Novo!

Hrvatska “raste” nema povratka na staro!

11997455_173780009621720_399645512_n

Slažem se s naslovom ali u negativnom smislu. HRVATSKA RASTE, no idemo od početka, točne podatke nemam jer se svakim danom mijenjaju nažalost.
Po završetku Domovinskog rata Hrvatska je bila dužna oko 9 milijardi dolara s tim novcem se jednim dijelom naoružavala Hrvatska vojska i to na crno jer je poznato da je bio embargo na uvoz oružja,a nabava na crno je puno skuplja ali naravno i tu su pojedinci uzeli dio kolača sebi.

Idemo naprijed za 20 godina umjesto da se država riješavala dugova još je više izdavala obveznica i još se više zaduživala, tako da sada nije dug baš “TOLIKO VELIK samo neznatnih oko 500 milijardi dolara”.
Kad sve zbrojimo i oduzmemo i nismo se baš toliko zadužili u zadnjih 20 godina sitnica oko 410 MILIJARDI DOLARA, i sad kad pogledam njihovo obećanje i izjavu da Hrvatska raste pitam se jesam li ja lud ili političari.

U 20 godina mira za novac za koji su nas zadužili uspjeli smo puno toga (lošeg) napraviti, idemo redom: svu privredu koja je radila su ugušili i ljude poslali na ulice da se nažalost hrane kao stoka po kontejnerima, žalosno.Napravljena je autocesta koja je plaćena barem 3 do 4 puta više od njene stvarne cijene a o kvaliteti izvedenih radova da i negovorim, sve što je preplaćeno po običaju je u privatnim džepovima svih političara a ne samo jednoga.

Idemo se malo sjetiti i seljaka i poljoprivrednika:

Istima su masovno gurali nepovoljne kredite u ruke za otvaranje stočarskih farmi da bi se bavili stočarstvom za što kao država imamo sve uvjete i mogućnosti. Mnogim našim ministrima poljoprivrede poslije toga je palo na pamet da bi mogli bolje proći kad uvoze zatrovano meso iz vana nego domaće proizvedeno tako da su u većini slučajeva farme sve pozatvorane a krediti su ostali za otplaćivanje uz pozamašne kamate gdje i političari imaju svoj dio kolača

SLAVONIJA i poljoprivreda: Ravnica s potencionalom da prehrani cijelu Europu a ne samo nas ali nažalost opet politika proizvodi svoje “poljoprivredne neproizvode”.Umjesto velikog izvoza ekoproizvoda radi osobne zarade naši političari uveliko uvoze GMO proizvode voće, povrće i žitarice i time uvelike doprinose trovanju i oboljevanju naroda.

RIBARSTVO I TURIZAM :O ribarstvu nemogu baš puno pisati jer nisam upoznat sa svim problemima ali ih ima a dokaz tomu su nezadovoljstvo ribara radi kvota izlova ribe u Jadranu te prepuštanje velikog dijela Savudrijske vale Sloveniji koja tamo ribari iako su to hrvatske vode.
TURIZAM: razvijen i ulaže se ali tko ulaže domaći ili strani vlasnici, u većini slučajeva su to sve većinski vlasnici iz vana i njihov kapital koji oni ovdje još gomilaju te se umjesto nas bogate.

HRVATSKA RASTE
Ono po čemu rastemo je slijedeće:

1.STARIMO KAO NAROD
2.OPADANJE NATALITETA (nažalost kod nas danas i u ovim uvjetima je luksuz imati barem jedno dijete a kamo li više).
3.MORTALITET u porastu sve više mladih ljudi oboljeva od malignih bolesti i nažalost umire.
4.VELIKI BROJ ISELJAVANJA MLADIH OBITELJI (nemogućnost zapošljavanja).
5.VELIKI BROJ ODLAZAKA OBRAZOVANIH LJUDI(većinom liječnici i naučnici koji su cijenjeni svugdje u svijetu osim kod nas).

OVO JE SAMO MALI DIO ONOGA PO ČEMU RASTEMO ALI U NEGATIVNOM SMISLU U POZITIVNOM NE VIDIM NIŠTA. AKO JE OVO I DALJE PROGRAM I PLAN ONIH KOJI SU IZABRALI OVAJ SLOGAN ZA PREDIZBORNU KAMPANJU BOLJE JE DA NAS NEMA! JER TU POZITIVNOG PORED SVIH MOGUĆNOSTI KOJE IMAMO NE VIDIM NIŠTA DOBRO OSIM ZA POLITIČARE KOJI IZLAZE U PREDIZBORNU KAMPANJU POD TIM SLOGANOM.

Pripremio: S.P.O/S.I

Oglasi

1 Comment on Hrvatska “raste” nema povratka na staro!

 1. DVA JUNAKA, DVA VITEZA NA GROBU POGLAVNIKA.
  http://otporas.com/dva-junaka-dva-viteza-grobu-poglavnika/

  EVO ZORE EVO DNA, EVO JURE I BOBANA!
  http://otporas.com/evo-zore-evo-dana-evo-jure-bobana-tko…/

  Ja govorim o Hrvatsko Državi…
  http://kamenjar.com/milan-boban-govorim-hrvatskoj-drzavi/

Comments are closed.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: