Novo!

HRVATI BIRAJU: Dosta Pupovca!

DSS iskritizirao je i sada već medijski istaknuti vukovarski branitelj pravoslavne vjere Predrag Peđa Mišić. Osim što se dokazao na vukovarskoj bojišnici i prošao pakao srpskih logora, Mišić se u miru angažirao oko što kvalitetnijeg suživota Hrvata i Srba u Hrvatskoj. On je, također, stava da se srpske institucije trebaju ispričati za sve zločine počinjene u vrijeme Domovinskog rata.

Hrvatima je već jako dugo jasno  SDSS i Milorad Pupovac nisu najbolje rješenje za dobrobit i opstanak srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Pupovac je osim toga i predsjednik SNV -a, prilično moćne i financijski snažne zajednice koja, upravio zahvaljujući nemalom novcu koji se u nju slijeva, godinama uspješno lobira te ostvatuje svoje interese i ciljeve.

No, to su ciljevi od kojih uglavnom prosječan Srbin iz Hrvatske nema ništa, pa je tako vremenom i ova nacionalna manjina shvatila da SDSS treba alternativu.

Kao takva, pojavila se nova srpska stranka DSS, no kritike od strane samih Srba na njen račun su već stigle. Prvi udarac, naravno, zadobili su od Pupovčevih novosti koje kritiziraju osnivača DSS-a Sinišu Ljubojevića zbog sastanka s Hasanbegovićem pri čemu ovu novu stranku nazivaju “proustaškom koja se želi maknuti od ideoloških rasprava poput antifašizma”.

DSS iskritizirao je i sada već medijski istaknuti vukovarski branitelj pravoslavne vjere Predrag Peđa Mišić. Osim što se dokazao na vukovarskoj bojišnici i prošao pakao srpskih logora, Mišić se u miru angažirao oko što kvalitetnijeg suživota Hrvata i Srba u Hrvatskoj. On je, također, stava da se srpske institucije trebaju ispričati za sve zločine počinjene u vrijeme Domovinskog rata, pa novoj stranci zamjera što nema nakanu to učiniti, a prilično je siguran da se njihovo političko aktiviranje dogodilo samo i isključivo zbog novca kojeg je do sada uživao SDSS.

Upravo zbog ovakvih stavova, domoljub Mišić sve više dolazi na odobravanje Hrvata koji mu daju podršku i koji pokazuju otvorenu želju da Peđa bude taj koji bi predstavljao srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj.

Evo samo jedne od reakcija iz dijaspore:

“Poštovani heroju, gospodine Mišiću… Iznimna mi je čast biti vaša prijateljica na FB jer vas pratim osobno kao i mnogi Hrvati van svoje domovine. Osobno se usuđujem zahvaliti Vam se i pokloniti do poda jer ste jedan istinski domoljub koji je branio svoju domovinu i koji je dokazao da ju voli. Zato zaslužujete veliko poštovanje! Osobno bih vas voljela vidjeti na čelu stranke koja će doprinositi suživotu i miru svih građana RH jer vi ste jedan idealan čovjek za to. Od srca vas pozdravljam iz daleke Australije i vjerujte mi svi Hrvati Australije vas poštuju i cijene! Hvala vam još jednom”.

Izvor: Stric Ivan/P.M.Peđa

Žig

Vaš komentar

Loading Facebook Comments ...

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: