Novo!

Da li će novoj Hrvatskoj Vladi smetati Hrvatska obilježja?

11780355_141729936160061_1266995282_o
Iako je ovaj događaj iza nas preko 7 godina, potrebno je, ipak, i  preporučljivo je podsjetiti Hrvatice i Hrvate danas na Novu Godinu 2016 na antihrvatski mentalitet dviju vlada, dvaju predsjednika RH, kako su progonili Hrvate samo zato što su svoju odanost i ljubav prema svojoj i našoj Državi Hrvatskoj izražavali isticanjem hrvatskih narodnih simbola, i to na svojem imanju, svojem vlasništvu, svojoj kući a da uopće nije ugrozio javni red i mir, nikome nije nanio ni najmanje zla niti se je kome prijetio.

 

Isticati hrvatske povijestne simbole koji svjedoče ne bi nikada trebali biti zabranjeni niti bilo koga zlostavljati a još manje progoniti poradi njege ukrasa hrvatskih simbola.

 

Mi Hrvati se nemamo čega sramiti niti trebamo preskakati bilo koji dio iz prošlosti hrvatske povijesti, a kako je i Nezavisne Države Hrvatske jedan veliki dio hrvatske prošle povijesti, na nama je – osobito nadolazećim hrvatskim pokoljenima – velika zadaća da ističemo vrline NDH, njene milijunske žrtve, preko stotine milijuna sati zatvora i prisilnog rada Hrvatica i Hrvata koje je jugoslavenski antihrvatski sistem i režim progonio i u zatvore stavljao. Da ova poruka ne ostane GLUHA i da stigne do ušiju i očiju bilo kojeg – ili svijuh – člana nove Hrvatske Državne Vlade  potrebno je poruku širiti menu svojim prijateljima i proslijediti: dalje, dalje, dalje i sve dalje i dalje.

 

 

Svima želim,

SRETNU I BLAGOSLOVLJENU NOVU 2016 GODINU!!!

Napisao: Otporaš.

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

tekst-i-fotografija

Oglasi

7 Comments on Da li će novoj Hrvatskoj Vladi smetati Hrvatska obilježja?

 1. Otporaš // 02/01/2016 at 18:05 //

  Otporaš • prije par sekundi
  “…Naša je dužnost razumijeti i one koji su bili s nama, i one koji su se borili i u drugom taboru, kao i one koji nisu bili nigdje. Naše je stajalište, da su oni Hrvati iz drugog tabora koji su mislili pa makar i na crvenu Hrvatsku i ljudskiji i pošteniji od onih pasivnih oportunista, koji su seedily “NA VRH TARABA” i promatrali kako drugi – krvare gaće – čekali pa i dana čekaju…” Otpora, br. 3/4 1989., strana 19.

 2. VikAr // 02/01/2016 at 19:53 //

  Navod:
  “Da ova poruka ne ostane GLUHA i da stigne do ušiju i očiju bilo kojeg – ili svijuh ”
  Moxe i bez “da”:
  “Kako ova poruka ne bi ostala GLUHA i stigla do ušiju i očiju bilo kojeg – ili svijuh ”
  “svijuh” je po pravilima pravoga hrvatskoga jezika!
  A ovo, nadam se bez uvriede.
  Pitanya se hrvatski ne postavlyaju s “da li”.
  Navod:
  “Da li će novoj Hrvatskoj Vladi smetati Hrvatska obilježja?”
  Moxe i bez “da li”:
  “Hoće li novoj Hrvatskoj vladi smetati hrvatska obilježja?”
  “pokolyeye” je hrvatski “narasctaj”

 3. Otporaš // 02/01/2016 at 21:30 //

  Mojem dragom prijatelju VikAr. njaljepša hvala na gramatičnim ispravkama. Za tvoju informaciju ću ti navisti jedan istinit slučaj iz Pariza. Ja sam tada bio član HOP i mi u organizaciji “Ogranak Ev. Ivan Šarić” dobili smo obavijest da je Poglavnik vrlo bolestan. Nas nekoliko se dogovorili da napišemo Poglavniku pismo. To je bilo početkom studenoga 1959. godine. Napisali smo mu pismo i na dnu pisam stavili jedan red točaka, jedan red uskličnika, jedan red dvotočaka, jedan red zareza, jedan red navodnih znakova itd. Zamolili smo Poglavnika da on to stavi gdje treba i ustreba, jer smo mi sinovi seljačke majke bez velike školske spreme, pa ne znamo gdje se to treba staviti.
  Poglavnik je nama odgovorio oko praline ovako: …Dragi moji sinovi i budući hrvatski borci, ja sam sa sinovima hrvatskih seljačkih majki stvorio Nezavisnu Državu Hrvasku i isti za četiri godine uspio obraniti, a sa školovanom gospodom sam ju izgubio…
  Želim ti Sretnu i Blagoslovljenu Novu 2016 godinu.
  Mile Boban, Otporaš, sin seljačke Majke.

 4. Otporaš // 03/01/2016 at 12:30 //

  “TEMELJNA NAČELA I DUŽNOSTI HRVATSKIH BORACA U EMIGRACIJI”

  Ova Temeljna Načela i Dužnosti Hrvatskih Boraca u Emigracije je najprije izdao generala Maks Luburić u prvoj DRINI druge EPOHE HNO za Travanj 1960. godine. DRINA je tiskana u 25 tisuća primjeraka i razaslata u ruke hrvatskih boraca diljem svijeta. Evo šta se tu kaže u prvom paragrafu prve DRINE poslije Poglavnikove smrti:

  “Veliki razlozi, poviestne perspective, vodili su nas nas, kada smo počeli sa tiskanjem “Drine” vjestnika Hrvatskog Narodnog Odpora i Hrvatskih Oružanih Snaga. Ali, isto tako, veliki su nas razlozi prisilili, da “Drinu” obustavimo, i da ju, eve, s Božijom pomoću, i opet dajemo u ruku hrvatskim borcima u Domovini i izvan domovine. Zato, uz ponovno izlaženje “Drine”, moramo i reći koju o našim razlozima, jer bi bez toga sve bilo nejasno.”

  Tko želi o ovome više saznati, neka klikne na Irvatski Integralisti, tema: Tko je Maks Luburić, general Drinjanin, i potraži opise od 24, 25, 26 srpnja 2015.

  Evo šta general Drinjanin kaže za drug izdanje ovih “Temeljna Načela i Dužnosti Hrvatskih Boraca u Emigraciji, “Drinina Knjižnica” Madrid 1966.

  UVUD DRUGOM IZDANJU:
  ” Pred šest godina, i u vrlo posebnim okolnostima, a nakon smrti Poglavnika dra. Ante Pavelića, Hrvatski Narodni Odpor tiskao je u jednoj posebnoj Drini prvo izdanje “Načela Hrvatskih Boraca”. Još prije smrti pok. Poglavnika svima nama je bilo jasno da sa Poglavnikom umpire i Ustaški Pokret. Pa kako smo sveukupno naše djelovanje više ili manje bazirali bilo na Ustaškim Načelima bilo u smislu ideje kontinuiteta Nezavisne Države Hrvatske, u osobama i strukturama iz doha NDH, ukazala se bezodvolično potreba da se postave Načela koja bi služila kao norma za daljnja nastojanja.

  Desetog Travnja 1960. g. tiskali smo posebnu Drinu u 25 tisuća primjeraka, tako rekuć razbacali je u domovini i u emigraciji, s ciljem da stigne u ruke starih i maldih boraca. Nismo mogli djelovati u ime Ustaških Načela, jer niti je bilo već vodje, niti je bilo Pokreta, a niti izgleda da bi se našlo neko drugo riješenje. Nismo mogli niti kao “bivši vojnici” djelovati, jer se ne osjećamo bivšim vojnicima. Trebalo je imati ljudske “petlje” i otvoreno reći ove riječi ni pola godine nakon Poglavnikove smrti. Mo. Otporaš) Nestankom NDH nije prestala obveza hrvatskih vojnika prema njoj. Obveza vojnika ne prestige nego u grobu, a činjenica da je srbokomunizam zavladao našim teritorije nas ne oslobadja, nego nas obvezuje…”

  Nastavlja se.

  Sretan Božić i Vesela svima Nova 2016 Godina! Otporaš.

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: