Novo!

Godišnjica pogibije Blage Zadre!

JNA sa četnicima je pontonskim mostom prešla preko Bobotskog kanala u Vinogradsku ulicu i probila naše. Oni su zvali u pomoć i povukli se s položaja . Bila je gužva i nije imao tko odmah ici pa je išao Blago, Mlinarić, Šego iz štaba i jos 2-3 momka. Tomo Zadro je nudio ocu prsluk no on je to odbio “Nemaju moji dečki neću ni ja ” i otišao. Kad su došli iz Kupske i krenuli prema pruzi Blago je otišao sam da vrati položaj a dečki su naišli na ranjenog suborca i pomogli mu. Za 10 minuta vidjeli su Blagu kako leži i krv curi, pomislili smo nema šanse da je poginuo, nego da je ranjen i čeka da stane pucnjava, no kad smo se približili Blago je na licu mjesta bio mrtav pokosio ga je rafal koji je nadgledao cijelu ulicu.U izvlačenju tijela poginuo je Zvonko Mlinarić-Špeki Blagina mlada uzdanica. Tad je došla ekipa Turba i odbila neprijatelja i izvukla tijela poginulih.
Bio je to veliki gubitak, šutjelo se danima, samo je mala grupica znala da je ubijen jer bi vojnicima padao moral i snaga. Svi su dolazili i pitali danima tiho na uho “Gdje je Blago? (jer bi svaki dan obilazio punktove a ovih dana nikako”. Ali odmah smo izvrčali temu.
Kasnije, par dana saznala se istina. Moralo se krenuti dalje!
Heroj, ideal ne umire nikad.

 

Izvor: Blago Zadro

Oglasi

3 Comments on Godišnjica pogibije Blage Zadre!


 1. Avatar
  Otporaš • 3 hours ago • edited
  Kad predsjednica RH LIEPA PLAVKA kaže da je rođena i živjela iza “željezne zavjese” ona tom izrekom nije rekla istinu, jer svi oni narodi koji nisu živjeli u “željeznoj zavjesi” živjeli su izvan “željezne zavjese”, a to bili slobodni narodi zapadne uljudbe i demokracije. Samo za one narode koji su živjeli u i pod nadzorom “željesne zavjese” su narodi koji su živjeli pod DIKTATOM KOMUNISTIČKOG REŽIMA I POREDKA. Jugoslavija u kojoj se je rodila predsjednica KGK je bila u sastavu “željezne zavjese”, dakle iz znanja ili neznanja, namjerno ili nenamjerno predsjednica RH KGK je htjela državu u kojoj se je rodila, a to je bila država i to komunistička Jugoslavija koji je KGK htjela izdvojiti tom svojom izrekom da je rođen i živjela iza “željezne zavjese” ŠTO JE VELIKA NEISTINA.
  Eto zato neki ogorčeno komentiraju na njezinu nepromišljenu i krivo rečenu izreku.

  Feljton novine “Nova Hrvatska” br. 1. 1980, st, 15/16 “Tajni rat Udbe protiv hrvatske emigracije”…
  http://otporas.com/feljton-

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: