Novo!

Četnička kakvoća Vučića!

HBPS-a

Hrvatski političari ne smiju podilaziti lažnoj Europi, ako hoće biti hrvatskima. Budućnost Europe nije u ispraznicama lažne Europe (ako hoćete i lažne Hrvatske), koja „zarobljava naše predodžbe“, dok europske nacije i zajedničku kulturu potkopava „iluzijama i samozavaravanjem o tome što je europsko i što bi trebalo biti“

Kad su ideolozi i manipulatori euroideologije prekrstili četnika Aleksandra Vučića u „europskoga Vučića“ morali su se koristiti mjerilima koja su ih nedvojbeno dovela do zaključka da je srbijanski četnik europska vrjednota. Koja su to mjerila? Po svemu sudeći riječ je o prethodnim prihvaćanjima, osobito u Hrvatskoj, šarenih laži na koje je onda po prirodi stvari nasjeo i „europski Vučić“. On je smišljen ponajprije za hrvatsku uporabu.

Floskula je legla na prethodno pripremljen teren

Hrvatska je, naime, u režiji trećejanuarskih politika popušila nekoliko klošarskih fora u funkciji proizvodnje pristanka na redefiniranje uspostavljene države i ponovnu uspostavu srpskoga poretka na ciljanom području „prostora bivše Jugoslavije“. Prva je fora izuzetno bedasta – Hrvatska je lokomotiva Zapadnoga Balkana. To će reći odskočna daska Srbiji i eventualno Bosni i Hercegovini. Druga fora: Nema domaće zadaće koju Hrvatska ne će odraditi. Treća je nevjerojatna laž: Hrvatski je strateški interes ulazak Srbije u EU. I sad se pojavila četvrta postaja ovoga križnoga puta: Četnik Vučić je europski Vučić. Kome? Ložačima lokomotive Zapadnoga Balkana, štreberima domaćih zadaća, srbijanskim lobistima u hrvatskoj politici i lažnoj Europi.

Sve četiri fore zapravo čine sustav. Sustav obnove odnosa koji su doveli do agresije Srbije, Crne Gore i pobunjenih Srba. Sustav je predan učenicima s demokratskim legitimitetom da ga u Hrvatskoj dosljedno provedu. Sad kad je proveden, razvidno je kako je Hrvatska mentalno, politički i problemski vraćena u stanje od prije demokratskih promjena. Da nije, onda bi Plenkovićevo vijeće raspravljalo i usvojilo preporuke i o kokardi, tom totalitarnom simbolu, ali i o totalitarnome velikosrpskome režimu uspostavljenome na okupiranim područjima Hrvatske. Trajao je duže od NDH!

Pokušaj osvjetljavanja „vjerodostojnosti“ floskule „europski Vučić“, čini se uzaludnim. Ne bih se tim uzaludnim poslom bavio, da „europski Vučić“ nije na najvišoj razini ušao u službeni vokabular hrvatske politike kao šlag na tortu dosad serviranih euronebuloza. Budući da je „europski Vučić“ u pogledu temeljnih vrjednota i političkih ciljeva isto što i „europski Milošević“, napor mi se čini i zgodnom zabavom i građanskom dužnošću jednoga Europljana, seljaka bez kanalizacije – a nije Srbin. Zato nametnutu floskulu promatram kroz prizmu prave i lažne Europe čije razlike objašnjava Pariška povelja objavljena krajem 2017. godine. S nadom, kako bi se moguće izbjegle posljedice i najnovije nam prezentirane eurozablude, koja nedvojbeno od hrvatskih Europljana traži odricanje od zdrave europske pameti, baš kao i Kusićev „dokument“ o lažnom „suočavanju s nedemokratskim režimima“, kojega sam već bacio u koš.

Pripada li Vučić Europi i Europa Vučiću?

Nametnuti euroideološki konstrukt „europski Vučić“ europska Hrvatska ne smije prihvatiti, afirmirati ili prešutno odobriti, već ga treba s prijezirom odbaciti i objasniti pravoj i lažnoj Europi zašto ga odbacuje i prezire. Objašnjenje s pripadajućom aktivnom politikom nisu nedohvatljive kategorije, posebice kad se temelje na povijesnoj istini, međunarodnome pravu i nacionalnim interesima. Takav pristup traži odgovorne i slobodne osobe, neumorne, istinoljubive Hrvate i hrabre Europljane. Takvih imamo, ali ne i u politici gdje su i Hrvatskoj i Europi najpotrebniji. Da ih imamo, suprotstavili bi se dosadašnjim euroispraznicama za široku potrošnju, pa i o „europskome Vučiću“. Ne bi, dakle, ložili lokomotivu, bubali zadaće, izmišljali strateške interese na hrvatsku štetu.

Prvo je pitanje jednostavno: Pripada li Europa srbijanskome predsjedniku Aleksandru Vučiću i pripada li on sa Srbijom Europi? Povijest umjetnosti tomu pretjerano ne svjedoči. Kao i ukupna srbijanska nacionalna povijest. Osobna politička povijest Vučića svjedoči o tomu da ni on s pravom Europom nema dodirnih točaka. Srbija je stoljećima živjela izvan europske civilizacije, bez doticaja s cijelim razdobljima europske kulture. Ona i Vučić mogu europsku kulturu, kako to povijest pokazuje, bez ikakvoga osjećaja gubitka nadomjestiti neeuropskom civilizacijom i kulturom. S povijesnoga i kulturalnoga aspekta „europski Vučić“ ne izdržava elementarnu provjeru.

Ako, međutim, Europa prihvaća floskulu „europski Vučić“, onda ona ugrožava samu sebe, osobito na području Republike Hrvatske. Lažna Europa nije prava Europa. Ona je gurajući floskulu „europski Vučić“ pokazala svoje mane iz prošlosti kad je prihvaćala četnika Vučića u funkciji „europskoga Miloševića“ i predrasude u svezi budućnosti, kad s četnikom pokušava graditi budućnost Zapadnoga Balkana. Zbog toga: „Njezini su zagovaratelji siročad po vlastitom izboru“, budući da jako dobro znaju kako je cilj Srbije prodor na zapad. Prodor je trebao ostvariti četnik Vučić. Kako ga nije ostvario sad je na redu „europski Vučić“.

Vučićev napredak unatrag

Lažna Europa utemeljena na lažnim pretpostavkama, samozavaravanju i krivotvorenim predodžbama, ne može biti zajednica ravnopravnih. Vučić je dobivši „eurojackpot“ lažne Europe postao favoriziran političar Zapadnoga Balkana. Zapadni Balkan je također izmišljotina lažne Europe, on, naime, nije ničiji zavičaj, niti domovina, pa niti međunarodnopravni subjekt. Ne postoji kao i „europski Vučić“.

ISTINA&DOMOVINA

Hrvatska braniteljska pučka stranka

Glavni tajnik:HBPS-a

Zdravko Cik,mr.polit.

4 Comments on Četnička kakvoća Vučića!

  1. Hrvatska braniteljska pučka stranka HBPS // 09/03/2018 at 21:53 // Odgovori

    ISTINA&DOMOVINA
    Hrvatska braniteljska pučka stranka

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: