Novo!

Apokalipsa jedne banke u zemlji koja ima “Ustaške nogometne dresove”

Dragi Striče,
u ovoj sveopćoj strci oko “vatrene Oluje”, moja 4 jahača Apokalipse, štono bi rekli u mom rodnom kraju: Ni tamo ni vrit, tj. prevedeno s kolikvijalnog našeg narječja: “Nema ih nigdje pa ni u guzici”, nisam ja kriv za lijepe rijeći prijevoda na standardni hrvatski jezik, kolokvijalni dijalekt više im paše, a nema ih nigdje. Već sam se uistinu pobrinuo za njihovo zdravlje. Jesu li živi ili su kojom srećom odjahali u prašinu povijesti. Za mog Orjunaša, onoga na črljenu konju:RAT, ne znam što je s njime. Pisao da ćemo popaliti Hrvatsku ako slučajno pobjedimo na utakmici s Danskom ili možda Rusijom (e tu mu je kao Rusofilu) zapela kost u grlu pa ga nigdje nema. Nema ga ni nakon naše pobjede nad Engleskom. No jedno sam siguran, smeće od Orjune će se sigurno javiti likujući i paleći svojom mržnjom ako kojim slučajem izgubimo utakmuicu s Francuskom. Dam se okladiti u nema tih novaca da će sutradan cijeli Jutarnji, taj biltenčić CK SDPrdonja vrvjeti njegovim likovanjem nad Hrvatima. Ma neka, neka mu čak i to bude, no ima nešto što moju Orjunu baca u očaj, a to je da je moja Hrvatska u finalu Svjetskog nogometnog kupa i to ni više ni manje nego u SSSR-u (bar po njemu). Neka mi Putin i Rusija oproste na nazivu njihove zemlje, to se ne odnosi na njih već moje ljubljene Orjune Ante Tomića. Da nije slučajno dobio meningitis ili ospice pa je u Firulama ? E, samo neka javi, odmah mu nosim sok i informaciju da smo satrli i nogom u vrit njegove ljubljene stvoritelje Jugoslavije, Engleze.
Nasuprot tome, onaj zadnji jahač Apokalipse, onaj koji ima sve moći razaranja, ona SMRT za Lijepu našu, ili po njemu nikada prežaljenu Lijevu Našu, evo opet žari i pali.
https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/kakva-bomba-pupovac-najsokantiji-ikad-opet-pritisce-plenkovica-1191681/
Sada mu smeta novi/stari Guverner Narodne banke Hrvatske. Čudo neviđeno, njegova bratja svakog 10tog u mjesecu “pašoš” u ruke pa po “pemzije” preko grane u ovu “Ustašku” zemlju, čak su nam i pobjednički dresovi na utakmicama “Ustaški”. E pa neka su, ako ih tako zovu, nitko ponosniji od mene. Kod mene u Dalmaciji bi rekli: Neka krepaju od zavisti.
Stari Latini imali su dobru za njih: Fiat iustitia et pereat mundus, tj. Neka se vrši pravda pa makar svjet propao. I ne, neće Svijet i Lijepa Naša propasti niti ćemo je mi popaliti kano reće moja Orjuna, već ćemo s ponosom vijati Crven-Bijeli-Plavi s Grbom i Krunom kako ja ućim svoje unuke da znaju što su i gdje im je ognjišće, neovisno o rezultatu u nedjelju.
Ima još nešto značajno kod ovog zadnjeg jahača Apokalipse. Bijaše jednom, kao u svakoj prići, u nekoj zemlji neka banka koja se slučajno zvala Banka Tesla. Mislili da će njihov rod koji je za njih davao koliko i za crno ispod nokta jer je rekao: Ponosim se Srpstvom ali i HRVATSKOM DOMOVINOM odmah izludjeti sve u Lijepoj Našoj i da ćemo svi pohrliti njemu u zagrljaj. I to ne bi bilo sve da taj jahač Apokalipse, taj zadnji sudac nije jedno vrijeme čak sjedio u Nadzornom odboru te banke. Interesira me koliko je primio “mrskih Ustaških kuna” za svoj “rad” u tom Nadzornom odboru, a sada se okomljuje drvljem i kamenjem na Guvernera Borisa Vujčića.
Pisao sam da treba ukinuti svaku “nazovi povlasticu” nekoj “kvazi manjini”. U državama koje imalo drže do demokracije i ravnopravnosti svih državljana NEMA MANJINSKIH STOLICA. Pa čak i u Otadžbini tog jahača Apokalipse nema toga (Srbija).
Stoga hitno treba pristupiti izmjeni Izbornog zakona za Sabor i u Sabor birati DRŽAVOTVORNE HRVATE, tj. građane i građanke Republike Hrvatske, pa makar oni bili i MARSOVCI. Ako gospodin Apokalipsa želi biti Srbin u Skupštini eno mu njegova Otadžbina. U Saboru sjede samo Hrvati državljanstvom i tu nema mjesta za kvazi socijalizam koji nam je ostavio onaj koji leži u njihovoj Kući trnja.
Ivan Čavrak

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on Apokalipsa jedne banke u zemlji koja ima “Ustaške nogometne dresove”

 1. Milan Boban // 13/07/2018 at 12:30 // Odgovori

  Bog! dragi moj hrvatski brate Ivane, oba vi, i jedan i drugi otvorite priloženi link. Sadržaj je na engleskom kojeg je dao naš hrvatski junak Ivan Rakitić
  Veliki poZDrav svima. Javite se.
  Bog! Mile Boban, Otporaš.
  http://otporas.com/suze-svih-hrvata-pripadaju-veselju-svim-hrvatima-svijeta-kojeg-su-nam-donijeli-ivan-ratkovic-i-hrvatska-momcad/

  • Ivan Čavrak // 13/07/2018 at 15:49 //

   Poštovani gosp. Boban i hrvatski moj brate. Pogledah video i pročitah članak. Eto, jednom riječi to je HRVAT. Sve preko toga bi bilo suviše.
   Interesantno, na tregistarskim tablicama mog samovoza hehehehe… dakle mog automobila stoje dva velika slova prije brojki: ZD
   Hitno sve nas koji nosimo te tablice treba prijaviti Državnom odvjetništvu. svi vičemo: ZA DOM
   Ivan Čavrak

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: