Laži i progoni kroz povijest, nastavljaju se i danas protiv Hrvata islamske vjere!

Tema članka spada među jedne od najzahtjevnijih s kojima se danas jedan hrvatski domoljub mora kad tada uhvatiti u koštac. U početku ti u glavu ulaze misli koje su vješto plasirane iz medija. Pumpanje lažima i umjetno stvorenim činjenicama, sve to doprinosi donošenju koje kakvih teorija zataškavanje realnog stanja. Društvo lako zaboravlja i prelazi preko mnogih stvari koje su se dogodile u nedavnom Domovinskom ratu, pa ne treba čuditi ni zaborav koji je učinjen prema Hrvatima islamske vjere. Zato sam odlučio osvjetliti taj dragocjeni biser našega naroda, koji je često bio umrljan krvlju i okaljan lažima, samo da se iščupa iz srca Hrvatskog domoljublja.

Tko su ti Hrvati, gdje su oni danas, ima li ih još uopće? Jesu li oni samo junaci iz davnih priča, i tema koju samo povijesničari mogu obrađivati? Ne, oni žive među nama i doprinose jednako društvu kao i svi ostali Hrvati. Najveći problem je krenuti ispočetka, nebi odlazio u tako daleku povijest Bosne prije dolaska Otomanskih osvajača, nego odlazim u 19. stoljeće. To je stoljeće veoma važno za nas, jer se tu formira najjače Hrvatska nacionalna svijest, u borbi protiv germanizacije i mađarizacije. Dr. Ante Starčević, Otac Domovine i utemeljitelj Stranke Prava, prvi jasno i glasno definira ciljeve Hrvatskog nacionalizma i domoljubnog pokreta. Muslimanima u Bosni poručuje da su najčišće hrvatsko plemstvo. Ako se u 19. stoljeću dok je još bila prisutna jaka Otomanska sila u Bosni, a mi Hrvati bili između dvije vatre Austrijske i Ugarske, dr. Ante Starčević nije odrekao Hrvata islamske vjere, pa nevidim zašto bi sada kada imamo svoju državu (kojoj nedostaje njeno srce BiH) pristali na izdvajanje naše braće.

Tko nam nameće takvo izdvajanje? Nameće nam međunarodna zajednica, koja je stvorila u Bosni protektorat, i kojoj odgovara ova slijepa ulica. Cijelo 20. stoljeće obilježeno je nastojanjem Velike Britanije, Rusije preko njihovog partnera Srbije da ostvare svoj utjecaj u ovoj regiji. Kako najlakše oslabiti nekoga, jednostavno zavadi ga u vlastitoj kući.

Dotaknuti se Ustaškog pokreta i ne spomenuti Hrvate islamske vjere bilo bi izravno pljuvanje po tom pokretu i njegovim osnovnim idejama i ciljevima. Cilj je jasan Hrvatski narod samostalan i suveren u svojoj državi na povijesnim zemljama.

Ostvarenjem Nezavisne Države Hrvatske, taj se san ispunio. Ujedinili su se u jednu državu i Hrvat katolik i Hrvat musliman, Bosna i Hercegovina ponovno je sjedinjena s majkom Hrvatskom. Taj san nažalost nije dugo trajao, i završio je u vrtlogu strašnog rata i poraća, kada je stavljanjem avnojskih granica maršal i krvnik Hrvatskog naroda drug Tito zauvijek želio zapečatiti težnju za ujedinjenjem Hrvata u jednu državu. To je bio samo početak podjele. Ali vratimo se još malo na NDH, iako forumi, facebook grupe, i mnogi domoljubni portali vrve od informacija, nije loše podsjetiti se poznatih Hrvata islamske vjere koji su djelovali javno i istaknuto u njoj. Govori li vam ime dr. Džafer beg Kulenovića nešto?

Pa navedimo da je bio jako pozicioniran za vrijeme NDH. Eto, nas Hrvate danas pokušavaju prikazati kao mrzitelje muslimanskog življa, a hrvatski nacionalisti postaviše jednog muslimana kao potpredsjednika. Nisu oni njega postavili da bi se dodvorili nekome, jer su Ustaše tada imale dovoljno vojne snage,niti su  ga postavili da bude marioneta. Dr. Džafer beg Kulenović postavljen je jer se deklarirao, mislio i osjećao Hrvatom. Nije on jedini usamljeni primjer. Ministar vanjskih poslova NDH jedno vrijeme bio je Mehmed Alajbegović, glavni ustaški zapovjednik za Tuzlu bio je Hakija Hadžić, Ademaga Mešić istaknuti i visoko pozicionirani član Ustaškog pokreta, bio je doglavnik NDH. Ustaški zapovjednik za istočnu Hercegovinu također musliman Alija Šuljak,a kako zaboraviti i ne spomenuti Ismeta efendiju Muftića,zagrebačkog muftiju. Djelovao na jačanju svijesti Hrvatstva među muslimanima. Završio je na kraju onako kako su i većina istaknutih Hrvata islamske vjere, ubijen od strane partizana. Samo zato što je stao na pravu stranu i od nje nije odstupio po cijenu života. Poglavnik gradi prekrasnu džamiju u Zagrebu, želeći još više ojačati neraskidive veze Hrvata katolika i muslimana. Džamija je kasnije preuređena u umjetnički paviljon a minareti su srušeni. I da zaključimo temu Hrvata muslimana u NDH, kada su vidjeli da četnički nož hara i kolje sve što nije srpsko u istočnoj Bosni, veliki broj muslimana priključuje se Crnoj Legiji i Ustaškim postrojbama. Spominju se podaci da je Crnu Legiju sačinjavalo 40 posto muslimana.

Od početka i nastanka Hrvata islamske vjere (islamizacija hrv. pučanstva u vrijeme Turske), oko njih se vežu brojne i nezaobilazne rasprave jesu li oni dovoljno Hrvati. Zanima me što je za nekoga biti dovoljno Hrvat? Jesu li danas nekome bolji Hrvati oni iz Hercegovine ili Zagorja od recimo Hrvata iz Istre ili Gorskog kotara (navodim samo puki primjer)?

Spominje se termin “suncokret”, da bilo je muslimana koji su bili u ustašama ili domobranima, pa prešli u partizane, ali braćo moja nebudimo farizeji i licemjeri, koliko je Hrvata katolika također bilo u partizanima, odora se u vrijeme rata mijenjala većinom i zbog sile prilika. Bilo je mnogo slučajeva da dva brata budu u različitim vojskama.

Kraj rata je došao, Jugoslavija nastala, velika većina istaknutih Hrvata islamske vjere završava osuđeno na smrtne kazne, nekolicina njih emigrira. Ono što su započeli srpski četnici u ratu, komunisti u miru to dovršavaju. Drug bravar i maršal Tito udara avnojske granice, i otkida Bosnu i Hercegovinu iz zagrljaja majke Hrvatske. Kada netko spominje zašto više voli Tita i partizane uvijek je nezaobilazno to što su vratili Istru i Dalmaciju od Talijana (iako ih je Poglavnik ranije vratio, al to je sad druga tema), a nitko danas u Hrvatskoj javnosti se ne usudi reći da je oteto i okupirano polovica Hrvatskog povijesnog teritorija, Bosna i Hercegovina plus Zemun i Boka kotorska. I o tome se uredno šuti.Čast domoljubima kojih Bogu hvala još uvijek ima i djeluju da se takva nepravda ne zaboravi. Treba samo pogledati ostale narode koji se nisu nikada mirili sa podjelama i na kraju su postigli ujedinjenje (primjer Njemačka). Sve što je umjetno nije prirodno i kao takvo nije održivo.

Zašto je Tito stvorio avnojske granice, pa gledajmo to malo iz njegovog stava: “Pobio sam hrpu ustaša na Bleiburgu i križnim putevima, ostale sam osudio na robije, a dosta ih je i pobjeglo iz zemlje, već imam praktički sve, ali to nije dovoljno hrvatski narod je još uvijek jedinstven, znam gdje ih treba podijeliti. Prvo ću podijeliti Hrvatsku, stvorit ću umjetnu državu, a kasnije ću stvoriti i umjetan narod. Namjerno ću mu dati ime Musliman sa velikim M, bit će to još jača podjela na katolike i muslimane.” Ovo Tito nije rekao ali je ovako uradio i to svi znamo vrlo dobro. Maršal bravar umire, Jugoslavija trune iznutra i narodi hoće svoju samostalnost. Komunizam je u 45 godina svoje vladavine učinio više u iskorjenjivanju hrvatstva u bosanskih muslimana, nego skoro 500 godina Turske okupacije.

Nisu svi okrenuli oružje jedni protiv drugih, u Bihaću cijeli rat HVO i Armija BiH zajednički djeluju, Bos. Posavina također. Opet dolazim do naših Hrvata islamske vjere. Ime Alija Šiljak člana HSP, i HOS-a… to je ime koje svakome može značiti samo jedno GRANICA NA DRINI.  Nijaz Batlak Daidža jedan od spasitelja Dubrovnika, također sudionik obrane Goražda od JNA i četnika. Suradnja Hrvata katolika i muslimana najjače je bila prisutna u postrojbama HOS-a kojima je zapovijedao general Blaž Kraljević, koji je nastojao ostvariti ideju Oca Domovine o ujedinjenju Hrvatske i BiH.Devedesetih počinje dugo očekivani raspad Jugoslavije, nastaje rat i krv se pušta na sve strane. U početku braća Hrvati i muslimani surađuju, prvo u Hrvatskoj jer se veliki broj muslimana priključuje ZNG-u i HOS-u. Kasnije u BiH, također u HOS-u i HVO-u sve do nesretnog sukoba koji nastaje zbog mnogih utjecaja stranih službi, srpskog interesa i velikih frakcija u Hrvata i muslimana.

Svi znamo kako je završio general Blaž Kraljević i njegova pratnja. Od tog događaja sve kreće nizbrdo. Sukobi se rasplamsavaju i kulminiraju Hrvatsko-muslimanskim bratoubilačkim ratom. Događaju se masakri, i na kraju Srebrenica. Mnogo uništenih ljudskih života i tužnih sudbina koji su mogli biti spriječeni da se nije dopustilo trećoj strani da nas podijeli. A tko je ta treća strana? Srbi da, svjetske sile da, i dolazimo do ključne strane Bošnjaci da, da i da!

Zašto takvu teoriju postavljam, pa jednostavno je na nju odgovoriti. Ono što su radili u Jugoslaviji na brisanju nacionalne svijesti i stapanja u novu Jugoslavensku naciju, danas isto nastavljaju da rade Bošnjački intelektulaci, vjerski vođe, njihove stranke (poglavito predvođene SDA i SDP BiH) itd.

To je sada najbolnija točka ovoga članka, nakon avnojskih granica, stvaranja nove nacije Muslimana, na scenu stupa jedno novo ime Bošnjaci. To ime je naravno postojalo i prije, ali je bilo regionalna odrednica Hrvata u Bosni, kao starosjedilačkog naroda. Na kongresu uz pokroviteljstvo Alije Izetbegovića svi muslimani se prestaju izjašnjavati Muslimanima s velikim M, nego Bošnjacima jer je njihova matična zemlja Bosna, a Hrvati i Srbi imaju svoje matične zemlje. U taj projekt je s velikim pokroviteljstvom bila uključena i V. Britanija koja je napokon vidjela tu krajnju točku na i, podjeli Hrvata želeći si omogućiti daljnju protektoratorsku ulogu u BiH.

Prosvjed osamdesetih godina za puštanje Alije Izetbegovića iz zatvora, nakon desetak godina vidimo kako nam se odužio

Kako ja mogu sada iznijeti ovako groznu teoriju o Bošnjacima? Ne da je mogu iznijeti nego ću je i argumentirano obraniti. Ustvrdit ću da se i danas provodi hegemonija novog naroda Bošnjaka nad kako Hrvatima katolicima u Bosni tako i Hrvatima muslimanima. Svaki pokušaj deklariranja Hrvatima se guši u začetku, tvrdeći da su u krivu. Primjer je Hrvatska, ako već tvrde da su Bošnjaci matičan narod u Bosni (što je totalno apsurdno), zašto nameću muslimanima u Hrvatskoj da se tako deklariraju. Pogledajte malo internet stranice SDA Hrvatske, u prvi plan dolazi da se moraju izjasniti kao Bošnjaci. Nedaj Bože da nekome padne napamet da je Hrvat. Donose mnoge teorije kako smo mi Hrvati zapravo nastali od njih, a oni da vuku korijene iz doba Ilira. Luda kuća braćo moja ništa drugo. Hvataju se di god stignu. Prisvajaju naše bosanske kraljeve i kraljice, Ljiljani Kotromanićevih, naša kompletna kulturna blaga (primjer Bobovac i ostale utvrde po BiH), Bogumilsku crkvu uzdižu iznad Katoličke, a zaboravljaju da je ona bila samo jedna gnostička sekta kakvih je bilo mnogo u to vrijeme, i da su katolici bili većina u Bosni prije dolaska Turaka.

Apsurdi idu i dalje. Ako se već Bošnjaci deklarirate kao poseban narod, zašto se vežete toliko uz Tursku. Zbog toga što vam je donijela vjeru? Pa i nama je Italija centar Katoličke crkve, pa ne vidim da se Hrvati vežu toliko uz Italiju. Okupator eto što je Turska bila, i donijela je što? OKUPACIJU! Na stotine tisuća djece iz Bosne odvedeno je u Tursku da budu janjičari. Neki su dogurali do istaknutih funkcija, pa je uz mnoge službene jezike u Istanbulu bio i hrvatski. Često u šali znam reći, ali oslanjajući se i na povijesnu zbilju, da u Turskoj ima više potomaka Hrvata, nego u dvije Amerike zajedno. Procjenite sami!

Zašto Bošnjaci koji se toliko silno zalažu za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, multikulturu stanovništva, ne počnu od Federacije BiH. Da, tu vam je prilika pokažite kako ste multikulturalni. Zašto se hrvatski jezik naziva ustaškim na federalnoj televiziji a ustoličava se novi bosanski jezik. Znači za nekoliko godina u Hrvatskoj možemo očekivati pojavu dalmatinskog, istarskog, slavonskog, ličkog ajme pa bit ćemo kao EU. Pozivaju se na temelje u antifašizmu i partizanskom pokretu, a prešućuju tolike žrtve koje su ti isti antifašisti i partizani učinili muslimanima. Ako su svi oni bili u partizanima, pa tko su onda oni ljudi koje sam nabrojio u NDH? Laž, laž i samo laž je prijevarna hrana. Ispočetka se čini ukusnom al kasnije te cijelog zarobi i neznaš više kad govoriš istinu a kada lažeš. Najveći nositelji bošnjakizacije su Turska, sandžački lobij koji je veoma ojačao nakon rata, i pokroviteljstvo međunarodne zajednice.

Hrvatska džamija u Kanadi

Zanimljiv jedan primjer bošnjakizacije Hrvata u Kanadi je i preimenovanje Hrvatske džamije u Bošnjačku džamiju. To je jedina džamija u Kanadi izgrađena u osmanlijskom stilu. Izgradili su je Hrvati pripadnici Ustaškog pokreta i Handžar divizije, koji su bježali od sigurne smrti u Jugoslaviji. Tko je inicijator promjene naziva? 1995. džamiju preuzima islamska zajednica BiH. Inicijativa je potekla od Mustafe Cerića, poglavara islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Čovjeka koji izjavljuje da je Turska majka Bošnjaka. Meni kao Hrvatu i katoliku majka nije ni jedna druga zemlja osim Hrvatske.

Ta džamija je samo jedan od bezbroj primjera kako završavaju one stvari kod bosansko-hercegovačkih muslimana koji misle i dišu hrvatski.

Odužio se ovaj članak a toliko toga ima još za napisati i ukazati javnosti. Oni Bošnjaci koji će čitati ovaj članak možda ga shvate kao jedan poziv na prestanak nametanja svojih ideja drugome. Želite se deklarirati kao Bošnjaci uredu deklarirajte se, ali pustite onih 10 tisuća Hrvata muslimana koliko ih je u popisu iz 2001. da to i ostanu. Nemoguće je procjeniti koliko se danas u Bosni i Hercegovini muslimana osjeća Hrvatima. Neki će se na idućem popisu možda i deklarirati kao Bošnjaci, ali samo u strahu od onih koji ne toleriraju da se javno osjeća drugačije. Neki će se deklarirati kao Hrvati, nadam se barem oni iz Cazinske krajine koji su jako povezani sa Hrvatskom. Za one koji neznaju kćerka Fikreta Abdića se deklarira kao Hrvatica. Prosurfajte malo internetom pa pronađite dr. Asafa Durkovića, pronađite Zlatka Hasanbegovića, pogledajte imama iz Gunje koji svake godine pohodi Bleiburg, nađite popis poginulih u Domovinskom ratu pa vidite koliko ima među njima muslimana. Informirajte se i shvatite oni žive među nama i nedajmo nikom da ih prisvaja. Jer više je stvari što nas spaja, nego što nas razdvaja. Bosna i Hercegovina je to srce koje nas spaja…

Za kraj poruka Hrvatima islamske vjere, javite se, svjedočite svoju pripadnost Hrvatskom narodu, kao što su vaši očevi i djedovi svjedočili.

IzvorHrvatsko Pero Istine

Žig