Novo!

Fluid u Srbu na dan 26.07.2015

Dolazak nas Domoljuba u centar Srba na četnički dernek u mojoj Hrvatskoj Domovini!
Krenuli smo ranije oko 6 sati, jer smo morali prvo u Gospić popuniti i ojačati redove sa našim prijateljem,Ustanikom I.K. Kiša je lijevala cijelim putem, pa mi je vožnja bila jako napeta i prepuna vozila turista, koji dolaze na odmor. Ne znajući da na taj dan četnici slave provedbu velikosrbske politike, kao što reče Vuk Karađžić:- “Srbi,sve i svugde!
Dolaskom u Gospić oko 8 i 30 krenuli smo u potragu za Ivicom,..šalim se…hahahahah, nazvali smo ga i po njegovim uputstvima i mojim skromnim poznavanjem Gospića brzo smo ga našli. Ivica nas je ugostio, ispijali smo kavice, nešto sitno pojeli, kilu luka, 3 kg kruha, i 2 kotača jegera. Hhahahaah, malo čavrljali, nasmijali se i odmorili se za nastavak puta. Vrijeme prolazi i došao je trenutak za koji smo se pripremali:- Odlazak u Srb!


Krenuli smo prema Srbu, četničkom uporištu, gradu u kojem se veliča navodni Antifašistički ustanak…A mi Hrvati Domoljubi to nazivamo pravim imenom:- Četnički dernek! U povijesti Hrvata, označava grad, gdje su se smišljali, a i pokretali četnički derneci sa namjerom etničkog čišćenja Vojne krajine od Hrvata!
Vozili smo se magistralom iz Gračaca prema Sinju, a na samom skretanju ili križanju prema Srbu zaustavila nas je policijska kontrola. Već sam pomislio da nas neće propustiti, a takav događaj sam već proživio kada smo, Joško i ja išli na Markov trg, uzeli nam podatke i nisu nam dozvolili da prođemo do Markova trga!
Pristupio nam je policijski službenik i pitao nas je:-

“Gdje vozite?”
Odgovaram:- “U Srb!”
“Molim vašu prometnu i vozačku!”

Prikupljali su podatke od osoba iz vozila, pa tako i naše podatke. Nakon popisa i evidentiranja imena nazočnih u vozilu, propustili su nas!
Stigli smo oko 10:00 h. Mnoštvo interventne policije na samom ulazu u centar Srba. Opet policijski službenik koji usmjerava promet…ne dozvoljavaju vozilima prometovanje po centru nego usmjeravaju na obilaznu cestu…nakon kraće vožnje, ponovo policijski službenik!

Kako smo došli ranije, dogovorili smo se, da ćemo se parkirati i krenuti prema centru pješice da vidimo koliko ih ima i kako sve to izgleda! Ulazim na parkiralište kraj škole i stambene zgrade od makadama i uočavamo registarske pločice iz inozemstva, ali najviše iz Srbije, ali ima i naših:- ZD, ZG, ŠI, GS…
Izlazimo iz vozila okruženi raznim registarskim pločicama i krećemo pješice između njih prema centru, i usput gledamo čudne face! Bilo je svega, čak i onih čupavih, neobrijanih.

Primjetio sam da su doveli puno djece na proslavu, da ih uče vrijednostima samoga grada i događajima vezanim za njega, kako bi u budućnosti vjerovatno nastavili kao i njihovi roditelji obilježavati taj dan, koji je imao namjeru otcijepljenje teritorija sa etničkim čišćenjem Hrvata, poznati pokolj Hrvata u selu Boričevac, nekada od banovine Hrvatske 1941 god. a u mlađoj povijesti, za vrijeme pobune:- Poznate “Balvan revolucije” 1991 god. sa istom namjerom:- otcijepljenje sa etničkim čiščenjem Hrvata sa tzv.”vekovnih prostora”!
Izašli smo na glavnu cestu i krenuli nasmijani puni dojmova, koje vidjeli u sporednim ulicama van pogleda kamera prema centru Srba sa namjerom da nešto čujemo i vidimo između njih:- Četnika! Park u centru se uređuje za prijem, slažu se tribine, šatori, uređuje se spomenik, ljudi se druže i razgovaraju… Ali primjećujemo i da nas čudno gledaju i kada nam prilaze:- ne razgovaraju!…šute!
I tako snimamo i slušamo četničke razgovore, kad sa druge strane barikada kod interventne policije, čujemo Hrvatske pjesme i vidimo mnoštvo Hrvatskih barjaka. Sa sigurnošću tvrdim da ih je bilo 20-ak.. lijepa slika koja mi je prepunila srce i dušu ponosom. Odjednom osjećam da nismo sami da nas ima još!
Sa namjerom da čujemo priče i mržnju iz usta četnika, moj prijatelj I.K. gubi živce, vadi mobitel, poziva nekoga sa mobitela, odlazi na sredinu ceste, diže desnu ruku u zrak i razgovara sa Hrvatskim Domoljubom Z.M. s druge strane barikada!
U tom trenutku smo kompromitirani:- Otkriveni smo!
Četnici primjećuju da ima crnu košulju i da mjeri visinu kukuruza, i zovu nazočne policijske službenike.
Prilazi nam načelnik i pita nas:”OPROSTITE DEČKI! DA LI BI VI HTJELI DA PREĐETE NA ONU STRANU, GDJE SU VAŠI!?”

A mi kao jedan odgovaramo:- …”Nema potrebe, nama je i ovdje dobro!”
Bili smo među ortodoksnim četnicima, hahahaha, svi su nas počeli čudno gledati, sa očima prepunim mržnje!
I tako kad su nas otkrili da nismo četnici, nego ustaše, morali smo se povući i prijeći na drugu stranu barikada…Šteta…


Bila nam je časna namjera samo da prisustvujemo veličanju četništva, a da i usput prikupimo značajnu količinu informacija sa strane, ali od osoba koje su bili po strani i pričali tiho, i koji su pogledavali ispod oka prema drugoj strani barikada prepunoj Hrvatske pjesme i stijegova!

Lijepo li je biti ponosan Hrvat,Domoljub i katolik!

Tako nas i zovu…Ne Hrvati…već Rvati, a najčešće Ustaše!

BOG I HRVATI !
ZA DOM SPREMNI !

Napisao A.J.

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

3 Comments on Fluid u Srbu na dan 26.07.2015

  1. BRAVOOOOOOOOOO DECKI LIJEP POZDRAV IZ AUSTRALIJE ZA DOM SPREMNI BOG I HRVATI

  2. Kako tui policiju.Nije sram vas pitati,a ne ćetnike .Pa ja mislim da niste u srbiju došli.Ostojić je trebao sprećit.Taj dernek.Jer kakav je onda bio u šestom mjesecu u Brezovici?Ako je i ovo zvan tako zvani ustanak.Taj dan su ćetnici s talijanskim fašistima.Potpisali sporazum…

    • Točno! Ostojić je samo figura koja radi za Srbiju…u istom je košu sa teršelićkom,Pusićima,Milanovićem…ne bih nikoga posebno izdvajao!

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: