Novo!

Diskriminacija jednog Tigra…(drugi dio)

 

Ovo je samo još jedan u nizu propusta Hrvatskih vlasti i ustanova prema braniteljima drugih vjeroispovijesti, tijekom Domovinskog rata htjeli to mnogi priznati ili ne ali u obrani Domovine učestvovalo je na tisuće i tisuće Hrvatskih branitelja kako Katoličke vjeroispovijesti tako i Muslimanske i Pravoslavne vjeroispovijesti, i isti ti koji nisu Katolici su dali svoj ogromni doprinos u obrani i to pod velikim pritiskom jer u samom početku mnogi su ih gledali sa sumnjom i skepsom i pitali se što ti isti traže u postrojbama HV.

Osobno sam to doživio 1991.godine gdje je čovjek koji me je jako poznavao i znao da sam cijeli svoj život u Hrvatskoj rekao”JEBEŠ TAKVU VOJSKU I DRŽAVU KOJU BRANE BOSANCI! (!?)” a isti je mnoge pozive za mobilizaciju odbio.

NEVAŽAN SAM JA. I OPET ĆU STATI U OBRANU SVOG SUBORCA DRAGOVOLJCA PRIPADNIKA 1.GB TIGROVI ŠEFIK ORLIĆ!

Moj prijatelj kojeg sam imao čast i sreću upoznati 1991.godine u postrojbi je osoba koja je u svim segmentima i pravima Hrvatskih branitelja je uskraćen u svemu osim u minimalnoj zasluženoj mirovini.

Šefik Orlić ne samo da je istinski Domoljub i branitelj nego i čovjek velikog srca i HUMANITARAC što mogu mnogi i katolici i pravoslavci potvrditi kojima je nesebično pomogao tijekom Domovinskog rata, a dokaz tomu je i pismo koje sam dobio od Hrvatskog branitelja i Vinkovaca ZORAN MAREKOVIĆ, kojemu je Šefik početkom rata zbrinuo suprugu i djecu u Zagrebu da bi se Zoran mogao vratiti u postrojbu i dalje učestvovati u obrani Domovine. Dan dva prije toga rođeni je brat odbio pomoći Zoranu i njegovoj obitelji te je iste vratio natrag iz Njemačke gdje je pobjegao.

pismo

Pored pomoći Zoranu isti je to učinio i gospođi Bernardici Čerevac čiji je suprug u to vrijeme bio u obrani Vukovara.

Šefik Orlić je dragovoljac branitelj koji se među prvima odazvao u obranu Domovine te je isti stradao 1994. invalid je Domovinskog rata 60% od posljedica stradavanja u više navrata je hospitaliziran i operiran dio kralježnice koja mu je oštećena prilikom stradavanja u obrani Domovine.

Poslije operacije isti završava u invalidskim kolicima te mu je potrebna pomoć druge osobe koje je komisija HZZO-a odobrila ali bivše ministarstvo mu je nije odobrilo te se sam mora brinuti o sebi i očekivati milost od prijatelja da mu pomognu. To je jedna od nepravdi prema branitelju.
Kao Hrvatski branitelj i invalid ima pravo na stambeno zbrinjavanje ali nažalost odlukom (ne)ministra i njegovih suradnika dobija odbijenicu da nema pravo na stambeno zbrinjavanje te je isti i dan danas podstanar.

Zar to nije ponižavanje i diskriminacija Hrvatskog branitelja!?

Jeste, to je velika diskriminacija i nepravda prema istinskom branitelju i dragovoljcu.

Šefik za svoje zasluge ima čin dočasnika HV narednik koji je upisan u vojnu knjižicu i uredno ovjeren ali u ministarstvu iz neznam kojih razloga nema podataka o njegovom imenovanju ni pod tim urudžbenim brojem, što još više u meni budi sumnju u nepravilnosti jer je vjerovatno netko iz MINHEN bojne dobio to ukazanje o dodjeli čina.

Pitam se a i sve vas: da li invalid u kolicima ima pravo na besplatna invalidska pomagala u ovom slučaju su invalidska kolica?

knjižice

Naravno da po zakonu imaju na pomoć druge osobe i na invalidska kolica. Moj prijatelj Šefik ima kolica ali nažalost nisu to kolica koja njemu omogućuju kretanje. Od HZZO-a je dobio odobrenje za druga kolica koja odgovaraju njegovoj potrebi ali nažalost Ministarstvo branitelja koje bi trebalo istome to osigurati traži od Šefika da sam snosi dio troškova nabave novih kolica u ne malom iznosu od 4 500 kuna.

Sve gore navedeno je istina i nepravda je nanesena prema Šefiku a dokaz tomu da je istina su dokumenti koje ja posjedujem i koje sam objavio ispod teksta tako da se to ne može osporiti i reči da nije nanesena nepravda i da to nije diskriminacija hrvatskog branitelja Šefika Orlića.

Pitam se da li bi se to isto dogodilo da se kojim slučajem zove i preziva nekim od Hrvatskih imena siguran sam da se to ne bi dogodilo, ali se dogodilo Šefiku što ja nikako ne odobravam, ako je bio spreman među prvima kao i njegova tri rođena brata staviti život na raspolaganje Domovini mislim da je zaslužio da se ta nepravda ispravi i da se istom oda zasluženo priznanje i omogući normalan život koji je posvetio Domovini Hrvatskoj.

Kriza jeste i svi je moramo podijeliti jednako a Šefik je u velikoj krizi prvenstveno zdravstvenoj.
Ako smo za pravicu pomognimo da se ta kriza ispravi ne samo prema Šefiku, nego prema mnogobrojnim istinskim braniteljima.

Napisao: SPO

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

žig veći

Oglasi
error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: