Novo!

500.000 Branitelja?

1991

Hrvatski branitelji su ponosne osobe koje su se za slobodu i samostalnost RH u prvim danima raspada EX Jugoslavije stavili na raspolaganje svojim životima, tadašnjim političkim strukturama koje su pokrenule postupak osamostaljenja RH i raskida svih veza sa EX tvorevinom.
Danas nakon dvadesetak godina imamo toliko branitelja u registru da je to stvarno za ne povjerovati.

Preko 500 000.
Kad se vratimo u to vrijeme rata i sjetimo se koliko se istinskih Branitelja odazvalo pozivu ne vjerujem da je taj broj točan nego je kud i kamo manji od onoga kojeg pojedinci zagovaraju, ali eto što je tu je i treba se to malo preispitati a znam da velikom broju sa popisa to nije u interesu.
Već sam pisao u više navrata o omalovažavanju istinskih Branitelja pa ću samo napomenuti hrvatski Branitelji nisu bili samo Hrvati a znam da će to mnogima sada smetati ali to je istina.
U postrojbama hrvatske vojske kao Dragovoljci su učestvovali i nemali broj hrabrih ratnika drugih vjeroispovijesti i nacionalnih manjina.
Tijekom Domovinskog rata u postrojbama Hrvatske Vojske je učestvovalo preko 25 000 Bošnjaka muslimana i nažalost 1100 njih je dalo svoj život za slobodu Republike Hrvatske.

Isto tako u istim postrojbama je bio nemali broj Dragovoljaca Hrvata pravoslavne vjeroispovijesti (oko desetak tisuća) i blizu tisuću njih je isto tako dalo svoje živote i dijelove tijela za slobodu Hrvatske.

Najžalosnije poslije tolikih žrtava u Domovinskom ratu je to što mnogi (nazovi) Branitelji sada želeći sebe prikazati kao ratnike i branitelje u zadnje vrijeme uvelike omalovažava doprinos i osobe drugih vjeroispovijesti, što je neoprostivo.

Uvjeren sam kad bi se dalo malo truda i volje da se ta nepravda ispravi da bi se došlo do istinske brojka stvarnih Branitelja i Dragovoljaca i da bi se time ispravile mnoge nepravde prema Braniteljima i da ih drugi građani ne bi toliko omalovažavali nego bi im odavali, dužno poštovanje koje zaslužuju.

U svakom ratu svaka vojska ima logistiku, zapovjedništvo pa tako i naša, ali tu je ono opet ali i zašto……Jedna čistačica ili tajnica nekog direktora koji je odvojio par tisuća kuna za obranu ima status hrvatskog Branitelja a nisu se maknuli iz grada (ureda, stana, kuće) koji u stvari i nije bio obuhvaćen ratnim zbivanjima. Jedan vozač dostavnog vozila bilo koje firme koja je dostavljala potrebno po vojarnama u civilu isto tako ima status Branitelja, i da ne nabrajam takvih je na tisuće i tisuće koji sada imaju status hrvatskog Branitelja te su isti sa svojim položajem u takvom sistemu došli na još veće položaje i dobili mnogi nezaslužane činove, odlikovanja, priznanja a po meni to ne zaslužuju.

Dokle god po mom mišljenju se ne napravi pravi popis istinskih Branitelja koji su stvarno svojim radom i požrtvovanjem učestvovali u obrani Domovine, imat će mo svake godine sve više i više takozvanih Branitelja i pored velikog broja nažalost preminulih istinskih Branitelja.

Ako će se (a nadam se da hoće) i to pitanje ubrzo pokrenuti uvjeren sam da će se ta brojka od 500.000 i više nego prepoloviti i da će sa tog popisa zasluženo maknuti najmanje dvije trećine onih koji sebe nazivaju Branitelji a da u stvari veliki broj istih u to vrijeme nemilih događaja nije čak niti boravio u Republici Hrvatskoj, ali za prljavi novac još prljaviji ljudi su nas doveli do toga, da se istinske Branitelje omalovažava i vrijeđa,  što nikako ne zaslužuju.
Ovo je moje mišljenje pa sad znam mnogi će, opet pljuvati po meni i mom promišljanju, a ti koji to budu radili su oni koji nisu trebali biti i ne trebaju biti na popisu hrvatskih Branitelja.

Izvor: SPO

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

Žig

Oglasi

2 Comments on 500.000 Branitelja?

  1. Postovani Strice Ivane.Za toliki broj branitelja i za registar branitelja,treba pitati nase cijenjene predsjednike Braniteljskih udruga.Sto oni rade po tom pitanju.Osim sto sjede u dubokim foteljama.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: