Novo!

I unatoč svega toga, meni i danas govore da je tako trebalo biti.

Kad se stvarala Hrvatska, mi koji smo se za njeno ostvarenje borili svim primjerenim sredstvima, bili smo izostavljeni iz svih vidova vlasti. Iz naših redova su prihvaćeni samo oni koji su na svaki spomen ostvarenja hrvatske države naglašavali “demokratskim i nenasilnim putem”, kako se nebi zamjerili zapadnim čuvarima Jugoslavije. Iz emigracije su funkcije u vlasti dobili jedino apolitični i antipolitični folkloraši, tamburaši i pizza grabancijaši.

U isto vrijeme iz jugoslavenskih redova u vlast su specifično izabirani naredbodavci i provoditelji jugoslavenskog nasilja od Bleiburga, preko Hrvatskog proljeća do raspada Jugoslavije. I meni kažu da je tako trebalo biti. Ako je onda trebalo biti tako, danas treba biti ovako. Kad se država oslobađa, onda se oslobađa od onih koji su ju ugnjetavali a ne s njima i definitivno ne pod njihovim vodstvom.

Po tom pravilniku Miro Barešić dobiva metak 1991. a iste godine Branko Salaj, koji je slao cvijeće na grob Vladimira Rolovića, dobiva funkciju Ministra informiranja u hrvatskoj vladi.

I unatoč svega toga, meni i danas govore da je tako trebalo biti.

Izvor: Otporaš

Vaš komentar:

error: Content is protected !!
%d blogeri kao ovaj: