Novo!

Alkemija “balkanoida”(komunista)!

Udbomafijaška struktura je velika i razarajuća po svim atributima koji je čine takvom kakva jeste. Sve školovane strukture iz bivšeg sustava, koje su na položajima su 90% udbaške instalacije. Od novinarstva, pa sve do komunalnih struktura. Primjer imamo u Vinkovcima. Od gradskog poglavarstva pa nadalje, može se kazati da su te strukture i infiltrati udbaškog karaktera.

Ex komunisti, sa svojim diplomama rade i dalje na uhljebljivanju i letargiji stanovništva grada Vinkovaca, jer im tako najbolje odgovara. Vinkovačke novosti su dovedene na rub, jer svojim objavljivanjem i novinarstvom su doveli firmu na zao glas. Od novinarstva su tek oglasi poslovnog karaktera prisutni. Doista divno…Kadar je zastario iz komunističkog sustava. Odreda mentalni komunist do mentalnog komuniste. Čast iznimkama. Čak niti vijesti koje su zatresle Slavoniju i Hrvatsku nisu popraćene u ovom mediju. Ma naravno…zašto bi građani ugrozili svoje potencijalno radno mjesto u firmi BOSO doo, gdje nema mobinga i gdje se žene vinkovčana ne kvalificiraju kao ovce i druga stoka?

Činjenica je da vinkovačke novosti kao novina postala prćija, kako je to i zaslužila. Oglasi za pizze, i sve što “nas čini sretnim”! Tko je tome kriv? Mito korupcija, nepotizam, i balkanski profili i balkanoidi. Nekoliko obitelji koje vladaju gradom dovele su ga na rub postojanja. Sva ulaganja županije i grada Vinkovaca, se svelo na pješačku zonu, da bi se ljepše mogla popiti kava, pored ogromne stope nezaposlenosti, nezaposlenih branitelja i drugih građana. U pješačkoj zoni su postavljeni kafići…ima ih nedovoljan broj. Biti će ih još. A zaposleni su malo dalje parking aparati, na parkiralištu koje je postalo glavna jezgra grada Vinkovaca. Umjesto branitelja naravno. Kazne su toliko visoke, možda najviše u Hrvatskoj, jer se udbomafijaška struktura mora financirati iz nekog izvora. Narkomanija je toliko uzela maha, kao i kriminal kako privredni tako i svaki drugi oblik da se običan pošten čovjek zapita: gdje ja to živim?

Od nekada buntovničkog grada i omladine, dobili smo usporene klince kao i kriminalni milje sa poslodavcima kojima ništa nije sveto. Savez pionira se podmladio. Odore je promijenio jer, naime, dobili su kravate, službena vozila, ali su u glavi isti, možda još i gori jer imaju PTSP od mlade Hrvatske. Zato se nadam da će klinci jednom nadoći i nastaviti tamo gdje su Domoljubi stali. Ne daju Hrvatskoj niti da diše, jer je lome i kradu gdje god stignu, baš kao što je Bruno rekao.

Kao šlag za kraj u gradu imamo paroha srpske pravoslavne crkve koji za pravoslavni Božić i Uskrs pozdravlja “svete srpske zemlje”, koje su hrvatske županije. Četnički vikar srpske pravoslavne crkve.

Žao mi je samo mladosti koja je ginula u istočnoj Slavoniji, u Vinkovcima, Nuštru, Bogdanovcima i Vukovaru.

Vladajući su upropastili sve, što se moglo i dalo upropastiti. Da ne dođe do zabune, ima toga još i streme ka tome.

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: