Alo kolega preko Dunava i Drine: Osvrt na (književnu) kritiku Ivice Čuljka…PS: Ne šapući…sve zna i čuje.

Kada Srbinu daš vremena i prostora, kao što je ovaj kvazinovinar i kritičar uzeo sebi za pravo da je preko Drine i Dunava dirao i uznemiravao pokojne bojovnike, satnika Ivicu Čuljka i samim tekstovima sve one koji su ga cijenili i poštivali, onda znaš da je ovaj Srbin (ne svi, “Devojku od bronze” ne diram) bio pijan kada je čitao i slušao priče o Ivici Čuljku. Prvo Ivica nije bio to što ga ti etiketiraš bolestan, već iznimno inteligentan, nadprosječno inteligentan čovjek koji je u sred Beograda pred početak rata, publici kazao: “Biti će rata, i ja ću braniti svoje, i ubijati ću vas jer imam braću, majku i oca.” Ti novinarčiću imaj muda pa dođi u Vinkovce, ja ću te dočekati i kazati ti u oči tko je Ivica i što je značio svojoj obitelji i prijateljima. Slobodno dođi, nitko ti ne će ništa, i ništa ti se ne će dogoditi. To jamčim sa svojom časti bojovničkom. Ali to što ti budem šapnuo pazi da se ne bi usro od straha kada budeš se vraćao u Srbiju, jer duh kojeg se dira, taj i ustane i raspituje se zašto ga se dira. Pitaj “Devojku od Bronze”…ona je bila gošća u Vinkovcima.

Drugo: Opet, “Devojko od bronze”, na tebe se ne odnosi ovaj tekst. Valjda jedina osoba koja je voljela istinski od svih Srba iz Srbije Ivicu jeste ta djevojka mlada. A ti mladi novinarčiću kada si tako se raspisao o biseksualnosti Ivicinoj, ajd pogledaj prvo u svoje gaće i promijeni gaće a možeš i spremiti nove čiste jer će ti trebati, jer Ivici nije kraj niti blizu. Nije Ivica rastao sam, već je imao braću i prijatelje koji su znali što ga boli, a za koje stvari ga nije briga…Za biseksualnost ga nije bilo briga, a za homoseksualnost pogotovo. Da Ivicu su ubili. Ubili su ga Hrvatske poturice, urotnici, ali ne oči u oči, već iz daljine sa sigurne udaljenosti jer bi Ivica njegove, ubojicine oči pročitao i namjeru. Da, Ivica je ubio čovjeka prije rata, ali se i pokajao još za života zbog toga. Oprao je svoje grijehe, a njegov križ života su mu pomogli nositi njegova braća, i prijatelji iz svih zemalja koje možeš zamisliti u svom pingpongastom mozgu. Nisam mislio da ću ti mjeriti intelektualni kapacitet, ali što ću. To sam naučio od Ivice sa par trikova. Još nešto…Amerikanci su shvatili tko je bio Ivica. Tamo je zvijezda.
Misliš da je bio plitak i nenačitan? Em što je bio zatvoren tamo gdje je bio deset godina, svaku ama baš svaku knjigu je Ivica pročitao. Jesi li čitao Dostojevskog? Hrvatskog Dostojevskog? Imaš sreće što si u Šarenom dućanu našao tu knjigu Hrvatskog Dostojevskog, koje si spomenuo. Pitaj Ivicu kada ga jednom sretneš…u stvari od kud Srbin može u Raj kod Hrvata, ali svejedno zapitaj se, telepatija čuda čini: Nisam li počeo osjećati hrabrost kada napadam ubijena čovjeka, kojemu nedam mira, to ti je valjda jasno, zato ne seri više o Ivici, jer pojma nemaš koga nazivaš sotonistom. Ivica nikada nije Boga, Gospu i Isusa opsovao. To zapamti novinarčiću, pa će ti biti jasno zašto je i zbog čega bio ubijen od Hrvata janjičara. Sveti Sava je ništa drugo do zoofil, pedofil. Svinje je jako volio, pa je tu njihovu svinjsku osobinu prenosio na svesrpski narod. Prcnio je Savo svinju…zato jer voli, ali mnogo. Zato volite tuđe. Zato kradete. Zato ne date mrtvima mira, jer vam je vjera sotonistička u korijenu, jer blagoslivate topove, tenkove, puške, pištolje i noževe. Dijete kada vam se rodi, dajete mu pod jastuk pištolj. Alo srbadijo? Jeste li vi uopće normalni narod? Meni se čini da niste. Ivica vas je volio do rata. Neke pankere…KBO, tako su se zvali. Sve je poštivao…nije bilo mržnje u njemu nikada, i nikada se nisam osjećao sigurniji nego u njegovom društvu i sa njegovom braćom. A danas, nakon rata, kada ste mu spalili selo, pokušali staru majku njegovu klat i braću pobiti, nisam više siguran da vas gleda istim očima. Ivica je bio svjestan Hrvat, ali je naučio nešto mene o ratu: “Neprijatelja treba manipulirati, praviti majmunom, idiotom, smanjiti ga na njegovu intelektualnu razinu i dotuć ga vlastitim iskustvom”. Srbine, sada si napisao to i takav tekst, na srpskom portalčiću, ne učini nikada više takvo nešto. Bog nije mačka, već je tigar. Tko toga nije svjestan na nivou je svinje, baš kao vaš Sava. “Devojko od Bronza”, oprosti ništa nije upućeno tebi i tvojoj obitelji. Dođi u Zagreb, budi moj gost, a ovu stoku koja je Ivicu ispljuvala šutni ženskom nogom u dupe, pa nek vidi koliko boli kada žena udari. Jer ako ga Ivica i promaši da je živ, dobio bi Srbine upalu pluća, pa bi rekli: Umro od Covid 19! Eto Srbine lekcija iz “lepog ponašanja”.
Kraj!