Novo!

Crtica o Erdutskom sporazumu!

Sporatum1-475x316

Potpisan je 12. XI. 1995. u Erdutu od izaslanstva lokalne srpske zajednice, a u Zagrebu od izaslanstva hrvatske vlade (M. Milanović u ime srpskih pregovarača i H. Šarinić u ime hrvatskih), uz posredovanje Petera Galbraitha (veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj) i Thorvalda Stoltenberga (posrednika UN-a).
Što se primjenilo a što se promijenilo od tada?
Srbima je omogućen povratak na teritorij Rep.Hrvatske,bez ikakvih sankcija,bez ikakvih problema su se naselili na zemlji i teritoriju koji nije njihov! NIKADA BIO NITI ĆE BITI! Jednostavno su se vratili tamo gdje su sijali smrt,klali,palili,ubijali,žive ljude pekli,tjerali u minska polja,silovali! Mislim da je najveća greška pok.predsjednika Franje Tuđmana upravo ova jer je omogućio ovim sporazumom nekažnjen povratak”izbeglih”srba,i kraljevanje na toj čisto Hrvatskoj zemlji! Sjećam se kada je bila Oluja,da su se svi HRVI stavili na raspolaganje zapovjedništvu,i da su trebali kao drugi ešalon ići u čišćenje. Zašto se to nije učinilo,zaista mi nije jasno. Vjerovatno su zakazale,kako već jako dugo vremena govorim Obavještajne agencije SOA,POA,jer nisu PROCIJENILE RIZIK,dogovaranja po nas VRLO ŠTETNOG sporazuma! Ovaj sporazum ne samo da je omogućio povratak srba,i njihovo naseljavanje,te uživanje u svim mogućim blagodatima zakonodavstva Rep.Hrvatske,već im je omogućio i da se kao abolirani zločinci(kasnije)uposle u redovima Hrvatske Policije!
Koje su posljedice?
Posljedice su po naš narod katastrofalne,i dovele su nizom mjera,antihrvatskih do NAMJERNOG slabljenja Hrvatske Oružane Sile(vojske),do te mjere,da se domino efektom,smanjio drastično broj profesionalin vojnika,koji se šalju u strane misije,diljem svijeta! Tamo nam uopće nije mjesto,jer imamo prevelikih problema ovdje u našoj Domovini. Strahota koju ne može nadoknaditi ništa,i nitko. Da je vojnička čizma zauzela Podunavlje i da je Hrvatski  vojnik prošao tamo,i napravio reda,danas bi imali čistu Domovinu,jer bi nakon toga uslijedila lustracija svih komunističkih i UDBA-ških kadrova!

Ne bi više jedna Mirjana Rakić slavodobitno se šepurila po našim sjećanjima niti bi Radman imao moć koja mu je dana,da vedri i oblači sa ljudima koji se izjašnjavaju Hrvatima i Hrvaticama!
Štetni ugovori i sporazumi su postali trend u Hrvatskoj politici,i nužno su podpisivani od strane naših političara,svojevoljno bez ikakvog konzilija sa Savjetom za Nacionalnu Sigurnost!

I taj organ Hrvatske države bi se trebalo raspustiti i sastaviti ga od isključivo,domoljuba koji u srcu nose Hrvatski narod,a ne državu!

DRŽAVA JE APARAT,nešto što je organizirano raznim sporazumima i uređena tako,da je čuvaju vojska i policija! Vojska je zadužena za vanjsku sigurnost,čuvati narod od agresije drugih zemalja susjeda,te policije koja bi nas trebala štititi,od kriminalaca,i svake druge nesigurnosti,i naposlijetku koja bi trebala RADITI svoj posao-uhićivati sve one koji su se ogriješili tijekom rata 1991-1995 o Ratno pravo i činili zločine protiv čovjeka,odnosno Hrvata i Hrvatica i drugih nesrba na teritoriju Hrvatske!
To se ne događa!
Hvatska država sjedi na buretu baruta koje podpaljuju,antihrvatske organizacije,raznorazne nevladine udruge. Koliko novca se slijeva u njihov proračun govori samo podatak da je više dato njima,nego sirotinji koja nema što jesti,dakle socijalno ugroženim obiteljima! er kako je rekla Opačićka(četnička tajnica Jovana Raškovića)-Dajte nekretninu neka se upiše na državu pa će te imati neku crkavicu od socijalne pomoći!
A sve je počelo nakon OLUJE (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) koja je trebala ići sa završnim djelovanjima do Banja Luke i do Dunava u Slavoniji počistiti četničku bagru i osigurati miran život Hrvatima i Hrvaticama,a slijed toga jeste upravo ERDUTSKI SPORAZUM! Najveća greška tadašnjeg vodstva. Mislim da pok.predsjednik nije dobro procijenio situaciju ZBOG LAŽI I DEZINFORMACIJA koje je dobijao od POA i SOA.

Posljedice trpimo dan danas!
Promjene su pred nama. Da li ćemo dozvoliti da nam srbi,UDBA-ši,ex komunistički kadar bude u saboru,to ovisi o nama samima. Danas više nije bitno odakle i kako početi. Sve je na pojedincu,sve polazi od tog malog Hrvatskog čovjeka! Od naših susjeda,prijatelja,poznanika. Koliko ćemo dati tome pažnje i koliko ćemo se posvetiti tome,govori primjer iz povijesti naših bojovnika-Brune Bušića,Mire Barešića i Zvonka Bušića-Taika….i oni su sami bili,no njihovi potezi su bili temelj osnutka Hrvatske države!
Odbijam biti kolatelarna žrtva komunističkog sistema,policijske represije,žrtva antihrvatskih tajnih službi i pristati na patnju do smrti!
DOSTA JE!

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: