Novo!

Hrvatski proizvodi: primora i omora!

Od hrvatskih proizvoda imamo “primoru, omoru”! Jeza i groza su djelatnici. Ovrha i računi su prve dvije. Ova zadnja dva su nužni neprijatelji. Inače je trgovačka komora me podržala u ovoj inicijativi. Jednako je podržan i dio u Vinkovcima da se zaposle Dragovoljci i Branitelji pa su zaposlili parking aparate. Jeste njih 500-600. Da i izađe jeftinije. Ako se i dogodi, da netko nestane, vjerovatno je na remontu. Više se polaže na popravak parking aparata, već na skrb branitelja.

Od hrvatskih proizvoda imamo i turizam. Imamo turističke agencije koje prijevoze Crne Žene do srca Hrvatske, u razgledavanje, Trga Bana Jelačića. Kad dođu “decu” tražiti, neka im se pomogne. Pripoznaju ih po duljini, brade, šubari, kokardi, kalašu, čakiji. Samo što ih nema. Od tog dana imamo i odličnu psihološku skrb. Psihologa i ali digitalni kazetofon. Tajne službe nas prate svaki dan i svaku noć. Agent je postao moj podstanar. Držim ga u špajzi. Inspektori dođu na kavu i odu…doma, ili u kafić na pivo.

Inače je veletrgovine/diskonti potiču razvijanje sa primorom i omorom…Jeza i Groza rade na kasi. Ova prva dva proizvoda, se inače dostavljaju na vrata ulazna. A ostali se moraju etiketirati. Porijeklo im je iz Srbije, i ćirilicom su pisani. Ne može ih svatko čitati, jer trebaju tumača, sudskog, prevoditelja, ili recimo nekog iz redova muzeja. Dešifratora hijeroglifa. Sa hijeroglifima nije bilo problema, njih je Jean-François Champollion riješio za kratko vrijeme. Ovi domaći, nas još uvijek more. Nitko ne zna za njihovu dobrotu jer je nema. Zna se da su zlo i da zlo vole činiti.

Tv plaćam a nemam ga. Ako ne platim račun, evo je “primora”, u vidu “omore”. TV i dalje ne gledam, jer ne idem niti u kafić, da se ne bih zadužio, jer ne mogu plaćati primoru i omoru. Jeza i groza, od danas rade u kafiću. Imaju i TV ali ih njih dvije ne plaćaju. Plaća vlasnik. Hrvat.

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: