Novo!

Heroj: General Slobodan Praljak! Bolje umrijeti na nogama, nego živjeti na koljenima.

 

Slobodan Praljak završio je tri fakulteta – Fakultet elektrotehnike u Zagrebu, Filozofski fakultet u Zagrebu (Filozofija i Sociologija) i Akademiju dramske umjetnosti.
Tijekom sedamdesetih i osamdesetih bio je kazališni redatelj u Zagrebu, Osijeku i Mostaru, a krajem 80-ih bio je i filmski redatelj. Na početku Domovinskog rata, 1991. godine pristupio je dragovoljno oružanim snagama Republike Hrvatske i uskoro je svojim zalaganjem (bio zapovjednik obrane Sunje) promaknut je u čin general-bojnika.

Tijekom 1992. i 1993. godine, radio je kao jedan od 14 članova vijeća nacionalne obrane Republike Hrvatske i član Hrvatskog državnog povjerenstva za odnose s UNPROFOR-om. Bio je visoki predstavnik ministarstva obrane Republike Hrvatske, a 13. svibnja 1993. godine imenovan je za predstavnika Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni i Hrvatskom vijeću obrane. Od 24. srpnja 1993. godine general Slobodan Praljak bio je načelnik Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane, a s te pozicije odlazi krajem ’93. nakon sukoba s Mladenom Naletilićem Tutom.

O njegovoj ljubavi prema domovini svjedoči i to da je iako nije bio mobiliziran u Oluji, sam otišao na ratište te sudjelovao u oslobađanju Dvora na Uni i Hrvatske Kostajnice! Danas je general Praljak bio zbog opužbe za ratne zločine u ratu u Bosni i Hercegovini u zatvoru u Scheveningenu te mu se sudilo u Haagu s još petoricom hercegbosanskih Hrvata. Počinio je suicid, jer je bolje umrijeti na nogama, nego živjeti na koljenima.

Oglasi

5 Comments on Heroj: General Slobodan Praljak! Bolje umrijeti na nogama, nego živjeti na koljenima.

 1. Sada mi je tek postalo jasno zašto su “U”staše, Poglavnik i ja izgubili rat u borbi za Nezavisnu Državu Hrvatsku, zato jer smo mi bili sami u borbi i obrani za NDH, dok su svi drugi bili u borbi protiv NDH.

  Fra. Branko Martić vjenčao Vjekoslava Maksa Luburić-
  http://otporas.com/fra-branko-maric…urica-19-xi-1953/

 2. JOŠ UVIJEK NEKAŽNJENI PARTIZANSKI ZLOČINI koje još uvijek brane: Mesić, YUsipović, Milanović i sva njihova bagra.
  http://otporas.com/jos-uvijek-nekaz…tizanski-zlosini/

 3. ZAŠTO JE MILAN BOBAN, GABRIĆA MORAO NAPUSTITI … – Kamenjar
  kamenjar.com/zasto-je-milan-boban-gabrica-morao-napustiti-boba…

 4. Da je pukim slučajem Donald Trump rekao ovaj govor u hrvatskom gradu Zagrebu, prozvali bi ga “U”stašom…
  http://otporas.com/govor-donalda-tr…pri-inauguraciji/

 5. Josip Žižić // 29/11/2019 at 14:27 // Odgovori

  Časno si stao ispred nečasnog suda, zabio si nož u srce beskičmenih juda, istina za tebe je vridnija od zlata, general Praljak Heroj svih Hrvata

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: