Novo!

Bahatost UDBA-ške ekipe, uoči pada Vukovara!

Pa evo da se malo osvrnemo, na nekakve događaje. 1991 godina Vukovar. Streljiva nestaje, granata, sanitetskog materijala. Ranjenika je sve više. Napadi ne prestaju. Pišem ovo kao čovjek koji je pad Vukovara, jako teško doživio. Nije bilo uspjeha ni na probojima, ni sa primirjima. Sve je krenulo loše od onog trena kada nije bilo pristupa i kontakta između prvog predsjednika i zapovjedništva grada. Razgovor između M.D.J i njega je nešto najogorčenije što sam mogao čuti. Prvo preslušavanje snimke, je djelovalo gotovo normalno. No nakon više preslušavanja, godinama poslije između njih dvojice, jer gorčina koju je M.D.J skrivao u svom glasu je tek dvadesetak godina poslije izašla na vidjelo, i to zahvaljujući njemu, M.D.J jer je u tim danima postalo jasno da se Tuđmanu ne može vjerovati. Zašto? Nikica Valentić skupa sa ekipom koja je prisluškivala, je primao, razgovore, snimao i razgovarao sa M.D. Jastrebom, no svjesno ili nesvjesno su te informacije, izvrtane, vjerovatno od straha od kazne, ili čuvanja radnog mjesta.

Bahatost Manolićeve ekipe, oko prvog predsjednika F. Tuđmana, je išla dotle, da je izazivala sve moguće negativne emocije. I kontao sam…nema struje!? Faks ne radi!? Pa da im je rečeno na vrijeme, bojovnici Vukovara bi i termoelektranu napravili, ili hidrocentralu. Ili bi smislili nekakav izvor na vjetar, ili na detonacije eksplozija, puškaranje. To su ekipa skontali, i ismijavala Heroje Vukovara, dok su padale granate, na grad, dok se ginulo.

Nebitno. Sudbina Vukovara je bila zapečaćena, a sa tim i sudbina djece, žena, muškaraca, staraca, i ranjenih bojovnika. Svi su bili osuđeni, na propast, i kalvariju. Nestanak šlepera iz Đakova, i odlazak za Hercegovinu ili tko zna gdje, je bio asteroid koji je puknuo sve one ravno u glavu, smrskao kacigu, ako smo i malo posumljali u časnost zapovjednika obrane Vukovara i bojovnika. Procjena je da je oko 4.000 bojovnika u proboju prema Vukovaru trebalo poginuti. Nije predsjednik Tuđman bio sam. Bilo je tu generala, koji su ga podržavali, i bodrili i savjetovali, no bilo je tu i onih poput Manolića, koji su osporavali sve ono što je početak rada donio a to je pakao razaranja Vukovara.

Kako dalje? E pa ovako. U idućem sukobu, se moraju pripremiti, (govorim kao desetnik i laik) fleksibilne snage, za preusmjeravanje svega što ne valja, u svrhovite i korisne stvari. Recimo, (ako se ravnamo, prema ekipi prvog predsjednika Manolića i UDBA-a, koja je danas SOA) rupe od granata bi trebale se iskoristiti, i recimo saditi paradajz, paprika, lubenice…jer lijekova nije bilo tada, a ne će niti ubuduće, dok ovakav MORH imamo. Jer im ročnici hodaju u šajkačama, i naslikavaju se pod tom istom kapom, i znakom koji je činio zla. Od olupina tenkova, se mogu prema ekipi Manolića i UDBA-e, kamp kućice praviti. Bilo ih je hvala Bogu i biti će ih ponovo, i u njih bi moglo stati po dvije familije.

Ekipa Manolića, je branila mostove rušiti. To je tek pravi asteroid, ali njima u glavu. Vjerovatno da bi dan poslije nakon Arkanove smrti u Hotelu 2012 godine, poslali iz Sabora, i Pantovčaka crne automobile sa zatamnjenim staklima, na sahranu, a prije toga su nazvali kućicu na graničnom prijelazu, i kazali: Diži rampu, i puštaj sve preko! Jeste. Velika bi to financijska investiticija bila, sagrađivati mostove iznova. A gdje je osiguranje za šverc heroinom, kokainom, extasy, marihuanom, i striptizetama? Zato što vole investicije i bitnije stvari od ljudskih života, i skuplje lijepe i otmjene stvari, od dopremljivanja opreme u Vukovar, zbog toga je ostao i kamen spoticanja oko ekipe, koja radi i dan danas. A Jugoslavije se nisu odrekli. Uostalom i familija im je tamo bila. A zove se srpska UDBA i tajna Policija.

Mislim sav taj novac, kojeg je ekipa Manolića prištedila i zaštekala u D.O.O, koji se zove UDBA, na čelu sa kriminalcima srpskim, je sretno dobio na kamatama. Rastu dan danas. Imaju za Viagru, a mi za tri hitca. Njihova spika, i priča da su stvarali Hrvatsku je neistina. Njihov je cilj UNIŠTITI Hrvatsku. Preoravali bi grobove, mrtvih bojovnika HOS-a. A sutra će i moj grobni humak posjetiti, ali bi se mogli iznenaditi. I to trajno. Kad im počnem poeziju čitati ljubavnu, koju ne znam pisati, otići će u PM, momentalno.

Oglasi

3 Comments on Bahatost UDBA-ške ekipe, uoči pada Vukovara!

 1. “U” svakom slučaju za ovaj nered će snositi Demokratska Staranka jer su oni iberali i izazivači ovih nereda, samo i jedino zbog toga što njihova kandidatkinja Hilary Clinton drmokratskim putem nije izabrana. Velioka sramota!

  “NOVO LICE AMERIKE” – odnosno – “NOVO LICE HRVATSKE”
  http://otporas.com/ugledajmo-se-u-novo-lice-amerike/

 2. Svaka čast na hrabrosti napisati ono sto se izgovoriti ne smije.

 3. Milan Boban // 14/10/2018 at 15:59 // Odgovori

  ZAKONSKA ODREDBA NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE O HRVATSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI…
  https://otporas.com/zakonska-odredba-nezavisne-drzave-hrvatske-hrvatskoj-pravoslavnoj-crkvi/

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: