je cajka sve u životu:

“Ceca je kraljica”! Ovo kada napiše ili kaže musliman iz Bosne, za zapitati je, je li on ikada čuo za Srebrenicu?

 

Kada ovakav status napiše ili kaže Hrvat, za zapitati je, je li on ikada čuo za Vukovar i Škabrnju te sva ostala stratišta po Hrvatskoj?

Ide li cajka skupa sa bajkerskom subkulturom? Ide kako ne. U Hrvatskoj je sve moguće, nažalost, pa i ovakva fuzija. Znaju li te dvije osobe koje kažu nešto pozitivno za Cecu, koliko su glupe i dvolične? Mislim da ne znaju, jer glupost nije baždarena. Tu su nadalje još i frustracije, siromaštvo, hrpa neprikladnih stvari koje idu uz ovaj današnji trend te dovode do pomanjkanja empatije i ljubavi u Hrvatskom narodu. Sa njima se ubija ljubav, sve emocije, jer ono što osjećate pod takvom glazbom nikako nije stvarno, niti je rekreacija (stimulans).

To su potpuno nepoznati osjećaji koji nas vode u jedan nestvaran svijet u kojem smo podložni svim mogućim manipulacijama, jer ta glazba pravi plodno tlo u psihi,u kojoj se sve lako do tada-blokira, a kada naletimo na osjećaj zadovoljstva, tu stajemo, zadržavamo se i pokušavamo tu i ostati. U većini slučajeva bivamo navođeni na zlodjela, ali u sred, opijenosti i obamrlosti im se ne možemo oduprijeti. Tada stupaju mediji i okolina, moderni vračevi koji vode glavnu igru i riječ. Sumnjam da će skupina kojoj je ciljano namijenjen ovaj tekst shvatiti što sam htio kazati…

To je nešto poput stvari koje uništavaju psihu, kako bolesnog čovjeka tako i potpuno zdravog!

Upravo to cajka učini od čovjeka. Spusti ga na nivo majmuna. Na tom nivou zagrijan si za banane i naravno za vokalnu interpretatoricu/interpretatora. Jednako kao i kod majmuna, razlike gotovo da nema. Ne možeš biti Hrvat i slušati cajke. Turbofolk je postao modni trend u Hrvata, a skupa sa njim, silikonske grudi i usne, kokain, alkohol i čakije. Ne čudi stoga i obračunavanje zbog nerasčiščenih računa hladnim oružjem po takovim klubovima. Kao prije par mjeseci u Vinkovcima. Što sa majmunima? Smiju li šetati Hrvatskom? Ne! Majmuni su u zoološkom vrtu. Ali kao što rekoh, sada sam i napisao: To je tek početak pada na dno dna. Svaka ptica svome jatu. Majmun sa majmunima, a čovjek sa svojima. Dobronamjerno sam ovo napisao, neka znaju svi koji guštaju u cajki, da se sve pamti, piše. Možda sutra bude kasno. Ende i kraj priče.