Novo!

Heroj iz Tovarnika: Pukovnik Ivan Anđelić!

Ivan Anđelić rodom iz Tovarnika, seljačko dijete, je nanio na Trpinjskoj cesti sa suborcima velike gubitke četnicima, i JNA, na način koji nije bio, po nekakvim analizama uobičajen način ratovanja. Gerilski način ratovanja je možda najbliži opis tome, no vjerujem da iskače i iz toga opisa. Naime ratovalo se protiv velikih snaga, na taj način opisani, i sa njim je se pobijedilo. Ovo objašnjenje je laičko, i nema razloga da nije tako, jer je činjenica da je na Trpinjskoj cesti razbijen novosadski korpus, niški specijalci, i druge postrojbe.

Pretpostavlja se da je broj na opsadi Vukovara, preko 100.000, uz topništvo, pješaštvo, zrakoplovne snage i oklop, no podaci o stvarni gubitcima u tromjesečnoj bitci, se i dan danas kriju od SSNO Srbije, jer bi time njihova sramota bila još i veća, no što je danas. Špekulira se sa brojkom, velikom, no nepotvrđeno je, jer su četnici i JNA srljali po “komandi” naprijed. Tko je stao, bio bi ubijen od svojih, i pregažen. Stoga danas 26 godina iz rata, nastavljaju ono što su činili od prije rata, a to je napadanje snagama i sredstvima specijalnog rata koja su im dostupna.

Mnogo Heroja je otišlo na put bez povratka, iz Vukovara, stoga čuvajmo Ivana Anđelića, jer malo je istinskih Heroja u rangu Jure Francetića, kao što je on: Ivan Anđelić-Dok.

Žig

1 Comment on Heroj iz Tovarnika: Pukovnik Ivan Anđelić!

  1. Bosiljko Kozic // 15/10/2018 at 09:46 //

    Nedaju komunisti dasemi hvalimo pobjadnickom Hrvatskom oce danas izjednacu meni zvuci
    dasmo imi gubitnici i.dabi bili krivi za jugo bratstvo a stosu.oni nas tukli i gazili ubijali da nrbu bili krivi idemo mi sledece u Vukovar za dom i domovinu protrstirat

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: