Zašto lažemo? Non longo vivas tempore mendaces

Današnji političari su rekorderi u laganju i prikrivanju te u manipulaciji. Odakle im to znanje? Kažem znanje jer se lažov rađa u sekundi kada je otkriven i kada istina izađe na svjetlo dana. Naši političari su naučili u Saboru tu nauku, i pored toga, još dvoličnost, poltronstvo, i sve one teško dokazive makinacije i to kada se radi o pogodovanju nekakvom poslu. Kako ih prepoznati? Ako poznajete dovoljno tikove i mikro pokrete prstima, izraz lica, žmirkanje očiju tada ste na pravom putu da lažove raskrinkate i sve druge fakine. Danas je svijet dovoljno dvoličan i opasan ako se traži istina i istinom kročimo. Lako ostajemo bez prijatelja, rodbine, prijateljica i obitelji. Kod mene je upravo jedan slučaj takav. Nisam znao dijagnosticirati bolest kod mene pa sam se obratio liječnici. Liječnica je kao iz topa zaliječila tu ranu. Da se razumijemo to nije bila rana fizičke prirode, već je to bila rana na duši od povreda koje sam dobiju gore navedenih osoba.
Zašto žene plaču, a muškarci piju pivo? Žena plače kako se u narodu kaže” manje će pišati” a muškarci piju pivo da bi dokazali svoje testosterone , nadmoć, veselu narav pa i tučnjave. Ovo potonje mi je najgore što postoji.
No vratimo se na temu-što je istina? Istina je hrpa dokaza protiv “vas” koji vas bacaju na dno društva. Nekada nam istina koristi a nekada ne. Nije lako takvu osobu izvući iz klanca i provalije. Čim je osoba dulje u klancu to su još šanse za izlazak na svjetlo manje i manje. A djeca? E tko nije doživio da djeca ispale istinu u hipu taj je veliki komad humora propustio. Evo primjer: Bio je rođendan mojoj kćeri, i okupilo se društvo poveliko, te se pjevalo, jelo, pilo igralo i plesalo. U jednom treutku sam se izvukao iz prostorije gdje su slavili jer mi se je napuhao stomak. Vjetar! I to kakav uragan, vrlo neugodna mirisa. I ko za vraga u tu prostoriju uđe moja kći pogledala me i upita: Fuuuuj! kakav je ovo smrad. To, što se to osjeti?-Odgovorio sam joj uhvaćen korpus delikt: “To sam ja tajo vjetar” ali ne brini miriše na kolače. Kada se prozračilo, vratio sam se u dnevni boravak i pitao što tko pije. Naravno moja kći trogodišnja nikada nije lagala jer djeca u ovoj dobi su najslađi jer ispale istinu ko iz topa pogotovo nama već je svima prisutnima na glas rekla: Moj tata kaže kad on prdne da to miriše na kolače! NASTAO JE TAJAC! a Mia zar ti to stvarno vjeruješ? Jeste tata mi je rekao. Eto to je primjer da se djeca upute na pravi put i da ne trpe nadutost.
Kraj!