Novo!

“FAŠIZAM – ŠTA JE TO”?

(1) Fašizam je kao i sve druge filozofije i politički koncepti.
(2) U hrvatskim postojećim, čitaj današnjim, krugovima često nastaju nesporazumi oko uporabe riječi “ljevica i “desnica”. Pogrešna uporaba tih riječi olako može dovesti čovjeka kao pojedinca i kao skupine pa i cijeli narod do stvaranja neodgovarajućih i pogriješnih i štetnih ideja i djela, a sve to na uštrb hrvatsko državotvornoj stvari, čitaj ideji.

(3) Fašizam zahtijeva od čovjeka aktivnost/djelatnost i da se svom snagom uključi u izgradnju zajednice, čitaj države, tj. zahtijeva od čovjeka potpunu stegu, svijest i spremnost suočiti se sa svim poteškoćama koje ga (o)čekaju na putu k ostvarenju konačnog cilja, čitaj Države.

(4) Ako se temeljito (ali takodjer neovisno od Doktrine Fašizma) pročitaju USTAŠKA NAČELA iz 1933. god., može se uočiti sličnost u idejama/ciljevima za postignuće (po)željnog cilja, čitaj Države. Ta sličnost nije točna i evo zašto: Fašisti su imali svoju narodnu državu i bili su imperialisti. Hrvatski cilj je bio narodno oslobodenje kroz stvaranje samostalne narodne građanske države na koju ima pravo svaki narod.

(5) Marks i Engels su u njihovu Kapital-u iznijeli temelje komunizma sa parolom: “Proleteri svih zemalja ujedinte se “, dok je Tito na drugom zasjedanju AVNOJ-a rekao: Drugovi i drugarice, u našoj borbi za socijalizam ništa nam ne smije biti na putu, neti nam trebaju ruke (za) drhtati da postignemo naš cilj, čitaj Jugoslaviju. To zavisi o tumačenju M. i E. i kapitala, a to tumačenje ovisi o kulturi, narodnoj svjesti klasi…; ono pak “ruke zadrhtati” znači ne smijemo oklijevati ni ustručavati se ubijati naše neprijatelje!

(6) Kakova je razlika za postići zacrtani/očekivani cilj izmedju izloženog pod broj (5) i pod broj (4) Ustaških Načela i temeljnih Titovih načela iznesenih u Jajcu na drugom zasjedanju AVNO-a 29-30 studenog 1943. godine?! Ustaška Načela i hrvatska borba je bila osloboditeljska, narodna, čiji je jedini cilj bio oslobođenje Hrvatske od velikosrpske okupacije i obnova narodne građanske Države Hrvatske. Titova borba je bila internacionalna, komunistička, antihrvatska, jugoslavenska i suprotna demokratskim, hrvatskim i osloboditeljskim ciljevima . Zato je morala propasti njihova umjetna država i njihova lažna ideologija.

(7) Nikakova! Svak se borio za ostvarenje svojih ideja/ciljeva.

(8) Talijanski Fašizam se borio da: (a) od pojedinca, (b) političkih grupa i stranaka, (c) kulturnih i gospodarskih udruženja, socijalnih staleža i ostalih, napravi jednu etičku i etničku poslušnu i stegovnu masu unutar Države (čitaj: nacije naroda, Italije. Sve države i ideologije se bore samo za to i za vlast, nažalost; ljudska prava su samo opijum za mase (nedavno je napiso glasoviti francuski novinar J.Danijel)

(9) Ustaštvo se opet sa svoje strane borilo sasvim za nešto drugo, potpuno različito u svojoj ideji i koncepciji od Fašizma. Talijanski fašizam se želio poslužiti hrvatskim nezadobvoljstvom i velikosrpskom okupacijom za proširenje svog imperializma, dok Hrvati su (ako se tako moež reći) iskoristili njihov fašizam, tj. talijanski fašizam za uspostavu Hrvatske Države. I srbi su željeli isto što i Talijani, proširiti svoj imperij. Cilj ustaštva je bio prvenstveno uspostava Hrvatske Države kao prvog uvjeta svim ostalim uvjetima razvoja. Na kraju i sami komunisti, poslije što su poslužili kao korisne budale bili primorani to shvatiti i osvijestili se poslije Bleiburga i Hebranga…

(10) Ustaštvo u svojem programu nije imalo nikakovih ideoloških aspiracija za osvajanje internacionalnih masa, kao što su to imali i komunizam i fašizam. Buduci da su Ustaše bili za svoju narodnu i građansku Držav Hrvatsku , po uzoru na sve države svijeta , i bili protiv veliko srpske okupacije, komunisti su bili za umjetnu i tuđu državu Jugoslaviju i okupaciju pod klinkom himbenog bratstva jedinstva; usporedba je nemoguća! Znamo što se dogodilo pravim komunistima kao Hebrang poslije t.z. oslobođenja i poslije Bleiburga.

(11) Uzevši u obzir te ideološke aspiracije za osvajanje masa, nepobitno se dolazi do zaključka da su komunizam i fašizam u svojim načelima jako srodni, a ne oprečni. Njihove metode su vrlo slične, nažalost, ali ne i ciljevi. Jedni su bili za nacionalne a drugi za internacionalne zajednice. Nu, Opet zavisi tko se kako “snašao”! Nisu nam krivi Srbijanci za komunizam neg hrvatske korisne budale.

(12) Te dvije srodne ideološko političke koncepcije, iz iskustva se dolazi do nepobitnog zaključka da će se ove dvije ideologije unutar sami sebe sudariti, ne toliko zbog ikakovog političkog i ideološkog razmimoilaženja u mišljenjima, koliko zbog prevlasti.

(13) U borbi za tu prevlast su se izmislile riječi “ljevica” i “desnica”, kako bi se u primjeni mogli odrediti politički smjerovi, na jednu stranu komunizam a na drugu fašizam. Lijevica i desnica imaju svoje podrijetlo u francuskoj Revoluciji. Dakle u izvornom značenju tih pojmova, prva je za političke i socijalne promjene a druga je protiv njih. U tom izvornom smislu i značaju sva hrvatska borba i stranke pa i Ustaški Pokret su lijevičari jer su se borili za promjene, slobodu i oslobođenje a ni u kojem slučaju desničari! Nu, poznato je da pobjednici pišu poviest i da je tumače na njima odgovarajući način i tako se često tumače i brkaju pojmovi stvari i zna da je pravo jačega najbolje!

(14) To se najbolje moglo očitovati kod nas Hrvata na prošlim predsjedničkim izborima. Za jedne Hrvate Milan Bandić je predstavljao hrvatsku “desnicu, ustaštvo, dok je za druge Hrvate Ivo Josipović je predstavljao hrvatsku “ljevicu”, čitaj komunizam. Da, to je tipičan primjer – ma da su oni obojica lijevičari sa istom političkom (ne)kuturom i (ne)odgojom- samo prvi ima malo u svom natjecanju hrvatsku (nacionalnu) svjesti dok drugi to nema; prvi je Hrvat “desničar” a drugi jugoslavenski Hrvat, “ljevičar”.

(15) Obje ove riječi “ljevica” i “desnica” (posebno) kod nas Hrvata su značajne: (a) što je naš hrvatski neprijatelj sustavno prišivao etiketu državotvornim Hrvatima da su “desničari” kako bi ih što uže, jače i čvršće povezao s fašizmom, (b) neophodno je bilo potrebno povezati ustašku borbu za odcijepljenje (oslobođenje) Hrvatske iz kraljevine Jugoslavije kao “desničarsku” i onda si automatski fašista, i (c) u odrazu onog ratnog vremena kada je bilo popularno biti “ljevičar”, hrvatske državotvorne “ljevice” nije ni bilo, jer se je stopila i utopila u jugoslavenski i internacionalni komunizam. Dok su Hrvati bili lijevičari i internacionalisti misleći na taj način doći do narodne Države, Srbi su imali svoju državu i zato su bili desničari i mnogo više antikomunisti. Dakle,bilo je hrvatske lijevice: Božidar Adžija, Ognjen Prica, Otokar Keršovani koji si prvi bili izdani, likvidirani po uspostavi NDH a potom i ostali u Kerestincu čiji je bijeg bio najavljen iz Londona za 14. srpnja, a predhodno organiziran od agenata KPJ te prijavljen Ustaškoj Nadzornoj Službi, UNS.Tako je Hebrang ostao sam a i on je bio izdajom uhićen od UNS-e i znamo kako je poslije “oslobodenja” završio u Beogradu. Da su oni ostali živi nikada nebi bila stvorena juga ne čelu sa titom banditom! Dakle poslije pogibje hrvatske lijevice ostali su unitaristički orijentirani komunisti, jugohrvati, poput Blaževića, Bakarića, Končara koji su pomoću Kardelja nadglasali 1944. Hebranga i napokon ga likvidirali! Poznata je ona francuska izreka:Kada se netko želi riješiti svoga psa onda kaže da je on opasan i pobjesnio. Za Sve zlo su krivi hrvatski petokolonaši = jugohrvati=jugokomunisti…koje bi se moglo nazvati velikosrpskim ili jugokomunističkim koristnim budalama, koji su sustavno radili protiv hrvatske narodne države i slobode, kako jučer tako i danas. Jugoslavenstvo, komunizam, unitarizam, bratstvo i jedinstvo su bili samo opijum za neupućene .

(16) Zato se nije niti čuditi što su Hrvati u svijetu (posebice u političkom) okarakterizirani elementima fašizma. To je – za prevlast – u borbama i brigadama NOB, NOV, KPJ i Titi odgovaralo, pa su kanalima internacionale, potpomognuti i hrvatskim glupostima, širili sve najgore o hrvatskoj državotvornoj vojski, HOS, i o Hrvatskoj općenito.

(17) Vlast u NDHrvatskoj, uza sve što joj se prišiva, nije bila fašistička. U NDH fašistička stranka je bilja Zakonskom Odredbom Poglavnika zabranjena, a tradicionalni Hrvatski Sabor, ne sam da je uščuvan, nego nije bio Ustaški Sabor, nego je otvoren 23 veljače 1942. godine kao: HRVATSKI DRŽAVNI SABOR. To je sasvim točno i baš zato su jugohrvati i petokolonaši izostavili pridjev “DRŽAVNI” a ostavili HRVATSKI  SABOR, kako bi se što lakiše ogradili i što dalje udaljili od NDH!

(18) Hrvatska je uvijek u prošlosti bila meta neprijateljskih napadaja, sve zbog svoje prirodne ljepote i prirodnog bogatstva. Izmišljala su se imena kako što bolje Hrvatsku ocrniti, posebno državotvorne Hrvate. I to je točno. I Baš radi toga je postojala urotra Beča/Budima/Beograda uz pomoć naših petokolonaša koji su se ranije zvali mađaroni, germanofili i jugoslaveni a danas se presvukli u demokrate i eurofile, tj. europejce.

(19) Jugoslavija je rabila riječ “ustaštvo” kao sinonim za najveća zločinstva kao znak za ocrnjivanje Hrvata, pa i naše Hrvatske. u Prošlosti su na djelu bili naši petokolonaši na čelu sa Stevom Krajačić, Bakarićem, Blaževićem i drugima, a danas imamo takozvane hrvatske antifašiste poput matrixdc na ovom forumu koji se hvali da je “antihašista”, a svima je poznato da su hrvatski “antifašisti” veliki ljubitelju titova kulta i njegove Jugoslavije.

(20) Bruno Bušić (1939-1978) je u svojoj analizi: HRVATSKE USTAŠE I KOMUNISTI, u glasilu HNO OTPOR 1979. godine napisao i lijepo obrazložio borbu hrvatskih Ustaša i hrvatskih komunista za HRVATSKU DRŽAVU.

(21) Bruno Bušić u svojoj analizi ne niječe da u to predratno doba hrvatski komunisti nisu bili svijesni hrvatski nacionalisti, nego da oni nisu bili ni partizani. Krvatskim komunistima ta riječ “partizan(i)” je bila nepoznata sve dok KPJ u lipnju 1941. nije ih nasilno i smišljeno natjerala da se zovu “partizani” po nalogu Staljina. To je učinjeno i zato da ih se, opet po Staljinovu nalogu, prozove “antifašistima”, jer su se armije SSSR već borile protiv koncepcije “fasištičko nacističke”. Točno. Bruno je to najbolje naučno proučio i baš zato je morao nestati!

(22) Iz izloženoga, politički i ideološki gledano, olako se može vidjeti kako se je Hrvate podijelilo na “ljevičare” i “desničare”, odnosno na FAŠISTE I ANTIFAŠISTE, sve u cilju da se sruši u to doba teškom mukom stečene poslije 839 godina borbe NEZAVISNA DRŽAVA HRVATSKA, NDH.

(23) Hrvatska “ljevica” okupljena oko Ive Josipovića može nam na sav glas i lijepo dokazati sa svojim hrvatsko državotvornim radom, da su spremni, za razliku od onoga što je bilo prije pola stoljeća, ići sa cijelim hrvatskim narodom, pa i sa hrvatskim komunistima i Ustašama ako ih još ima, u izgradnju bolje i svijetlije hrvatske budućnosti i sve za hrvatski narod i hrvatsko stanovništvo. (možda bi ipak bilo bolje reći, hrvatske građane , jer to je isto ali je više političi , modernije) i posebno za Slobodu.

(24) Hrvatska “desnica” okupljena oko Milana Bandića ne treba biti potištena zbog izgubljenih prošlih izbora. Za mene je to jedana nevidjena pobjeda, koja je očevidno dokazala da hrvatska “desnica” nije fašistička. Glasovao sam za Milana bandića zato što znam da je za hrvatsku građansku državu, ali ne znam po čemu je on , Milan Bandić “desničar”? Nemojmo se služiti tuđim mjerilima nego vlastitim. Tko imalo politički misli dolazi do zaključka da je velika večina Hrvata napredni “lijevičar” u izvornom značenju riječi lijevica-desnica! Ja sam živio dugo u Francuskoj i mislim da su Francuzi darežljiv, radin, gostoprimiv i pametan narod uopće ali njihovi političari, lijevi i desni, su imperialisti, nažalost. I jedni i drugi su bili za kolonijalizam. Na pr : u prosincu 2011. Ispred glavne pošte u Alžiru je bila postavljena guillotina sa portretima i natpisom : « des militants nationalistes exécutés sous le gouvernement socialiste de Guy Mollet entre 1955 et 1957. Sous une banderolle : « les guillotinés de Mitterrand » à l-époque ministre de l’interieur puis de la Justice. Sada se mnogo piše o tome povodom 50 obljetnice alžirske nezavisnosti a nedavno je 11. ožujka, dakle 50 g poslije , prikazan prvi dokumentarni fim o tome. Najtiražniji francuski dnevnik Ouest France piše ovih dana između ostalog : Europejci su 1954. imali 20 tisuća traktora a muslimani, tj. Alžirci koji su 98% većina samo 400! Dječiji mortalitet kod europejaca je bilo 46 na tisucu a kod Alžiraca 181 na tisuću. Predsjednik Sarkozy priznaje prije par dana 200 000 žrtava…Jeli to znači da su i Alžirci bili fašisti kao  mi Hrvati zato što su se branili ili su to bili Mitterrand i kompanija koji su se prozvali socijalisti, tj. “antifašisti”, kao što se danas neki naši Hrvati zovu “antifašistima”. Ja ne vidim po čemu su se ovi Francuzi razlikovali od talijanski fašista da ostvare svoje ciljeve?!Ipak nitko i ne proziva “fašistima” kao što se to proziva Hrvate. Vrli i glasoviti August Šenoa je napisao , između mnogih, jednu važnu pjesmu: BUDI SVOJ.

(25) Poštovani i dragi kolega Delivuk smatrajte ovih 25 točaka kao odgovor na vaše želje upućene kolegi matrixdc da vam objasni razliku izmedju fašizma i antifašizma; kao i to da ovih 25 točaka predstavlja 25 polja hrvatskog državnog i nacionalnog GRBA. To nije i ne može biti odgovor na razlike između ta dva zla jer ni jedna od njih nije izvorno hrvatska ni u interesu hrvatske osloboditeljske borbe i državotvorne politike. Jedino Slobodna i Nezavisna Država Hrvatska zadovoljava i ispunja nacionalne i državotvorne osjećaje sveke hrvatice i svakog Hrvata!

Izvor: Otporaš.

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

3 Comments on “FAŠIZAM – ŠTA JE TO”?

  1. Otporaš // 20/02/2018 at 17:34 // Odgovori

    PRIGODOM SMRTI VLADKA MAČEKA (prvi (1) dio)
    http://otporas.com/prigodom

  2. Otporaš // 22/02/2018 at 01:13 // Odgovori

    PODSJETNIK – PISMO PREDSJEDNIKU H.O.P-a DRU. STJEPANU HEFERU …
    otporas.com/podsjetnik-pismo-predsjedniku-h-p-a…

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: