Istrgnuta stranica iz dnevnika

Društvo naše Hrvatsko je puklo uz duž i poprijeko. Pojedinci se pridržavaju mjera oko pandemije, a oni drugi ne. Podsjeća me to na sliku iz srednjeg vijeka kada je kuga vladala. Tako sam pročitao da su pojedinci bježali od smrti, selili u druge krajeve, a oni drugi su se priklanjali Bogu i božjoj volji. I jedni i drugi su stradali. Ne znam uopće kako se postaviti prema pandemiji. Dio mene govori mi da se cijepim a onaj drugi opet ne. Dakle dvojim oko cjepiva, a imam i raloge za to, zdravorazumske dodao bih. Nemojte me slušati da ne ispadne da vas nagovaram na nešto jer mi to nikako nije u cilju. Dakle ovako.

Sve veće zarazne bolesti su ljudi riješili u povijesti putem cjepiva, antibiotika, i sa pomoću drugih lijekova, ali su to ipak bila sasvim slučajna otkrića. Možda su ciljano išli ka otkrivanju ali svejedno, smatram da su bila slučajna. Histerija je i tada vladala u dijelovima zemlje gdje je bolest uznapredovala. Sjećam se samo kada se AIDS pojavio u svijetu i kada se je reklo kako onda tako i danas da lijeka nema za tu odvratnu bolest. Tako je nekako i danas. Korona se pojavila u Kini i iz nje se raširila svuda po svijetu, a najviše je prisutna i sa najvećim mortalitetom u USA. Čudno…pojavi se u komunističkoj Kini,a najmanje su otporni neprijatelji(uvjetno rečeno). U svakom slučaju je Korona vid agresije i objave rata prije rata. Ako njihovi liječnici nisu našli lijek u koji su 100% sigurni, iz tog razloga se ne bih cijepio sa kojekakvim lijekovima od fetusa djeteta ili od kemijanja sa cjepivima koja su isprobavana na životinjama. Meni to sve odvratno zvuči. No što je tu je. Najgore što bi mi se moglo dogoditi jeste da pokupim negdje virus niti orao niti kopao i pri tome ne znajući zarazim još nekoga pored sebe.

Pada mi na pamet Bakunjin anarhista, koji je svojedobno opisao u jednoj od svojih knjiga, kako je se jedan član njegove anarhističke grupice inficirao virusom bjesnila, jer ga je zaraženi pas napao i izgrizao. Izolirao se je sam samcat, i rekao svojim kamaradima da ga promatraju i bilježe sve što se događa sa njim. Tako je i bilo. Oko dva tjedna je trajala agonija toga čovjeka ali su zato spisi ostali sačuvani. Moram naglasiti, da mi se takav stav oboljelog čovjeka dopao. Kvalitetniji je bio no mnogi drugi danas.

Može se reći, da čovjek može sve preživjeti i rat, potres, poplave ali kada bolest upadne u tijelo, tada druge nema nego se liječiti.

Pitanje prevencije. Više puta sam se cijepio protiv otrovanja, kada sam bio vojnik. Kao dijete sam također cijepio, te protiv TBC, dječje paralize. Nisam nikada ozbiljnije bio bolestan niti sam imao zbog bolesti dulji boravak u bolnici. Kazao bih prije da je društvo to od koga se najgore oboli. I siguran sam u to. Da nam je društvo humanije sa malo više empatije ali ne u Goebelsovom smislu, bilo i malo manje društvenih bolesti. Neću jasno definirati društvenu bolest već ću vas natjerati da je sami prepoznate i izolirate.

Onaj manji dio ne znam niti kako bih ga nazvao stremi ka totalnoj kontroli svijeta. Dakle imat ćeš vrijeme koje ti veliki Brother da za spavanje, rad, odmor, za sex, obitelj, djecu i sve ćeš imati isprogramirano, tako da ništa ne moraš brinuti. Zlo i naopako…Ako bude želio, stvorit će veliki brat, kada primjeti da mu kontrola baš i ne ide od ruku, i novi rat sa novim oružjima, sa novim političkim karikaturama i vođama koji će povući mase u novi sukob i stradavanja. Čovjek je čovjeku vuk je stara latinska uzrečica: Homo homini Lupus est! (čovjek je čovjeku vuk). Tu uzrečicu su skovali davno u starom Rimu, bar se tako smatra. A danas kada je spomeneš, onda ti kažu: Ma gdje ti živiš? Ta uzrečica je stara ko Isusovo magare? Tako reagiraju oni sa fakultetom, konkretno jedan fakultetski obrazovan čovjek. Poznanik…No vrijeme kako prolazi ipak je se pokazalo tako da neke stvari se nikada ne mijenjaju i da čovjek uvijek ima za neprijatelja drugog čovjeka. Može to biti netko koga nisam nikada vidio u životu, a želi mi kuću spaliti, roditelje pobiti, brata ubiti, a sve da bi udovoljio svom apetitu, dogovoru političke stranke koja ga je stvorila. Kažem opet da je on koji je kontroliran i koji je društvenim inžinjeringom stvoren.

Tako je stvoren i za sada bez kontrole vidljive i virus. Stvoren je kotrlja se kao ogroman kamen u društvu i gnječi sve pred sobom. Vuče nas na dno, ne da nam isplivati van. I najbolje ga je izbjeći, ako si pametan. Ako pak nisi, niti sto doktora nauka niti magistara ti ne će pomoći. Nije virus posljednja stvar koja će se dogoditi svijetu…biti će još ratova. Samo da se vidi tko će od farmaceutskih divova pobijediti u ovom ratu danas. Da bi se rat poveo, za ratovanje treba novac. Treba opremiti vojsku, kupovati oružje, bojne otrove, municiju. Zapravo smatram da tu nema pobjednika, mada će biti od usijanih glava netko proglašavan pobjednikom, a one druge gubitnikom.

Okrenut će na brzinu novce zaraditi milijarde dolara, i okrenuti se onome čemu streme i koji je cilj nakon pandemije. Upravo sam objasnio što će se dogoditi. Vjerovali ili ne, biti će to cjepiva i lijekovi koji nemaju veze sa svijetom i čovjekom. “Kuda ideš Ivane?”-pita me na mobitel nepoznati glas. Ali on moj odgovor ne čuje jer mu ne odgovaram jer ne želim a čuti će buke ljudi, lavež i režanja pasa, i automobila bijesnih koji jurcaju cestama bez kontrole maloljetnika nad vozilom kojeg mu je prebogati otac kupio za 18 rođendan. Okrenuo sam mobitel ka izvoru te buke. Nakon toga mi se ugasio mobitel jer je crkla baterija. Tako nekako će biti i sa nama.

Pričati će mo o pandemiji, govoriti će se priče kako je netko obolio, umro ili se pak izliječio. Govoriti će mo sve ono o pandemiji a o čemu ne bi smo trebali. O broju mrtvih, umrlih, o dobnoj granici. Hoće li se itko sjetiti pa sve to snimljeno, pokazati onome koji treba znati za ovu današnju bolest koja vlada svijetom? Jer mi se čini da nije niti doprla do uha. To je prava bolest društva u nas. Zbog toga smo najpametniji na svijetu, jer se bavimo stvarima sa kojima ne bi trebali niti iskušavati sreću, a one su tu sa nama svakodnevno, i skreću nam pozornost sa čovjeka koji je sve isplanirao i razjebao čovječanstvo sa Korona virusom!