Novo!

Doček Nove godine 2018, u Vinkovcima. Pješačka zona!

Pješačka zona u Vinkovcima. Oko 1000 ljudi okupljeno oko bine na koju trebaju istrčati Bosutski bećari, sa repertoarom. Oko mene mladost i buntovništvo prikriveno. Na putu do pješačke zone, zazvonila cajka, a mene u malo infarkt, srčani udar, paraliza nogu i lijeve ruke. Čuo sam cajku, pa sam se umalo razbolio. No kratko je trajala, a čini se kako je bila samo u nekakvom bijesnom autu kojeg je tata doktor kupio svom sinu.

U pješačkoj zoni milina. Vunene kape, šalovi, rukavice, crveni nosići, mada hladno nije. Bina osvijetljena kao za svaki dobar koncert. Drago mi je da Vinkovci nisu nikada pali pod krimen cajke. Otpor je bitan, a je li on u tamburici ili el. gitari, nije bitno, navijanju…potpuno nebitno. Ne dajmo ovaj komad ravnice naše! Ionako govore za Hrvate, da su pjesnici, revolucionari, buntovnici, i hajduci najveći na svijetu. To su dokazali 1991 godine, 204 vukovarska brigada kada je slomila Novosadski korpus, niške specijalce i pitaj sv. Petra koga sve ne…Poručio bih preživjelim djelatnicima 204 brigade, da ne idu van Hrvatske, jer postoje popisi, o kojima se ne priča, i ne govori. Već se potajice love svi koji prelaze granice Hrvatske Domovine. Provjereno, preko izvora iz Beograda, republički MUP. Desetak tisuća ih je na popisu, no 204 brigade djelatnici su posebno zapeli za oko beogradskom tužilaštvu, zbog sloma njihove tzv. JNA na Vukovaru.

Sretnu Novu godinu Vam želi Vaš Stric Ivan. Ako strica nemate, i ako ste Hrvat, domoljub, sada ga od ovog trenutka definitivno i to već 3 sekunde. Sve Vas volim, ali mi ne isfuravajte negativne komentare, jer mi iskustvo govori da ne treba na negativne stvari gubiti vrijeme, već treba zavrtiti pedalu i krenuti dalje. Oprostiti? Nikada. Zaboraviti. Nikada.

Za Dom Spremni u 2018 godini!

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: