Novo!

Emotivno priopćenje veterana 4. gardijske brigade!

Hrvatska – osvijesti se, državo – nismo te takvu željeli!

“Kad smo devedeset i prve godine stali pod hrvatski nacionalni stijeg i životima bili spremni slijediti zapovjedi hrvatskog predsjednika Tuđmana, puno toga nismo znali, nismo ni pokušavali doznati, ali znali smo najvažnije. Znali smo što su nam govorili naši djedovi, bake, roditelji, znali smo da ne vrijedimo ništa bez slobode i časti, znali smo da je to presudan trenutak, znali smo da smo privilegirana generacija hrvatskog naroda i znali smo da možemo vjerovati našemu vrhovnom zapovjedniku. Bilo je to dovoljno za stati nasuprot neprijatelja u podmukloj i izrazito nepoštenoj bitci.”

“Vrijeme je da se Hrvatska ponovo ujedini u ideji, u ciljevima za koje smo kao mladići i djevojke bili spremni umrijeti, u namjeri i u vodstvu, kako je bilo devedesetih godina. Vrijeme je, jer ovo čemu svjedočimo, rasipanje je najvažnije stečevine jednoga naroda, rasipanje i prijezir prema svemu što smo bili, što baštinimo i za što se živi.”

To dugujemo i sebi i našim budućim generacijama.

Hrvatska – osvijesti se, državo – nismo te takvu željeli!

Izvor i cijelo priopćenje: Direktno.hr

1 Comment on Emotivno priopćenje veterana 4. gardijske brigade!

1. Hrvatska braniteljska pučka stranka HBPS // 09/02/2018 at 07:45 // Odgovori

ISTINA & DOMOVINA
    Hrvatska braniteljska pučka stranka

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: