Novo!

Heroj: Tomislav Josić, SOHV!

Tomislav Josić hrvatski branitelj, iz Vukovara, koji ostade na liniji SOHV, sa manjom skupinom istomišljenika, dok drugi sudjeluju u drugim aktivnostima, je ostao primjer Viteza hrvatskog, koji se nije predao ali zbog nemogućnosti, ne može dalje činiti, ono što bi trebao. Stoga o današnjoj političkoj situaciji, i hrvatskom narodu u režiji, Heroja Vukovara, bilo bi bolje, no kada su političari nekorumpirani Josić je možda jedini, koji je ostao častan i netko tko bi mogao učiniti promjene. Mala ekipa uz njega, poput bojnika F. Šoljića, Envera Arnautovića koji je bio kategorija maloljetnog branitelja, a danas primjeran otac i HRVI koji se ne ističe nigdje osim tamo gdje je potrebno. Dokazao se u Vukovaru kao Bojovnik.

Od davnina je Hrvatski vitez, pa bilo da je riječ o slavnome Knezu Domagoju, Kralju Petru Svačiću, Hajduku Andrijici Šimiću, Ustaškom bojovniku ili Hrvatskom Branitelju iz “91.- sinonim za čast i dostojanstvo. On je vitez bez mane i straha, pa i onda kada je doveden do ruba. (Primjer koji mi sada pada na um, je Hrvatski Branitelj Tomislav Josić iz Vukovara.) Svi nabrojani su dio Hrvatske slavne povijesti, personifikacija odvažnosti, simboli Hrvatskog stradanja pa samim time i dio one naše, kolektivne svijesti. Kroz Hrvatskog Branitelja iz “91. godine, iščitavamo i političku sudbinu Hrvatskog naroda, osim njegovih snova, nadanja i patnji.

Vitez poput Josića je oličenje čovjeka koji je koristio sve prednosti ljudskog duha, uma, i snage, da bi preživio kalvariju u Vukovaru u tromjesečnoj bitki. Gubitkom dva brata je ostao čovjek, i izdržao logor i zatočeništvo. Nakon izlaska iz logora, odlazi u 5. GBR. do umirovljenja. Učesnik je više akcija, i nosila više priznanja za učesništvo u Domovinskom ratu. Izdržljiv, snalažljiv, posvećen obitelji i braći po oružju. Još uvijek odaje dojam perspektivnog političara. Jednom sam ga pitao: Jel znaš tko je Leh Valesa? Jednaku mogućnost imaš i ti, jer ako imaš 600.000 podpisa mogao bi se otisnuti u političke vode. Nisam dvojio da trebamo političke promjene u Hrvatskoj. No SOHV nije zato spreman, no T. Josić bi bio dobar izbor! Svaka bora na licu vrišti što je prošao, i kakvu patnju je prolazio zbog smrti braće. Ako je Leh Valesa bio električar, a Josić bojovnik, odabir bi bio dobar ali se to ne bi svidjelo vladajućima u Saboru, kao i onima u Policiji, a posebice obavjesnim strukturama koje kroje kapu, podkapu, košulju. Jednako kao što je Donald Trump bio pozvan u Vukovar, Nuštar, Bogdanovce tako je jednako i ta obavjesna struktura protu Tomislav Josića, kao i SOHV. Veliku ulogu u tome imaju obavjesne strukture iz Srbije, paravojne koje su prisutne u Vukovaru.

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: