Novo!

Fluid u Srbu na dan 26.07.2015

11755874_1617829405142651_2167488375134786256_n

Dolazak nas Domoljuba u centar Srba na četnički dernek u mojoj Hrvatskoj Domovini!
Krenuli smo ranije oko 6 sati, jer smo morali prvo u Gospić popuniti i ojačati redove sa našim prijateljem,Ustanikom I.K. Kiša je lijevala cijelim putem, pa mi je vožnja bila jako napeta i prepuna vozila turista, koji dolaze na odmor. Ne znajući da na taj dan četnici slave provedbu velikosrbske politike, kao što reče Vuk Karađžić:- “Srbi,sve i svugde!
Dolaskom u Gospić oko 8 i 30 krenuli smo u potragu za Ivicom,..šalim se…hahahahah, nazvali smo ga i po njegovim uputstvima i mojim skromnim poznavanjem Gospića brzo smo ga našli. Ivica nas je ugostio, ispijali smo kavice, nešto sitno pojeli, kilu luka, 3 kg kruha, i 2 kotača jegera. Hhahahaah, malo čavrljali, nasmijali se i odmorili se za nastavak puta. Vrijeme prolazi i došao je trenutak za koji smo se pripremali:- Odlazak u Srb!

11755221_1617829158476009_5260224541092282637_n
Krenuli smo prema Srbu, četničkom uporištu, gradu u kojem se veliča navodni Antifašistički ustanak…A mi Hrvati Domoljubi to nazivamo pravim imenom:- Četnički dernek! U povijesti Hrvata, označava grad, gdje su se smišljali, a i pokretali četnički derneci sa namjerom etničkog čišćenja Vojne krajine od Hrvata!
Vozili smo se magistralom iz Gračaca prema Sinju, a na samom skretanju ili križanju prema Srbu zaustavila nas je policijska kontrola. Već sam pomislio da nas neće propustiti, a takav događaj sam već proživio kada smo, Joško i ja išli na Markov trg, uzeli nam podatke i nisu nam dozvolili da prođemo do Markova trga!
Pristupio nam je policijski službenik i pitao nas je:-

“Gdje vozite?”
Odgovaram:- “U Srb!”
“Molim vašu prometnu i vozačku!”

Prikupljali su podatke od osoba iz vozila, pa tako i naše podatke. Nakon popisa i evidentiranja imena nazočnih u vozilu, propustili su nas!
Stigli smo oko 10:00 h. Mnoštvo interventne policije na samom ulazu u centar Srba. Opet policijski službenik koji usmjerava promet…ne dozvoljavaju vozilima prometovanje po centru nego usmjeravaju na obilaznu cestu…nakon kraće vožnje, ponovo policijski službenik!

11755769_1617829185142673_8433269959743615138_n

Kako smo došli ranije, dogovorili smo se, da ćemo se parkirati i krenuti prema centru pješice da vidimo koliko ih ima i kako sve to izgleda! Ulazim na parkiralište kraj škole i stambene zgrade od makadama i uočavamo registarske pločice iz inozemstva, ali najviše iz Srbije, ali ima i naših:- ZD, ZG, ŠI, GS…
Izlazimo iz vozila okruženi raznim registarskim pločicama i krećemo pješice između njih prema centru, i usput gledamo čudne face! Bilo je svega, čak i onih čupavih, neobrijanih.

Primjetio sam da su doveli puno djece na proslavu, da ih uče vrijednostima samoga grada i događajima vezanim za njega, kako bi u budućnosti vjerovatno nastavili kao i njihovi roditelji obilježavati taj dan, koji je imao namjeru otcijepljenje teritorija sa etničkim čišćenjem Hrvata, poznati pokolj Hrvata u selu Boričevac, nekada od banovine Hrvatske 1941 god. a u mlađoj povijesti, za vrijeme pobune:- Poznate “Balvan revolucije” 1991 god. sa istom namjerom:- otcijepljenje sa etničkim čiščenjem Hrvata sa tzv.”vekovnih prostora”!
Izašli smo na glavnu cestu i krenuli nasmijani puni dojmova, koje vidjeli u sporednim ulicama van pogleda kamera prema centru Srba sa namjerom da nešto čujemo i vidimo između njih:- Četnika! Park u centru se uređuje za prijem, slažu se tribine, šatori, uređuje se spomenik, ljudi se druže i razgovaraju… Ali primjećujemo i da nas čudno gledaju i kada nam prilaze:- ne razgovaraju!…šute!
I tako snimamo i slušamo četničke razgovore, kad sa druge strane barikada kod interventne policije, čujemo Hrvatske pjesme i vidimo mnoštvo Hrvatskih barjaka. Sa sigurnošću tvrdim da ih je bilo 20-ak.. lijepa slika koja mi je prepunila srce i dušu ponosom. Odjednom osjećam da nismo sami da nas ima još!
Sa namjerom da čujemo priče i mržnju iz usta četnika, moj prijatelj I.K. gubi živce, vadi mobitel, poziva nekoga sa mobitela, odlazi na sredinu ceste, diže desnu ruku u zrak i razgovara sa Hrvatskim Domoljubom Z.M. s druge strane barikada!
U tom trenutku smo kompromitirani:- Otkriveni smo!
Četnici primjećuju da ima crnu košulju i da mjeri visinu kukuruza, i zovu nazočne policijske službenike.
Prilazi nam načelnik i pita nas:”OPROSTITE DEČKI! DA LI BI VI HTJELI DA PREĐETE NA ONU STRANU, GDJE SU VAŠI!?”

A mi kao jedan odgovaramo:- …”Nema potrebe, nama je i ovdje dobro!”
Bili smo među ortodoksnim četnicima, hahahaha, svi su nas počeli čudno gledati, sa očima prepunim mržnje!
I tako kad su nas otkrili da nismo četnici, nego ustaše, morali smo se povući i prijeći na drugu stranu barikada…Šteta…

18401_1617829445142647_7065717494839837031_n
Bila nam je časna namjera samo da prisustvujemo veličanju četništva, a da i usput prikupimo značajnu količinu informacija sa strane, ali od osoba koje su bili po strani i pričali tiho, i koji su pogledavali ispod oka prema drugoj strani barikada prepunoj Hrvatske pjesme i stijegova!

Lijepo li je biti ponosan Hrvat,Domoljub i katolik!

Tako nas i zovu…Ne Hrvati…već Rvati, a najčešće Ustaše!

BOG I HRVATI !
ZA DOM SPREMNI !

Napisao A.J.

Nikad prodan Domovini odan!

Stric Ivan!

Oglasi

3 Comments on Fluid u Srbu na dan 26.07.2015

  1. BRAVOOOOOOOOOO DECKI LIJEP POZDRAV IZ AUSTRALIJE ZA DOM SPREMNI BOG I HRVATI

  2. Kako tui policiju.Nije sram vas pitati,a ne ćetnike .Pa ja mislim da niste u srbiju došli.Ostojić je trebao sprećit.Taj dernek.Jer kakav je onda bio u šestom mjesecu u Brezovici?Ako je i ovo zvan tako zvani ustanak.Taj dan su ćetnici s talijanskim fašistima.Potpisali sporazum…

    • Točno! Ostojić je samo figura koja radi za Srbiju…u istom je košu sa teršelićkom,Pusićima,Milanovićem…ne bih nikoga posebno izdvajao!

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: